5 firme vor sa aprinda lumina, dirijat si inteligent, in Parcul Botanic din Timisoara, cu 700.000 de euro, bani europeni

TIMISOARA. La inceputul lunii mai un proiect european in valoare de aproape 4 milioane de lei a fost semnat, la Primaria Timisoara, pentru instalarea unui nou sistem de iluminat public. Unul inteligent, ce va putea fi dirijat din Centrul de Monitorizare a Traficului din oras.

CITESTE SI: Masca devine obligatorie la Timisoara si in Centrul Istoric, in zonele aglomerate si pe malul canalului Bega. Noi decizii ale autoritatilor 

A fost lansata licitatia la inceputul lunii iulie, iar la termenul limita pentru depunerea ofertelor, ce a expirat in 17 august,  s-au inscris 5 companii.
Cons Electrificarea Instal S.R.L., BACKUP TECHNOLOGY S.R.L. URBIOLED SRL, ELBA COM si ELBI ENERGY PROJECTS vor sa realizeze acest proiect ce vizeaza extinderea iluminatului public in Parcul Botanic. Acesta prevede montarea a 219 stalpi cu tot atatea becuri tip LED, dar si un sistem de telegestiune.

Valoarea contractului este de 2.841.099 fara TVA, adica putin peste 700.000 de euro cu TVA, suma ce va fi acoperita aproape in totalitate din fonduri europene.

Cele 5 oferte sunt acum in evaluare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Ținând cont de modul cum a fost realizat iluminatul public in alte parcuri, am serioase îndoieli în privința capabilității evaluatorilor primăriei. Niste studenți din anul IV energetica cred că ar putea oricând să le fie mentori, să le dea lecții

  2. Daca iluminatul public stradal functioneaza anapoda, ce sanse sunt ca iluminatul din parc sa functioneze corect peste un an de zile? ZERO sanse! Bani aruncati aiurea!

    Pe bulevardele principale ale orasului avem segmente/portiuni in bezna. Interesant este ca uneori anumite portiuni sunt in bezna iar in alte zile pe acelasi bulevard ate portiuni sunt in bezna. Adica cu schimbul.
    La Punctele Cardinale vreo 6-7 lampi sunt nefunctionale, pe Republicii avem o sumedenie de lampi nefunctionale, pe Garii pana la pasarela cel putin la fel avem lampi nefunctionale.

    Pe malurile Begai cand ard becurile pe o parte, cand pe cealalta parte, cand de o parte a podului Muncii, cand de cealalta parte. Mai rar toate! Si cand ard toate, nu dau lumina imprejur fiind becuri slabe sub limita admisa astfel incat doar ca sa vezi ca exista becuri pe stalpi si nicidecum sa-ti ilumineze calea!!! Vorbim de un proiect pe bani europeni irositi iarasi aiurea pentru comunitate!!!
    Autoritatile locale, treziti-va din somnul adanc in care va aflati!

  3. cu 700.000 de euro luminez 100km de strazi.

    • Sa iluminezi 100km cu 700.000 euro înseamnă 7 euro pe metru. Asta inseamna exact un bec LED de calitate medie. Pe metru. Fara montaj, fara stalp, fara corpul de iluminat in care sa pui becul. Daca tot va place sa carcotiti, măcar gânditi o secunda inainte, sa para macar inteligent ce spuneți.

  4. sa fie smart sa placa la toata lumea ca un senzor de lumina nu e suficient.

  5. Nu e risipa din bani publici? Lucrarea nu poate fi scoasă la licitație pe suma reală?

  6. Robulache visează la sisteme inteligente de iluminat, dar nu e in stare sa le întrețină pe cele existente de pe faleza Begheiului, care ori luminează alternativ când pe un mal, când pe altul, ori sunt sufocate de arborii pe langa care au fost amplasate, ori au acea nuanță rosiatica ce-ți amintește de iluminatul din lagărele morții.

  7. Hoți la drumul mare…?!!