Te-au uitat vreodată la facturi și te-ai gândit că risipa este mult prea mare? Deși nu poți controla unele aspectele ale consumului, adevărul este că poți transforma casa într-una economică, ba chiar să fie și prietenoasă cu mediul înconjurator.
Da, această transformare presupune mici schimbări și investiții, însă trebuie să ai în vedere eficientizarea costurilor generale, care vor amortiza în timp aceste cheltuieli. Iar dacă nu ai cash acum pentru a face aceste schimbări, poți apela la un credit de nevoi personale acordat de instituțiile financiare nebancare (IFN-uri) și care îți va permite plata ratelor pe o perioadă de maxim 60 de luni, pentru a ușura efortul financiar. Banii de care ai nevoie, vor ajunge pe cardul tău instant, dacă aplici pentru un credit online de la un IFN.
Verifică fiecare electrocanisc mic sau mare pe care îl folosești acum și calculează consumul lunar pe care îl ai cu acesta. Verifică noile tehnologii care conferă un consum redus de energie și încearcă să le înlocuiești dacă diferența dintre acestea este considerabil mai mare. Recomandarea noastră este să te uiți la cifre, nu la etichetarea clasei energetice. În comparație cu produsele clasice, electrocasnicele noi consumă mult mai puțin și oferă o experiență de utilizare superioară.
Poți face un mic reasearch pentru a stabili produsele pe care ți le dorești, urmand ca mai apoi să urmărești ofertele retailerilor din următoarea perioadă, asta dacă nu ai foarte aproape o perioadă de reduceri în masă (ex: Black Friday). Pentru un confort financiar, poți alege plata cu un card de cumpărături, o linie de credit dacă suma este mai mică sau un credit cu rate egale dacă achiziția este până în 10.000 lei.
În acest moment, avem în piață o plajă foarte diversificată de produse și electrocasnice din care putem alege. De exemplu, masina de spalat haine poate avea și funcție de uscător de rufe. Telefonul mobil poate fi folosit și ca lanternă, laptop, calculator, cameră foto/video, jocuri, etc. Televizorul poate fi folosit pentru a privi emisiunile preferat dar și de a accesa internetul. Dincolo de economia de spațiu pe care o faci cu ajutorul acestor produse cu utilizare multiplă, există și o mica economie pe care o faci achiziționând un singur produs.
Acolo unde spațiul îți permite, folsește instalații de iluminare cu senzori pentru a putea reduce risipa de energie. Folosirea becurilor economice și a unor instalații cu senzori de mișcare, permite consumul doar pe perioada în care este folosit.
Chiuveta din baie și cea din bucătărie, poate avea un consum de apă redus dacă folosești o baterie cu senzori, ce va permite apei să curgă doar o anumită perioadă de timp. Ajută nu doar la economie, dar și la crearea unei deprinderi pentru eficientizare consumului de apă.
Aerisirea spațiilor de locuit este importantă, dar eficientizarea consumului se poate face doar pe baza unui program de operare. Alege momentele potrivite în care vei aerisi încăperile și setează termostatul și programul centralei astfel încât să ai o temperatură mai mică atunci când nu este nimeni în locuință, iar în timpul zilei sau al nopții, să funcționeze într-un mod eficient. De asemenea, este bine de știut și dacă există pierderi de căldură și să încerci remedierea acestora, iar dacă centrala nu este eficientă din punct de vedere energetic sau al costurilor, poți căuta una care să raspundă nevoilor tale, raportat la cantitatea de energie și suprafața pe care trebuie să o acopere. Dacă schimbarea sistemului de încălzire ți se pare mult prea costisitor, poți aplica rapid pentru un credit de nevoi personale, pe care instituțiile financiare nebancare (IFN) le oferă cu un singur document, cartea de identitate. Poți obține un credit rapid, din confortul casei tale.