5 premii la Olimpiada Nationala de Romana, la clasele V si VI, au venit la Timisoara

TIMISOARA. Locul I si II la Olimpiada Nationala de Limba Romana, la sectiunea de minoritati, dar si doua mentiuni, plus un premiu special pentru cea mai buna exprimare la sustinerea examenului oral au fost castigate de elevi din Timisoara.

La sectiunea de minoritati, ambele premii au mers la Liceul Teoretic “Nikolas Lenau”. Locul I a fost castigat de Diana Dehelean, eleva in clasa a V-a, coordonata de profesoara Tatiana Cristea, iar locul al II-lea de Heidenfelder Dominique, eleva in clasa a VI-a, care a fost coordonata de profesoara Carmen Oancea. “Avem niste copii exceptionali, lucru pe care l-au spus si cei din juriu. De multi ani nu au mai intalnit o asemenea generatie, cu asa o exprimare, cu asemenea idei. Toata lumea a ramas surprinsa”, spune Carmen Oancea, profesor de Limba Romana la Lenau.

Celalalte doua mentiuni s-au dus la Scoala Generala nr. 22, la Iasmina Seculici, eleva in clasa a VI-a si la Tatiana Topciov, eleva in clasa a V-a, care a reusit sa impresioneze juriul cu exprimarea la proba orala, drept pentru care a primit si un premiu special pentru “calitatea domeniului analtic si creativ”, ambele eleve au fost coordonate de profesoara Simona Sirbu. “Inainte nu-mi dedicam extraordinar de mult timp studiului special pentru Limba Romana, insa de cand am aflat ca voi participa la olimpiada am citit si am invat foarte mult. Uneori imi venea sa plang cand vedeam ca nu mai termin”, spune Tatiana Topciov, olimpica cu mentiune si premiu special. “Studiez pentru Limba Romana cam 4 ore pe zi, in care se includ si temele si lectura. In momentul de fata citesc Romanul adolescentului miop de Mircea Eliade”, spune Iasmina Seculici, olimpica cu mentiune, eleva in clasa VI-a.

Olimpiada a avut loc saptamana trecuta la Iasi si au participat peste 100 de elevi din toate orasele Romaniei. Au fost doua probe, una scrisa si una orala, iar toti copiii au avut subiecte de gramatica, comunicare, teste de abilitate si compuneri reflexive. La clasa a V-a elevii au trebuit sa descrie pomul care le-a marcat copilaria, iar la clasa a VI-a un eseu cu subiect deschis.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.