TIMISOARA. Pornita la inceputul lunii februarie, licitatia lansata pentru gasirea unui antreprenor care sa construiasca Centura Vest Timisoara intampina prima problema.
A fost deja contestata, inca inainte de termenul limita fixat pentru depunerea ofertelor, in 29 martie.
Contestatia la CNSC a fost depusa de firma ARL Cluj (Strabag), aceeasi care a mai inaintat una si la licitatia pentru finalizarea celei de-a treia descarcari de pe Autostrada Vestului catre Timisoara, la Sanandrei, noteaza economedia.ro.
Desi depusa inca din 21 martie, CNSC nu a facut deocamdata publice motivele contestatiei celor de la ARL CLuj.
Va reamintim, soseaua de Centura Vest Timisoara a intrat luna trecuta in licitatie pentru gasirea unui antreprenor care sa asigure proiectarea si executia proiectului.
Varianta de Ocolire Timisoara Vest, al carei traseu va traversa in parte teritoriile administrative ale localitatilor Timisoara, Sacalaz si Sanmihaiu Roman, va insuma aproape 14 km. Va porni din viitoarea descarcare a Autostrazii de la Sanandrei, se va ‘intersecta’ cu soselele care leaga in prezent Timisoara de Sacalaz si Becicherecu Mic (DN6) si se va lega cu Centura Sud in zona cartierului Freidorf, dupa intersectia cu drumul spre Utvin.
Specialistii care au intocmit documentatia pentru licitatie au realizat si o modelare 3D a traseului pe care il va urma aceasta lucrare de infrastructura care va intregi inelul de centura din jurul Timisoarei, cand va fi gata. Drumul va avea 4 noduri rutiere, dar si 10 poduri si pasaje.
Valoarea contractului este intre 1.695.891.211,40 si 1.999.824.574,50 lei, fara TVA.
Durata de executie pentru Centura de Vest Timisoara, conform documentatiei, este de 2 ani si jumatate din momentul ordinului de incepere a lucrarilor (proiectare + executie).
Ramane de vazut ce decizie va lua Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor. Aceasta va fi publicata AICI.
Pareri
A fost contestata dar nu spuneți in ce consta contestația.
Hal de articol !
Vai de capul vostru !
Hal de comentariu! Vai de capul tau! Greu cu parcursul unui text simplu. E plin de capcane pt cei ca tine, aburitule plin de mistocareala
Până se face evaluarea contestației nici nu avem de unde ști. La descărcarea pe A1 bullshit-ează cu lipsa experienței și ITP expirat la utilaje. Să vedem aici ce pretext inventează.
Acea firma abuzeaza cu contestatiile, ar trebui taiata direct de pe lista de a mai participa la licitatii pe viitor la orice proiect din tara ! Plus pusa sa plateasca intarzieriile !
În orice țară civilizată s-ar întâmpla asta în mod normal, nu și la noi.
ARL Cluj sunt susținuți de grupuri de interese care mituiesc unde trebuie, ca un cancer ce nu poate fi extirpat ușor.
Respingea/declararea contestației ca nulă/neîntemeiată. Doar așa îi pui cu botul pe labe.
sa le dam la uie celor de la ARL CLuj.
Ăștia contestă licitația proiectului în sine cum plm vine asta contestă licitația că e prima oară când aud asta?
Eventual faci contestație ofertei câștigătorului, dar întotdeauna e un început pentru toate!
Decărcare Autostradă – Calea Lipovei prin Dumbrăvița. Strabag e deja aici, care ar fi cea mai ieftină și rapidă variantă !
Trebuie vazut exact de ce se contesta si sa nu uitam ca suntem dependenti de aceasta centura . In maxim 3 ani in Timisoara nu vei mai putea circula fara centura. De ce ? Uitati va la cate blocuri se ridica in oras si nu cu 4 etaje,asta inseamna multe masini.
De pe Formul Pro-Infrastructura:
„Contestație Strabag pe centura de Vest. M-am uitat peste răspunsurile CNAIR la clarificări, dezastru:
Întrebare: pentru stabilitatea terasamentelor protecția de taluz se va oferta conform planșelor din SF, sau conform cerințelor beneficiarului?
Răspuns: se va respecta SF-ul și în același timp și cerințele beneficiarului.
Fix același răspuns și în cazul zonelor unde se face stabilizarea terenului de fundare. A uitat CNAIR să pună în documentație detalii despre relocarea de utilități electrice de înaltă tensiune. Le introduce acum, dar nu vrea să amâne termenul de depunere a ofertelor, ca să dea șansa ofertanților să își facă calculele noi.
Nu vor fi garduri de protecție pe lateralul centurii.
Nu bat podurile din SF cu cele din cerințele beneficiarului, planșe aiurea care nu au legătură cu soluția finală, se cer bazine de apă în parcări de 15.000 de mc (3 zerouri în plus), nu bat cantitățile de parapete, profil transversal eronat și multe alte erori și neconcordanțe, varză SF-ul.
Nu există un proiect de relocare pentru telecomunicațiile CFR, nici detalii despre conducta de gaz intersectată sau despre asigurarea accesului la parcele în cazul drumurilor de exploatare tăiate de centură, CNAIR spune ofertanților să se descurce, să stabilească în viitor la proiectul tehnic ce va fi de făcut acolo, dar să oferteze acum.
Lipsește din documentație auditul de siguranță rutieră.
Nu e clar pe ce adâncime trebuie scos vegetalul existent, studiul geotehnic nu e actualizat, ci e făcut pe versiunea anterioară de normativ, nu e clar ce cantitate de deșeuri de pe actualul amplasament al centurii trebuie mutată, lipsesc detalii despre panourile antifonice, nu există planșe în format dwg.
Deși e proiectare și execuție și CNAIR trimite constant ofertanții la viitorul proiect tehnic elaborat de ei, la structuri nu se permite nicio modificare față de SF, nici la piloți, nici la grinzi, deschideri, număr de grinzi în secțiune, aparate de reazem etc.”
intr-un cuvant totul pe repede inainte si prost …