4 puncte RETIM de colectare de deseuri cu buletinul, la Timisoara. Ce putem arunca, unde si care va fi programul de functionare. Primaria a intocmit un plan de reducere a gunoaielor de pe strazi

TIMISOARA. Timisoara va avea un „Plan de prevenire si masuri privind evitarea si reducerea cantitatilor de deseuri abandonate pe domeniul public„. Acesta va fi supus aprobarii consilierilor locali in urmatoarea sedinta in plen.

CITESTE SI: Campusul scolar ca-n filme ce se va ridica la Timisoara, in care vor putea invata peste 1000 de elevi. Foto si detalii 

Nu mai putin de 350 de locuri au fost identificate pe strazile din Timisoara, unde cetatenii nesimtiti obisnuiesc sa-si arunce gunoaiele.

Primaria Timisoara a decis intocmirea unui plan prin care incearca sa rezolve situatia curateniei in oras.

Astfel, municipalitatea si RETIM au decis infiintarea a 4 puncte de colectare de deseuri in Timisoara. Acestea vor fi pe Calea Torontalului, pe strada Torac, pe Avram Imbroane si la Podul de pe Calea Sagului.

In fiecare dintre cele 4 puncte se vor gasi cate 3 containere de 20 de metri cubi in care se vor putea arunca separat: deseuri vegetale, deseuri voluminoase de uz casnic si deseuri rezultate din constructii si demolari.

Fiecare timisorean va avea dreptul sa aduca si sa depuna in containere, in mod gratuit, pe baza de buletin de identitate, urmatoarele cantitati:

Daca planul Primariei va fi aprobat de consilierii locali, cele 4 puncte de colectare vor functiona de luni pana sambata, intre orele 12.00 si 20.00.

Toate punctele de colectare vor fi supravegheate de catre o persoana desemnata de RETIM, iar la finalul programului, containerele vor fi golite.

In Planul Primariei pentru combaterea gunoaielor stradale mai sunt prevazute si cateva masuri secundare:

– instalarea de camere video pentru a identifica persoanele care abandoneaza deseuri pe domeniul public

– intensificarea controalelor realizate de Politia Locala pentru a identifica si sanctiona persoanele care abandonează deseuri pe domeniul public

– amplasarea de panouri de informare privind interzicerea abandonarii deseurilor pe domeniul public

– amenajarea spatiului verde unde au existat deseuri abandonate, prin plantarea de arbori si gazon

– realizarea si desfasurarea unor campanii de informare, in colaborare cu ADID Timis, privind modul de gestiune al deșeurilor

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Cum va imaginati ca locatarii care ingrijesc zonele verzi din jurul blocurilor, care de regula sunt oameni in varsta, vor transporta deseurile vegetale la kilometri distanta? De acum aceste zone vor ramane in paragina. De 2 ani astept firma agreata de Primarie, sa toaleteze copacii din jurul blocului.Nu va mai mirati ca orasul este neingrijit, atata timp cat nu veniti in sprijinul cetatenilor care inca mai doresc sa faca ceva.

    • este binevenita intiativa ( desi tardiva ) dar intradevar e o problema pentru cei in varsta. asteptam mai multe puncte si sa creasca amenzile direct proportional cu nr de spatii de colectare.

  2. Cand se voteaza?

  3. Dacă am înțeles bine:
    Pe de o parte milităm pentru un oraș verde, inclusiv eliminarea autoturismelor și folosirea mijloacelor de transport alternative, biciclete, transport în comun sau ne vom deplasa pe propriile picioare.

    Pe de altă parte, dacă cineva își înlocuiește o saltea, sau patul, sau își tunde pomii din grădină, trebuie să ducă aceste lucruri undeva la marginea orașului, unde un angajat va cere buletinul, va compara numele de pe acesta cu o bază de date în care sunt înscriși cei care au depus deșeuri în unul din cele 4 containere (deci va exista probabil și o mică rețea, un server pe care sunt datele, UPS-uri etc) și în sfârșit omul poate să își depună deșeurile.

    Mă întreb, cum vor ajunge acele deșeuri de acasă de la omul care s-a conformat trendului și nu mai împute orașul cu propria mașină, duce salteaua sau vasul WC spart cu tramvaiul, sau duce crengile tăiate frumos cu bicicleta?

