TIMISOARA. Prin reorganizarea Sectiilor de Pneumologie 1 si 2 din unitatea sanitara, au fost trecute in zona rosie COVID 19 mai multe saloane, care numara in total 45 de paturi, la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara.
Astfel, pentru pacientii infectati cu SARS CoV 2 sunt alocate 181 paturi. Miercuri, in Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie erau internati 142 de pacienti, dintre care 13 in Terapie Intensiva.
“Avand in vedere numarul din ce in ce mai mare de cazuri de infectie cu SARS CoV 2, am fost nevoiti sa refacem circuitele in intreg spitalul. Am reorganizat zona rosie si am crescut capacitatea de internare. Mai bine de jumatate dintre paturile destinate pacientilor COVD 19 sunt dotate cu instalatii de oxigen. Aici ii vom interna pe pacientii cu forme medii sau severe de infectie cu noul coronavirus. Din pacate, insa, daca nu se vor respecta regulile de distantare fizica, iar oamenii nu vor purta masca de protectie, in cateva zile, paturile vor fi ocupate. Avem, in continuare, mai multe saloane din Sectia de Pneumologie pentru pacientii non-covid. De asemenea, vreau sa fac un apel catre pacientii cu BPOC – Bronhopneumopatie Obstructiva Cronica – si catre cei care sufera de neoplasm pulmonar sa se adreseze spitalului nostru. Este nevoie ca acestia sa fie in continuare diagnosticati si sa le fie urmarita evolutia bolii”, spune asist. univ. dr Diana Manolescu, director medical la Spitalul Victor Babes Timisoara.
In urma cu o saptamana, Clinica de Recuperare Cardiovasculara din centrul orasului a devenit sectie externa a Spitalului de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Doctor Victor Babes Timisoara.
In aceasta unitate sanitara sunt 48 de paturi, dintre care 12 sunt prevazute cu oxigen. In clinica erau internati miercuri dimineata 35 de pacienti cu forme usoare si medii de COVID 19. Coordonatorul sectiei externe este doctorul Ovidiu Rosca.
Pareri
Ar trebui sa fie bine, dar este? In general orice crestere de nr. de paturi prin reorganizare inseamna ca acele paturi s-au luat de undeva de la alte patologii. Adica nu vor fi tratati bolnavi cu alte boli ptr ca sa fie tratati cei cu COVID. Daca nu ar fi asa am putea deduce ca la pneumonologie au fost prea multe paturi cu prea mult personal de deservire.
E aritmetica simpla.
Si care ar fi solutia ta in astfel de cazuri?
Toata lumea se confrunta cu astfel de cazuri!In Germania e la fel!