3 ore pe saptamana iti pare mult? Se cauta oameni cu suflet mare care sa se joace cu copiii orfani de la Timisoara si sa-i invete lucruri bune

TIMISOARA. Vrei sa ajuti unii dintre cei mai necajiti copii? Acum ai ocazia sa devii voluntar pentru micutii din centrele de plasament din Timisoara si din intreaga tara.

CITESTE SI: Fosta Cancelarie de Razboi, din centrul istoric, isi schimba infatisarea la Timisoara 

Programul educational Ajungem MARI a prelungit apelul la voluntariat pana la 31 august! Oamenii de bine, care cred in educatie si intr-un viitor mai bun pentru copiii din centre de plasament ii pot ajuta! Prin 3 ore pe saptamana voluntarii le pot oferi copiilor sansa de a invata matematica, de a trece examenul de bacalaureat, de a iubi engleza, de a-si cunoaste orasul sau de a vedea primul film la cinema.

Proiectul ajuta 2.000 de copii din capitala si alte 25 de judete, printre care si Timis, si are nevoie de inca 1.000 de noi voluntari la nivel national, care sa mearga saptamanal in centre de plasament in echipe de cate doi si sa le transmita copiilor cunostintele lor intr-un mod atractiv. Ei pot sustine sedinte de pregatire scolara (matematica, engleza, istorie etc.), ateliere creative (muzica, dans, arte plastice, teatru etc.) sau de cultura generala, educatie pentru sanatate sau educatie civica. Pe langa cursuri si ateliere, voluntarii ii pot ajuta pe copii sa descopere lumea din jur prin iesiri educative in afara centrelor, la teatru, la film, in vizita la muzee sau in parcuri.

CITESTE SI: Daca unul e cretin, si ailalti trebuie sa fie cretini? Revolta la Timisoara. Video 

In Timis, Cei care doresc sa vina in sprijinul copiiilor vor merge in centrele de plasament din Timisoara si din Recas si trebuie sa indeplineasca si cateva conditii. Se cauta voluntari peste 16 ani, fara limita superioara de varsta, care sa isi doreasca sa ajute si sa impartaseasca din cunostintele si pasiunile lor. Ei pot fi din toate domeniile, pentru ca nu e nevoie de experienta de predare sau in lucrul cu copiii – inainte de inceperea activitatilor ei participa la un training la care invata nevoile copiilor din centre si metode de lucru, iar apoi sunt sprijiniti pe parcurs.

Voluntarii ii vor ajuta sa capete mai multa incredere in fortele proprii, sa isi imbunatateasca abilitatile si cunostintele si sa isi descopere pasiunile si ce vor sa faca mai departe. Voluntarii primesc in schimb zambetele si imbratisarile copiilor.

Inscrierea pentru urmatorul modul de voluntariat (octombrie 2017 – martie 2018) se face pana pe 31 august prin completarea unui formular online  si trimiterea CV-ului cu fotografia la adresa de e-mail mentionata in formular.

CITESTE SI: ‘Plantatii’ uriase de ambrozie la Timisoara. Cartierul in care cei alergici n-ar trebui sa calce 

Programul educational Ajungem MARI se desfasoara de 3 ani in Romania, timp in care 4.000 de voluntari au sprijinit copiii din centrele de plasamanet din tara.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Formularul online pretinde, obligatoriu, existența unui cont personal pe FB. (?!)
    Păcat!

  2. ce imi plac chestiile astea de genul „hai sa facem ce nu face statul desi ar trebuii”
    Evident ca voluntarii in afara de zambete nu primesc nimic, si nu ma refer sa fie rasplatiti cu bani
    Nu, as vrea sa vad ca voluntarilor li se reduc taxele cu x% sau primesc benefici la transportul in comun, chestii din-astea marunte

  3. Voluntariatul, stimate domn, inseamna sa faci ceva de bunavoie si dezinteresat.

    • Corect! De accea a și exemplificat răspunsul, scădere a taxelor, gratuități la transportul în comun, etc. Aici nu este vorba despre tradiționalul românesc „dar noi ce primim”, e vorba de normalitate.

  4. Mi s-ar parea normal si moral ca cei care primesc cu varf si indesat de la statul roman (de cele mai multe ori nu pe merit), sa fie primii care sa si dea, sub orice forma. Cum de cei cu salarii multiplu de 10.000 nu isi pot rapi din pretiosul lor timp pentru asemenea activitati? Daca nu ei personal, macar prin sponsorizari adecvate.