TIMISOARA. Studiul de 60.000 de euro care sa arate daca se poate extinde Complexul Sportiv Bega din Timisoara a fost interesant pentru 4 firme care si-ar dori contractul.
Primaria a anuntat ca planuieste sa modernizeze si sa extinda Complexul Sportiv Bega, din zona Circumvalatiunii. Pentru inceput cauta o firma care sa intocmeasca prima documentatie care sa arate daca bazei sportive ii pot fi sau nu adaugate doua nivele in care sa fie amenajate noi spatii de antrenament.
Aceasta in conditiile in care administratia Fritz a renuntat la proiectele mai vechi privind amenajarea de baze sportive de cartier la Timisoara. Pentru cel din Lipovei avea si constructor deja angajat.
Municipalitatea a lansat la mijlocul lunii august o licitatie in Sistemul Electronic de Achizitii Publice, iar la termenul limita de depunere a ofertelor din 6 septembrie s-au inscris: Studio Art Construct, HMS Proiectare, BLANK Arhitecture si 3D Pascal Proiect.
Ofertele au intrat in evaluare.
Firma care va intocmi documentatia DALI pentru modernizarea complexului sportiv trebuie sa expertizeze actuala cladire pentru a vedea daca imobilul de pe Intrarea Zanelor nr. 2 rezista la suprainaltare.
Conform planurilor Primariei Timisoara, cladirea ce adaposteste acum Complexul Sportiv Bega ar urma sa fie consolidata, iar in cele doua noi etaje se vor regasi un nou bazin de inot semiolimpic si o sala noua de gimnastica. Acestora li se vor adauga spatii in care sa parintii sa ii astepte pe copii pana la finalul antrenamentelor, vestiare si toalete. Ar urma sa fie refacuta si instalatia de climatizare si vor fi amplasate panouri solare pentru eficientizarea energetica a cladirii. De asemenea, o alta conditie impusa este aceea ca pe durata viitoarelor lucrari, sportivii sa isi poata face in continuare antrenamentele.
Valoarea estimata a contractului este de 284.499 lei cu TVA, adica aproape 60.000 de euro. Castigatorul licitatiei va avea la dispozitie 2 luni sa intocmeasca studiul.
Va reamintim, ultima modernizare consistenta la baza sportiva din Dacia s-a facut in vremea primarului Gheorghe Ciuhandu. Lucrarile au vizat bazinul de inot si au costat aproximativ 800.000 de lei, bani de la bugetul local cu care, in doar cateva luni, s-a schimbat aproape tot ce se poate schimba, de la faianta din bazin, pana la cea din exterior, de la grupurile sanitare pana la vestiare.
CITESTE SI: Reabilitarea bazinului de inot din Dacia este gata! Orice timisorean poate intra gratis
Pareri
Bani cu dedicatie. Raspunsul e clar ca nu se va face. Va imaginati costurile consolidarii ca sa faci un bazin olmpic la etaj? De multa vreme nu mai suntem normali
Cred ca la etajele 4 5 6 s-ar putea amenaja parcări ptr cca 150 locuri de parcare. La parter apoi și o spălătorie auto folosind apa de la dușurile și bazinele de la etaj.
Incredibil !! daca mai era cazul, inca un exemplu ca sa vedeti cat de bine va vrea UE sa va fie …!!!
Pentru baza sportiva din Lipovei cu un nou bazin semiolimpic de inot acoperit, plus ceva terenuri de fotbal … nu se poate si/sau nu se vre a se gasi un maruntis de 30/40 de mii de euro pentru suplimentarea bugetului avand in vedere ca de la momentul licitatiei pana la semnarea propriuzisa a contractului, sau scumpit unele material in perioada asta agitata (care intre timp sau mai ieftinit…) ! …. si totusi reusesc cu usurinta sa gaseasca sute de mii de euro pentru alte studii de genul mai mult sau mai putin utile …
Daca se plictisesc neuronii ne putem face un joc de imaginatie la cata energie (bani si alte resurse) sa consumat (cheltuit) pentru acest proiect, si pentru cel din Buziasului dealtfel…, incepand de la studiul de prefazabilitate/fezabilitate/studii de solutie/planuri de arhitectura/proiecte tehnice/licitatii de atribuire – toate aceste faze finalizate dupa diverse reproiectari / contestatii / judecari …, in practica sa nu va mire daca rezulta o valoare mai mare sau mult mai mare decat cea a contractului de realizare a investitiei.
si pe cand complexul sportiv din lipovei…..ca mi-a albit barba deja !!!
60,000 de euro pentru a studia dacă hangar ul de tancuri vechi de 70 de ani poate fi etajat. Curtea de conturi și dna dorm.
acu pe bune, chiar ne ia pe toti de prosti !? sunt curios cum o sa arate studiul asta … banuiesc ca o sa-l faca public daca e platit din bani publici …!!
Si un oropsit al sortii cu patru clase isi poate da seama ca nu se poate supraetaja hangarul ala / dar-minte sa fie si functional in timpul lucrarilor … doamne fereste !!
Din poza asta se vede clar ca acoperisul ala e semirotund iar grinzile alea din beton sunt subtiri cat o unghie fata de ce se proiecteaza/construieste in zilele noastre !!
Deci ala care a facut cerintele e sanatos la cap?auzi in timp ce ar lucra ei la suprainaltare copii sa comtinue antrenamentele::))0…le dau casti de p[rotectie sportivilor?Si un student anul 1 la constructii isi da seama daca studiaza istoricul cladirii si din ce e fabricata ca acolo nu se preteaza suprainaltarea….Astia usristii sunt mai sofisticati la furat,nu bafa mana direct ci prin rtot felul de studii de sute de mii de euro lsa care ce sa vezi se arunca sa le faca tinerii frumosi si liberi…Astia sunr mai josnici decat pesedistii pentru ca au calcat in picioare ultima speranta ca aceasta tara va fii ca afara cum strigau ei
Alti bani aruncati. Daca mai ramane vreun leu in primarie dupa ce pleaca neamtul, o sa fie din greseala. Astia rad tot. Astia sunt chiar bani aruncati pe fereastra. La propriu.
pefereastra. asta NU E NEAMTZ. este un mare GUNOI!!!
Undeva citeam de … bazine semi-olimpice !
S-a definit clar ce anume? Sa nu se trezească tovarășii ca nu pot organiza nici măcar campionate școlare!
Noaptea mintii! Cum sa faci bazin semiolimpic la etajul unei cladiri vechi suprainaltate? Nu mai bine faci un bazin olimpic nou langa sau in alta parte? Stadionul CFR are o gramada de spatiu nefolosit. In Lipovei e un teren imens nefolosit intre Borzesti si IIBrad. Mai e baza sportiva Ripensia unde se poate face si bazin olimpic, sala cu tribune si doua terenuri de fotbal, parcare, tribune … si tot ramane loc. Nu, noi tre’ sa vedem daca nu putem face bazin la etaj in Dacia! :))
Cum sună zicale din l. Română
– Cap avem minte nu ce mai trebuie,
– Noi muncim noi nu gandim,
– Mai rău să nu fie,
– Vom trai și vom vedea,
s.a.