    Sau le …. muma-n cur la toți cei din primărie care nu prea au darul gânditului și le aruncă undeva în apropiere?

  4. Chiar ma gandeam ce poate sa mai inventeze o minte bolnava , daca v-ati propus sa distrugeti acest oras bucatica cu bucatica , luati-va talpasita ! Dracu o sa va mai voteze pe voi si pe pardidele voastre mincinoase.Numai ciubucarii si invarteli iar orasul si cetatenii bajocoriti si pusi pe drumuri? Unde va treziti ? In loc sa faceti curat cum scrie la carte , ca doar va platim acum ne cereti sa ne plimbam cu gunoaie si cu buletinul? In ce oras al tampitilor si cretinilor traim? Hai , ura si la gara , sa nu va mai vedem nici peste 100 de ani , daca nu candideaza un GOSPODAR care prin exemplul propriu sa ne redea increderea si nu o sa vedem ca faceti ceva pentru comunitate , iesim in strada .Asa nu se mai poate .Buna si justitia importanta , dar viata de zi cu zi si traiul intr-un oras mizerabil este un motiv suficient de bun sa va tragem de urechi !

  5. la cele anterior si la care subscriu,mai adaug o intrebare:cantitatile semnalate sunt valabile pentruo zi,o saptamana,oluna,un an,un cincinal sau pe o viata??

  6. De la furtuna de anul trecut „nesimtitul” cetatean timisoarean am curatat si am depozitat crengile rupte (unele si de 4 m). Am anuntat la Primarie, la ADID, si am ajuns ca in luna iulie acestea sa fie tot acolo. Probabil ca vom face compost din ele. Si acum vad ca o minte luminata se gandeste sa le duc, pe baza de buletin, undeva la mama-supararii. Dupa ce va fac treba ca sa nu se intample vreun accident sa le duc tot eu? Pentru ce platesc impozit acestui oras? Drumuri – nu, parcari -nu, curatenie-nu, tantari – da, miros din canalizare -da…

  7. E un pas inainte. Sa vedem cum functioneaza, sper ca cei responsbili sa traga concluzii si sa se adapteze realitatii de pe teren.

  8. Un lucru bun.

  9. nu e normal sa-ti arunci salteaua si mobila veche pe statiul verde de langa bloc! si nu e normal sa te astepti sa vina cineva a 2a zi sa-l ridice pt ca ti-a fost lene sa duci acest gunoi la locul de colectare. Daca nu il poti duce din orice motiv, Il scoti de 2 ori pe an cand chiar vine cineva sa-l ridice. Daca nu ai chef sa astepti, atunci faci cumva si il duci, nu il arunci afara!! Din respect pt lumea din jurul tau!
    Cand unul se bucura de o bucatarie noua, toti vecii lui se bucura apoi luni de zile de privelistea molozului lasat in fata blocului.. Asta e educatia noastra..
    Daca nu reusim sa schimbam asta si sa nu ne mai asteptam ca cineva sa ne dea, sa ne faca si sa adune dupa noi mereu.. pana n-o sa invatam ca gunoiul tot noi il facem si daca cineva e platit sa intretina curatenia nu inseamna ca e ok sa scuipi seminte pe jos.. tot nemultumimti si victimizati vom fi indiferent de solutii.

    • nu mai vine nimeni de 2 ori pe an
      nu mai vin nici macar o data !
      asta este problema !!
      si partea cu taiat SI legat crengi este de-a dreptul ceva
      NEGANDIT DELOC !

  10. Nu inteleg de ce nu se mai face curatenia de primavara si toamna… Ceea ce propun este o tampenie ce sa facem sa caram cu carca , taxiul su autobuzul gunoiul??? Ne vrem civilizati dar am ajuns mai rau decat acum 20 de ani. Cosurile de gunoi din statiile de autobuz neridicate cu lunile, saci cu frunze, crengi etc pe unde treci ca pieton printre blocuri ca Retimul nu le ridica decat contra cost. Nu are rost sa mai enumer ca sunt destule de spus si pe nimeni nu intereseaza vad si in concluzie nu se face nimic.