3000 de puieti de salcam, plantati nu departe de Timisoara. Aproape 100 de elevi au dat o mana de ajutor celor de la Lions Club Timisoara Bastion. Foto

TIMISOARA. Din grija pentru oameni si natura, Lions Club Timisoara Bastion a dus la bun sfarsit inca o actiune de plantare de copaci, nu departe de Timisoara.

Sambata, in parteneriat cu Primaria din Biled si Liceul Tehnologic ”Petre Mitroi” din localitateau fost saditi 3000 de puieti de salcam, pe o suprafata de aproximativ 1 ha de teren din extravilanul comunei Biled. Actiunea a avut loc in cadrul Proiectului ”LIONS PLANTEAZA IMPREUNA”, editia V.

In ciuda vremii capricioase, aproape 100 de elevi si dascali, dar si angajati ai primariei s-au alaturat voluntarilor.

Desi, vremea nu a fost tocmai prietenoasa, alaturi de noi, la aceasta actiune de plantare au fost prezenti, pe langa reprezentanti ai Primariei Biled, 70 de elevi și 10 cadre didactice din cadrul Liceului Tehnologic ”Petre Mitroi” din localitate, deoarece unul dintre obiectivele Lions Club Timisoara Bastion este acela de a influenta si motiva copiii, in special si comunitatea, in general, sa participe si chiar sa initieze actiuni de acest fel in viitor, atat de utile in ceea ce priveste prevenirea incalzirii globale.

Multumim tuturor partenerilor, pentru sustinerea derularii acestui eveniment!„, transmit reprezentantii Lions Club Timisoara Bastion.

Acestia se pregatesc deja pentru o noua editie a campaniei Lions Planteaza Impreuna.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Felicitari!
    100 elevi au sadit 3000 copaci intr-o zi. Daca elevii din Timisoara ar sadi fiecare cate un copac, bine ar fi. Sau daca fiecare cetatean din Timisoara ar smulge 5 (cinci) fire de ambrozie pe an, s-ar termina cu ea. Inainte de a ma ataca postacii profesionisti: anul asta am smuls cam 1000 fire de ambrozie cu radacina. 5 „sesiuni” de 10…15 minute fiecare. Face bine si la sanatate.

  2. Bravo!

  3. Felicitări! Un exemplu că, dacă vrei cu adevărat poți

  4. Sper ca au vorbit cu cineva de specialitate cand s-au hotarat pe salcam care este o specie invaziva. Impact: foarte adaptabil la diferite medii, potențial mare de reproducere, modifică și alterează ecosistemele, impact negativ asupra agriculturii, concurează pe resurse cu celelalte specii. Metode de control: Se recomandă tăierea, arderea sau EVITAREA folosirii lui pentru reîmpăduriri, dar și aplicarea de erbicide.

    • Despre salcam, ca e specie asa si pe dincolo, asa cum spui tu, nu stiu, nu ma bag.
      Insa au mai fost plantari de puieti, si in alti ani si in cateva luni, in primavara nu mai era nimica de ei, au disparut. Insa au trecut turme cu oi si miei prin zona, si s-a dus toata munca copiilor.
      Si nu numaim oi, ci unii isi lasa caii sa pasca acolo. Si cum puietii aia chiar ca sunt nalti de ajung la glezna broastei, nici nu e de mirare ca nu mai ramane nimica din plantarile astea.
      Oricum, felicitari celor ce au oirganizat asta si mai ales copiilor. Asa invata sa pretuiasca natura.

  5. Păi de aceea au plantat salcâm, să aibă motiv ca nu merge, și așa sifoneaza banii.