4,2 milioane lei pentru proiectele propuse de cetateni la Timisoara

TIMISOARA. 4,2 milioane de lei sunt prevazuti pentru bugetul participativ din acest an la Timisoara, cu 1,2 milioane de lei mai mult decat anul trecut, sub numele „Timisoara decide!”. Deja programul a fost supus dezbaterii publice.

CITESTE SI: Se indexeaza cu rata inflatiei. Impozitele si taxele locale, mai mari cu 13,8%, la Timisoara in 2024. La cat ajung amenzile 

In prima sedinta de consiliu local, alesii vor avea pe ordinea de zi adoptarea campaniei.

Bugetul participativ se adreseaza celor care doresc sa se implice in proiecte de interes comunitar. Cetatenii vin cu propuneri, iar acestea sunt selectate si mai apoi votate in cadrul unei campanii. Primele aproximativ 15 care intrunesc cele mai multe voturi, vor fi finantate, in functie de banii disponibili.

Bugetul participativ din acest an vine si cu cateva noutati cu aplecare pe comunitatile marginalizate. Astfel, se aloca suplimentar 1,2 milioane de lei pentru proiectele care vizeaza patru Zone Urbane Marginalizate (ZUM), respectiv Fratelia, Ronat, Polona si Kuncz. 3 milioane de lei vor fi directionati spre bugetul participativ dedicat proiectelor propuse la nivelul intregului oras.

In cadrul campaniei de bugetare participativa, suma propusa pentru fiecare proiect este de maxim 500.000 lei la nivelul intregului oras, iar pentru zonele marginalizate, suma maxima per proiect este de 300.000 lei.

Campania din anul 2022 s-a finalizat cu 8 proiecte castigatoare, in urma voturilor exprimate de cetateni. Perioada de implementare a proiectelor este de 1-2 ani si stadiul implementarii se poate urmari AICI.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.