A fost declarata stare de criza. Zeci de mii de oameni disperati in Timis, ramasi fara curent. Ce se intampla in localitati

TIMISOARA. Timisoara, Dumbravita, Ghiroda, Lugoj, Criciova, Cheveresu Mare, Bethausen, Dumbrava, Faget, Gavojdia, Masloc, Ortisoara, Recas sunt printre cele 66 de localitati ramase fara curent de tot sau partial in Timis in urma caderilor de zapada.

Nu mai putin de 62 de linii electrice aeriene de medie tensiune au fost afectate dupa ruperea firelor sub greutatea zapezii.

A fost declarata stare de criza la nivelul E-Distributie Banat.

Oamenii sunt disperati, unii stau si de 2 zile fara curent. Situatia e dramatica in special in estul judetului. La Criciova, primarul Cristian Catana a adunat mai multi oameni, a scos utilajele sa faca drum echipelor ENEL ca sa nu piarda timpul prin nameti.

Nu este curent de aproximativ 48 de ore. Situatia este grea, zapada de 35 de centimetri, drumurile blocate. Pana acum nimic. Noroc ca Primaria Criciova, cu domnul primar si viceprimar, s-au implicat cum au putut si au deszapezit cu o lama si un tractor al Primariei si au facut in asa fel incat au deszapezit cat de cat si drumul judetean. I-am sunat si pe cei de la ENEL, au venit, au stat o jumatate de ora si nu au reusit sa faca absolut nimic. Nu au gasit problema. Au venit, au stat putin si au plecat. Problema stiti care e? Au toata deschiderea de la primar. Primarul si viceprimarul au facut 3-4 echipe de 3-4 oameni, cu tractorul imens, cu excavatoare cu tot ce se poate ajunge pe campuri, cu 4X4, si nu le solicita sprijinul. Este incredibil asa ceva. In momentul asta nu e curent. Ieri jumatate din populatia comunei au taiat si ei un porc in curte. Oamenii nu au avut o apa, nu au avut nimic si comuna este una bogata. Neavand curent, nu au apa, nu au nimic….Problema nu e ca nu avem curent electric. Problema e ca degeaba vii si imi spui ca avem 30-50 de localitati fara curent electric. E logic, dar alea sunt de 5 ore, de 7 ore, du-te si remediaza unde ai de 40-48 de ore. Acolo e o situatie serioasa si zapada e pana la genunchi… Am avut o discutie cu primarul acum 3 sferturi de ora, el si-a format inca trei echipe sa mearga in teren pe campuri cu oamenii cu masini 4X4 sa vada cu ce pot sa intre si altii sa mearga prin localitati, pe strada, sa vada pe unde e cazut un fir pe jos sau alte probleme de acest gen. Dar asta nu pot sa faca doar primarul si viceprimarul si cu cu 3,4,5 sau 10 oameni. Ei fac sa se poata ajunge, sa poata sa gaseasca cei de la ENEL unde e fir cazut sau care mai e problema, sa nu caute. Incearca sa le faca un drum sa poata sa ajunga. Parerea mea e ca aici trebuie sa vina 3-4 echipaje si intr-o ora sau doua sa remedieze situatia. Daca vine un echipaj sa mearga peste tot in 2-3 localitati care sunt apartinatoare de comuna, bineinteles ca nu se poate intampla mare lucru. Venind 3 echipaje, cu echipele facute de primar, pot sa gaseasca in 2 ore si sa remedieze problema. Daca vin cu un echipaj nu vor face mare lucru, pentru ca pana gasesc se face iar ora 5-6, e seara, e intuneric si ramane inca 24 de ore localitatea in bezna„, a explicat pentru opiniatimisoarei.ro consilierul judetean Dorin Cutu.

E-Distributie Banat sustine ca are 75 de echipe in teren, ale sale si ale contractorilor care intervin de azi dimineata si vor continua sa lucreze pentru restabilirea in cel mai scurt timp posibil a alimentarii cu energie electrica a consumatorilor.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Enel ar trebui nationalizat si apoi investit serios in infrastructura. Dar cu ciorditorii la putere …:.

  2. Foarte bună ideea cu naționalizare , dar ma intreb ce s ar întîmplă daca nu ar fi nins o zi jumatate ci vreo săptămînă, se cheltuiesc miliarde aiurea , scriu numai de acele pensii ,, nesimțite,, , anul 2018 in cuantum de 2 000 000 000 euro , cu foarte putin din acesti bani se pot cumpara generatoare pentru fiecare localitate rurală pentru situații ca acum , sau subventiona achiziția de generatoare pentru populație, anomaliile climatice care acum nu mai sînt excepții, ci regula , orice este posibil de acum în colo , dar ce este clar ,, nu prea sîntem pregătiți să ne descurcăm în asemenea situații,, .