6 copii, intre care 3 bebelusi, internati in ultimele doua zile in sectia rosie la Spitalul Victor Babes Timisoara. E in crestere numarul pacientilor care vin pentru evaluare COVID

TIMISOARA. Crestere alarmanta a numarului celor care vin la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes Timisoara pentru evaluari COVID-19. In ultimele doua zile, 6 copii au fost internati.

Cei 6 au varstele cuprinse intre trei luni si 10 ani. 3 dintre ei sunt sugari. Micutii au forma usoara de COVID-19 si au fost adusi in unitatea noastra dupa ce au fost consultati de medicii de la Spitalul de Copii Louis Turcanu.
La internare au prezentat un sindrom febril acut. Doi dintre micuti au fost evaluati in cursul zilei de ieri si de catre specialistii imagisti ai Spitalului Victor Babes pentru depistarea unor posibile afectiuni respiratorii. Unul dintre copilasi prezinta o usoara insuficienta respiratorie, fara a avea insa alti factori de risc. Copiii sunt internati impreuna cu unul dintre parinti in zona rosie a sectiei de Boli Infectioase.

In acelasi timp, in ultimele zile a crescut numarul pacientilor care se prezinta pentru evaluare in urma infectarii cu SARS-CoV 2.

Cresterea numarului de cazuri a inceput acum aproape o saptamana. De la unul – doi pacienti pe zi care se prezentau pentru evaluare in Ambulatoriu, ieri dupa-amiaza am avut 9 pacienti cu COVID-19. Din fericire, majoritatea au forme usoare de boala. Principalul simptom este febra, dar au fost persoane care au dezvoltat si o tuse usoara si chiar dureri musculare. Cele mai multe cazuri sunt din clustere familiale. Practic, au luat virusul unul de la celalalt, in familie. Evaluarea se face ca si pana acum. Vorbim de analizele biologice obisnuite, se masoara saturatia de oxigen din sange, tensiunea, se realizeaza un EKG si, daca este nevoie, facem si un low-dose CT. Evaluarea se face in urma unei programari”, spune dr. Ana Enoiu Vaduva, medic specialist boli infectioase – responsabil Centru de Evaluare Covid-19 Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes Timisoara.

In prezent, in Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie sunt internati 16 pacienti cu forme usoare de COVID, care au dezvoltat pneumonii ce necesita monitorizare, si asta cu atat mai mult cu cat unii dintre ei au diverse comorbiditati.

Vorbim de un inceput de val 6. Din fericire, in Romania, cel putin deocamdata, acest nou val care se bazeaza pe doua subtulpini Omicron, BA4 si BA5, este mult mai redus decat in restul Europei. Cele doua subtulpini sunt insa mult mai contagioase, si asta se vede si in rapiditatea cu care se exinde infectia. Sunt tari care se confrunta acum cu zeci de mii de cazuri pe zi. Deocamdata, nu avem pacienti internati in Terapie Intensiva, dar trebuie sa fim pregatiti pentru ce e mai rau. Cuvantul de ordine ar trebui sa fie, in aceasta perioada, prudenta. Asta nu inseamna ca trebuie sa stam in casa, sa nu mergem in vacante, ci recomandarea noastra este sa purtam, in locurile aglomerate, masca de protectie. in mijloacele de transport, in magazine si, evident, in continuare sa ne spalam pe maini, sa ne dezinfectam dupa ce am intrat in contact cu suprafete ce pot transmite virusuri. Daca avem un simptom dintre cele specifice acestei boli, sa ne izolam, sa cerem ajutorul medicilor si chiar sa mergem la evaluarile COVID-19 care se fac in unitatile sanitare”, spune prof. dr. Cristian Oancea – managerul Spitalului de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes Timisoara.

Avand in vedere numarul in crestere a cazurilor de COVID-19, conducerea Spitalului de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes Timisoara a solicitat Directiei de Sanatate Publica cresterea numarului de paturi alocate infectiei cu Sars-CoV 2, dar si redeschiderea unui compartiment de COVID-19 la Spitalul de Copii Louis turcanu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Cred si eu ca personalul medical se panicheaza,DSP si etc… au vazut ca a disparut sporul de Covid de 50-85% la salariul de baza. Una e sa iei salariu 20 mii ron net la luna si alta e sa iei 30 mii ron+%..

  2. nu ne pasa de nimeni

  3. se fac pregatirile pentru scoala online!?, sa bag de seama ….

  4. Pana la covrig oamenii nu aveau febra?mars!!!

  5. Au trecut 3 luni fara sporuri,…acu daca vrei sa faci valuri internezi pe toti la care le curge nasul si au febra…..Terminati cu isteria asta ca bate razboiul la usa …

  6. Un articol apărut pe pagina de internet a Organizației Națiunilor Unite în care se detaliau “beneficiile” unei foamete mondiale a fost șters imediat după publicare, deși mai poate fi găsit în cache-ul de Google și pe alte site-uri, unde a fost salvat de cititori.

  7. Vaccinati-va si veti fi mantuiti!