60 de firme grupate in 3 asocieri mari vor sa construiasca Institutul Regional de Oncologie Timisoara, de 250 de milioane de euro. Se va ridica in locul ‘spitalului fantoma’ de pe Torontalului

TIMISOARA. Au fost depuse 3 oferte pentru Institutul Regional de Oncologie Timisoara.

CITESTE SI: Se lucreaza pe toti cei 10 km la a treia descarcare de pe autostrada catre Timisoara. Drumul trebuie sa fie gata toamna viitoare. Video

La termenul limita fixat in licitatie, luni, nu mai putin de 60 de firme grupate in 3 asocieri mari au intrat in competitie pentru contractul de 250 de milioane de euro.
Este vorba despre: CONSTRUCTII ERBASU (Leader), alaturi de care sunt 15 firme, intre care si Concelex, apoi BOG’ART (Leader) impreuna cu alte 29 de firme si Synergy Construct (Leader) cu inca 13 societati, chiar si din Turcia. In total, aproape 60 de firme.

Ofertele au intrat in evaluare tehnica la Compania Nationala de Investitii care deruleaza uriasul proiect medical de la Timisoara, cu finantare asigurata prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR).

Acest nou spital care se va ridica in locul celui ‘fantoma’ din Calea Torontalului va fi cea mai mare investitie in domeniul medical din afara Bucurestiului.In luna iulie, presedintele ales al Consiliului Judetean Timis Alfred Simonis anunta emiterea Autorizatiei de Construire pentru institut, iar in august lansarea propriu-zisa a licitatiei.

Pana la finalul anului 2026, in locul acestor ruine se va construi Institutul Regional Oncologic, dupa ce indicatorii tehnico-economici au fost aprobati in sedinta de Guvern tinuta la Timisoara in luna aprilie. De intreg proiectul se ocupa Compania Nationala de Investitii.

Noul spital va deservi zona de vest a tarii si va avea 250 de paturi pentru spitalizare de zi, Ambulatoriu, zona de servicii de diagnosticare (analize de laborator, imagistica, endoscopie, explorari functional), bloc operator, terapie intensiva, laborator radioterapie, laborator medicina nucleara, centru pentru transplant medular si afereza celule stem).

Unitatea sanitara va avea, de asemenea, un centru pentru primirea urgentelor oncologice si spatii de studiu si cercetare (sala multifunctionala, sali de studiu, sali de prezentari practice, birouri de studiu, etc).

Institutul Regional de Oncologie de la Timisoara va costa 1.153.030.188 lei, cu TVA, finantarea fiind asigurata prin PNRR.

 

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Să înțeleg că demolați ‘ruinele’ existente?
    HAhhhahaHAHAhahHA

    • Tu crezi ca ruinele existente mai sunt întregi și bine pentru a menține clădirea, retardat idiot ce ești…

    • Doar o parte din corpul estic, ce nu corespund criteriilor de rezistență structurală

    • Asta cu dărâmatul și construitul e o discuție până la alegeri. După aia, încă 4 ani nu mai auzim nimic pe subiectul ăsta.

  2. VOR FACE NOUL INSTITUT LA SFANTU ASTEAPTĂ🤣🤣🤣

    • Are axă dedicată pe PNRR, spre deosebire de regionalele Craiova, Cluj și Iași, cu licitațiile suspendate pe termen nedefinit. Life sucks

  3. Ar mai fi de discutat o „mica” problema!
    Amplasamentul, aflat la NV de oras, favorizeaza (prin existenta vanturilor dominante din regiune) contaminarea Timisoarei cu factorii patogeni care vor colcai in institutia care urmeaza a fi construita, indiferent cat de grijulii vor fi administratorii cu igiena locului; Acesta fiind si unul din motivele pentru care s-a renuntat la amenajarea gropii de gunoi a orasului in zona localitatii Covaci!
    Trebuie sa intelegem odata pentru totdeauna ca oamenii lipsiti de carte, n-au ce cauta in functiile de luare e deciziilor, mai cu seama cand vine vorba de vietile oamenilor!

    • „Factorii patogeni care colcaie…” asta e analfabetul functional roman, care se crede intelectual. Vrea să construiască spitale după cum bate vântul ca sa nu îl invadeze „factorii”.😂🤣

  4. Țipă miticii și haterii cu spume la gură, Timișoara se dezvoltă în forță maximă

  5. Daca se materializeaza acest proiect, un model si pentru alte zone…cine are cap, poate sa-si dea seama !!!!!

  6. Incredibil cat de scurta are memoria romanul…mai scurta ca si pestisorul auriu…Ati uitat ca din patru in patru ani se face acest spital?De vreo…25 de ani?
    Cat de ,,utili,, puteti fi incat sa credeti la infinit aceeasi poveste rasuflata????

    • Absolut corect!

  7. ATIT 🙂

  8. cat se chinuie unii sa tot :))

  9. De la bun inceput a fost o bataie de joc fata de banul public. Cand cladirea era gata ridicata, ferestrele puse ( dar furate intre timp) tu opresti finantarea. In fiecare an daca se facea ceva, tot se termina, nu se distrugea si nu se aruncau banii pe apa sambetei. Vedeti spitalul Luis Turcanu. si asta are o vechime de cel putin 12 ani si inca nu e gata, dar macar nu s-a distrus prin lasarea in paragina. Ma gandesc cate asemenea ”investitii” or fi fost prin tara.