A fost creat primul medicament anti-ciroza! Cercetatorii rusi au descoperit leacul!

Un medicament nou, inventat de specialistii rusi conduce la tratarea cirozei ficatului. Boala, considerata pana acum incurabila, ar putea deveni istorie. Medicamentul creat nu are efecte secundare.

Cercetatorii rusi de la Institutul Farmacologic din cadrul Departamentului Siberian al Academiei Ruse de Stiinte anunta conceperea unui medicament unic, ce serveste la tratarea cirozei ficatului. Tratamentul se bazeaza pe un compus chimic nou, necunoscut stiintei pana acum, potrivit www.descopera.ro.

In zilele noastre, ciroza ficatului este considerata o boala incurabila. Acum, cercetatorii din Tomsk si Novosibirsk anunta ca noul medicament pe care l-au creat produce efecte miraculoase in randul pacientilor ce sufera de aceasta afectiune. Oamenii de stiinta lucreaza la crearea acestui tratament de mai bine de 10 ani, iar acum au obtinut primele rezultate. Efectele specifice ale medicamentului au fost confirmate in cadrul experimentelor, iar testele de toxicologie au confirmat ca acesta nu produce efecte secundare, anunta profesorul Gleb Zuzkov.

Experimentele efectuate pe animale au aratat ca substanta prezinta o inalta eficienta hepa-protectoare atunci cand este folosit pentru diferite afectiuni cronice ale ficatului, inclusiv in primele faze ale cirozei. Mai mult, desi este un ferment pe baza de proteine, nu are niciun efect toxic„, a declarat Zuzkov.

Cercetatorii au conceput medicamentul folosind anumite tehnici din domeniul nanotehnologiei pentru a facilita regenerarea tesutului ficatului prin stimularea celulelor stem existente in corpul pacientului.

Medicamentul conceput de noi nu se aseamana cu niciun alt medicament existent sau cu vreunul aflat astazi in faza de concepere. Nicio alta substanta descrisa in literatura stiintifica nu are un asemenea efect pronuntat asupra celulelor progenitor si asupra mecanismelor de reglare a acestora„, sustine profesorul.

Medicamentul-minune se afla acum in faza de teste pre-clinice, specialistii estimand ca va fi disponibil publicului in aproximativ 5 ani, dupa incheierea tuturor testelor si formalitatilor legale.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.