BEN JAWAT, LIBYA - MARCH 05: Rebel militiamen ride atop pickups with mounted weapons known as "technicals" while moving towards the frontline March 25 2011 in Ben Jawat, Libya. Opposition forces pushed government troops further west as they took more territory towards the Gaddafi stronghold of Surt. (Photo by John Moore/Getty Images)
Daca 2011 a fost un an extrem de agitat pe plan mondial, cu confliecte armate in Nordul Africii, in Orientul Mijlociu si atentate pe continentul american, 2012 se anunta cel putin la fel de plin.
Specialistii unei companii de aviatie din SUA au intocmit o harta cu toate conflictele care au loc in prezent, dar si cu cele probabile in 2012.
Aviation Week Defense Technology International prezinta situatia conflictelor armate de pe intreg mapamondul. Cel mai mare conflict este in Orientul Mijlociu, in Iran. Tensiunile cresc zilnic.
In Liban si Fasia Gaza situatia continua sa fie aceeasi, iar oamenii se lupta cu guvernele lor in Siria si Yemen. Cel mai instabil punct din Asia ramane totusi Afganistan. In afara de conflictele intre talibani, mai sunt si cele de la granita dintre India si Pakistan sau India si China, cu insurgenti in Nepal, Kashmir si Pakistan. Estul Asiei este dominat de Coreea. Aici a avut loc o schimbare a dictatorului in Nord, iar Sudul isi mentine suspiciunile despre statul vecin.
Nici Europa de Est nu face exceptie de pe harta zonelor implicate in conflicte armate. Rusia mentine aceeasi tensiune in tarile vecine.
Daca ne uitam spre nordul Africii, schimbarea regimului din doua mari state, Libia si Egipt va duce spre alte probleme. Somalia ramane cea mai mare zona de conflict din regiune, urmata de Uganda.
Continentul american este dominat de la nord la sud de droguri si narco-terorism. Desi lucrurile s-au mai linistit intre Venezuela si Columbia, exista inca probleme legate de terorism.
Ca si cum toate acestea nu ar fi fost de ajuns, problema hackerilor si pirateria cibernetica se raspandesc in toata lumea.