9 oferte pentru primul lot din Autostrada Timisoara – Moravita. Castigatorul licitatiei va trebui sa proiecteze si sa construiasca soseaua de mare viteza intre Remetea Mare si Jebel in 4 ani

TIMIȘOARA. Interes mare pentru viitoarea Autostradă Timișoara – Moravița. La termenul limită pentru depunerea ofertelor la lotul 1 Remetea Mare – Jebel s-au înscris nu mai puțin de 9 asocieri și companii.

CITESTE SI: Niciun metru de pista noua de biciclete n-a amenajat Primaria Timișoara anul trecut. ‘Noroc’ cu cele 3 mari bulevarde care aveau prevazute in proiecte trasee pentru biciclisti

Anunțul a fost făcut de Cristian Pistol, director General al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Au fost depuse 9 oferte pentru construcția primului lot al autostrăzii Timișoara – Moravița!

1. Asocierea ANTREPRIZA DE CONSTRUCȚII DRUMURI ȘI AUTOSTRĂZI SRL (lider) – DANLIN XXL SRL – GROMA HOLD EOOD – EVROPEISKI PATISHTA AD – FRASINUL SRL (România – Bulgaria)
2. Asocierea DRUM ASFALT SRL (lider) – AUTOMAGISTRAL-PIVDEN SRL (România – Ucraina)
3. Asocierea IC IÇTAŞ INŞAAT SANAYI VE TICARET A.Ş. (lider) – ROTARY CONSTRUCTII MENTENANTA SA (Turcia – România)
4. KALYON INSAAT SANAYI VE TICARET A.Ş. (Turcia)
5. KOLIN INSAAT TURIZM SANAYI VE TICARET A.S. (Turcia)
6. Asocierea MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. (lider) – CBI CONSTRUCTII, TURISM & INVESTITII S.R.L. (Turcia – România)
7. Asocierea MAPA INSAAT VE TICARET A.S. (lider) – GUNAL INSAAT TICARET VE SANAYI A.S. (Turcia)
8. Asocierea NUROL CONSTRUCTION SA (lider) – NUROL INSAAT VE TICARET A.S. (România – Turcia)
9. WEBUILD SPA – MILANO (Italia)

Valoarea contractului pentru proiectarea și execuția lotului Remetea Mare -Jebel (35,67 km) este de 5,65 miliarde lei (fără TVA), fonduri asigurate prin Programul Transport (PT) 2021-2027.

Pe traseul acestui lot se vor construi inclusiv:
– 23 de lucrări de artă (printre care Podul peste Râul Timiș, în lungime de aproximativ 1.153 m),
– 1 Centru de Întreținere și Coordonare,
– 2 parcări de scurtă durată (în cadrul parcărilor de scurtă durată se va asigura infrastructura necesara pentru construcția a minimum 6 stații de încărcare pentru autoturismele electrice),
– 4 noduri rutiere (Nod rutier A1 Remetea Mare, Nod rutier DJ592 Albina, Nod rutier VO Timișoara Sud, Nod rutier DN59 Pădureni).
Durata prevăzută pentru proiectarea și execuția lucrărilor este de 48 de luni, din care 12 luni proiectare și 36 de luni execuție„, a transmis Cristian Pistol pe pagina sa de Facebook.

Cele 9 oferte au intrat in evaluare la Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. 4ani? is doua mii saptesute inutili in birouri la prefectura.. cateva mii pe la primarii si alte institutii.. pai astia cu lopata si betoniera o termina intr-o luna.. jumate de metru pe zi sa faca unu doar..
    Pe vremea pictorului, nemtii au facut mii de km de drumuri fara sa aiba tehnologia de acum si fara ani de zile cu studii si alte kkturi.. si nu erau nici 5% masini fata de 2025

  2. Cum dracu 4 ani pentru 35 km la campie?

    Bataie de joc ba! Tara lu Papura Voda.

    Altii fac autostrazi in munti in 4 ani ba!

    • Cu tehnologia actuală e mai ușor oarecum să faci în munți ca există aparate cu care se forează și imediat se pune betonul de susținere. La câmpie dacă e mlăștinos e nasol ca trebuie să drenezi sau să faci piloni serioși de beton, poduri, etc. În Timișoara din păcate nu e câmpie clasică e mlăștinos din păcate…

    • Frateeee în Germania făceau jumătate de oraș iar voi…..abia 35 km în 4 ani și nici ăia nu cred că ajung!!!!!! Sigur nu e gata în 2030 ăștia 35 km. România…….💩💩💩💩