7 obiceuri zilnice care iti predispun tenul la acnee . Ce greseli dauneaza grav tenului si favorizeaza aparitia cosurilor?

Stiai ca multe dintre obiceiurile noastre de beauty „dauneaza grav“ pielii fara cusur la care visam cu toate? In primul rand, daca te studiezi prea mult in oglinda vei gasi mereu cel putin o imperfectiune (a se citi un punct negru sau chiar un cos)… careia sa vrei sa ii vii de hac.

Foloseste asadar oglinda cu moderatie: aplica machiajul, aranjeaza-ti coafura si, daca esti tentata sa intervii asupra unui cos inainte de a iesi pe usa, gandeste-te de doua ori inainte: interventia ta va avea rezultate dezastruoase – zona „atacata“ se va inflama si inrosi iar bacteriile se vor imprastia prin fiecare por. Daca te confrunti cu astfel de imperfectiuni, foloseste mai degraba produse pe baza de acid salicilic care actioneaza rapid si eficient.

Fanatismul nu a facut bine nimanui niciodata. Una e sa iti faci un gomaj de doua ori pe saptamana pentru a indeparta stratul de celulele moarte si a-i reda pielii stralucirea naturala si alta este sa folosesti scrub in fiecare zi. Straturile de la suprafata pielii noastre formeaza un soi de masca protectoare compusa din proteine si lipide care formeaza o bariera de protectie impotriva bacteriilor. Gomajul agresiv poate rupe aceasta bariera si poate cauza inflamatii pentru ca tenul va fi mai expus la factorii nocivi.

Cand te trezesti obisnuiesti sa iti dai doar cu putina apa pe fata? Pare un start perfect pentru o noua zi mai ales cand stai sa te gandesti ca de la ultima curatare a fetei nu a trecut prea mult iar asternuturile in care ai dormit sunt curate. La prima vedere pare totul in regula, insa ai fi mirata sa afli cate impuritati se depun pe fata ta in timpul noptii. Curata bine tenul inainte de culcare si fa acelasi lucru si dimineata, dupa ce te dai jos din pat.

Telefonul tau, perechea preferata de ochelari, esarfele si palariile, toate sunt pline de bacterii si reziduri culese de pe pielea si parul tau. Curata-ti bine fata dupa ce iti dai jos accesoriile si spala-le regulat. Tine mereu in geanta servetele dezinfectante pentru a curata usor si rapid telefonul mobil si alte gadgeturi.

Alimentele junk food nu lasa urme doar la capitolul silueta ci si pe tenul tau. Noi studii arata ca un consum mare de alimente care cresc nivelul de zahar din sange poate declansa o avalansa de hormoni generatori de acnee. Include in dieta ta alimente bogate in vitaminele A si E, cum ar fi verdeturile, grepfrutul, nucile si avocado-ul, dar si cele cu un cotinut mare de fibre, care incetinesc absorbtia de zahar in organismul tau, reducand astfel riscul de aparitie al acneei.

Citeste mai mult AICI

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Acneea e o problema a adolescentilor si poate sa persiste si pana la varste mai mari. Daca totusi avem o alimentatie sanatoasa, facem sport si incercam sa facem tot ce este posibil pentru a preintampina acest lucru, atunci nu vom avea probleme cu acneea.

  2. Problema cu cosurile e una extrem de delicata. Si eu am acnee de o bucata buna de timp si sper din tot sufletul sa reusesc sa scap in totalitate de ele.

  3. Cosurile pot fi usor eliminate daca se urmeaza o alimentatie bine pusa la punct.