TIMISOARA. Traditionalul brad de Craciun a fost impodobit in sute de feluri de elevii mai multor scoli din Timisoara si expus in curtea Bastionului Theresia. In 250 de exemplare diferite.
Micutii de la 9 scoli din Timisoara au aratat ca au imaginatie si au creat 250 de brazi din diverse materiale reciclabile. Brazi din peturi, doze de aluminiu, dopuri sau ambalaje de plastic si hartie si-au facut cu totii loc in expozitia creata de micutii artisti.
Altii au si pictat dozele sau sticlele din plastic, sau au folosit casete audio pentru a-si impodobi pomul.
„Ne-am gandit sa facem o padure urbana si sa ii provocam pe copii sa fie creativi si sa se gandeasca la ecologie. prin urmare, am obtinut acest spatiu. Vorbim de o suprafata de 2500 mp, am creat 250 de brazi, care au plecat goi catre 11 institutii de invatamant din Timisoara, iar copiii au stiut doua lucruri. Ca trebuie sa fie creativi cat ii duce sufletul, fara nicio opreliste, si ca trebuie sa recicleze pentru ca scopul acestui proiect, dincolo de toate, este sa atentionam pe copii asupra faptului ca este foarte important sa protejam natura, iar acest lucru il putem face de la cele mai fragede varste recicland. Si atunci ei pot sa fie un bun exemplu inclusiv in familii prin acest demers„, a declarat Georgeta Petrovici, redactor sef al stiripentrucopii.com, si initiator al evenimentului.
Creatiile elevilor au fost admirate atat de copii, cat si de adulti.
„Mie imi place acest brad pentru ca este realizat din huse de telefon, iar noi suntem folosim foarte mult telefonul. Si imi mai place unul care este asezat aici in apropiere, cu o bufnita pentru ca este foarte cute, adica dragut„, a spus o eleva venita la expozitie.
„Mie imi plac brazii din sticle si dopuri. Stiu ca a fost mult de lucru pentru ca si eu recilez sticle cat de mult pot si trebuie sa protejam natura. Brazii sunt frumosi„, a spus o alta eleva.
„Foarte original. Multe din materialele folosite nu stiu cati copii le recunosc, cum ar fi casetele audio. Am fost placut impresionat sa vad ca se folosesc materiale din astea. Mi-a placut foarte mult„, a spus unul dintre adultii prezenti la expozitie.
Padurea urbana deschisa pana in data de 7 ianuarie. Proiectul este sustinut de Muzeul National al Banatului si Fundatia 360° si Consiliul Judetean Timis.
Elevi din noua institutii de invatamant preuniversitar (Montessori Haus, Scoala Gimnaziala nr. 19 ”Avram Iancu”, Liceul de Arte Plastice, Colegiul National Banatean, Liceul Teologic ”Sfantul Antim Ivireanul”, Liceul Tehnologic ”Azur”, Colegiul Tehnic ”Emanuil Ungureanu”, Liceul Teoretic ”Socrates”), alaturi de cei de la cercurile Palatului Copiilor si de studentii de la specializarea Design a Facultatii de Arte a Universitati de Vest din Timisoara au ”construit” Padurea.
Video: George Stefanita