A fost stabilit pretul biletului la viitoarea expozitie Constantin Brancusi de la Timisoara

TIMISOARA. Consilierii judeteni din Timis au votat pretul biletelor la viitoarea expozitie cu operele lui Constantin Brancusi care va avea loc la Muzeul National de Arta Timisoara.

CITESTE SI: 62 de ani de la ultimul record stabilit de Iolanda Balas Soter in atletism. Performanta sportivei nascuta la Timisoara a ramas nedepasita un deceniu

Biletele vor fi puse in vanzare de la 1 august 2023.

Traifele sunt urmatoarele:

Taxa vizitare expozitie temporara Constantin Brancusi, adulti = 88 lei/bilet
Taxa vizitare expozitie temporara Constantin Brancusi + acces integral expozitii MNArT, adulti = 100 lei/bilet
Taxa vizitare expozitie temporara Constantin Brancusi, studenti = 22 lei/bilet
Taxa vizitare expozitie temporara Constantin Brancusi, pensionari = 55 lei/bilet
Taxa tur ghidat pentru clase de elevi – grup limitat la un numar de 20-30 elevi = 500 lei/grup
Taxa tur ghidat pentru grupe de studenti – grup limitat la un numar de 10-20 studenti = 500 lei/grup
Taxa tur ghidat pentru adulti grup limitat la un numar de 10-15 persoane = 500 lei/grup.

„Am luat decizia de aprobare a tarifelor pentru expozitia Constantin Brancusi, care fiind de un alt nivel fata de ceea ce avem in prezent in Muzeul National de Arta si asteptandu-ne la un aflux masiv de vizitatori, ideea a fost sa acopere cat mai mult din costurile de organizare ale acestui eveniment si sa recuperam din investitia pe care am facut-o in acest proiect deosebit de important pentru Timisoara ca si Capitala Culturala Europeana. Dar am aprobat si o serie de facilitati pentru categoriile carora ne adresam, ma refer la elevi, la studenti, la toate categoriile pe care legea ne permite sa le favorizam din punctul de vedere al unei expozitii. Iar pentru turistii straini si ceilalti vizitatori evident ca este un pret accesibil pentru vizitarea expozitiei”, a declarat Alin Nica, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Epozitia temporara Constantin Brancusi va avea loc la Muzeul National de Arta din Timisoara, in perioada 30 septembrie 2023 – 28 ianuarie 2024.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Aceeași taxă de 500 de lei pentru grupuri de dimensiuni diferite. Nu știu pe ce se bazează discriminarea.
    Elevi, studenți, adulți… Ghidul are discurs și efort diferite pentru 30, 20, 15 participanți? Etc.

  2. pretul nu-i mare pt asemenea expozitue, dar niciodata n-am inteles de ce atatea gratuitati si reduceri pt studenti in chimb pt elevi nu, un atudent poate muncii, un elev nu

  3. Deci in Franta, tara care l-a primit si gazduit pe Brancusi timp de mai bine de 50 de ani ca noi nu am fost capabili sa-l apreciem pretul unui bilet de vizitare este 15 Euro (Adulti fara reduceri) si in pe langa operele lui Brancusi poti sa admiri si alte opere a unor pictori si sculptori celebrii. Iar la noi cei care i-am dat un picior in fund pretul biletului este 20 de euro. Ma dezgusta aceata incercare patetica de a face bani si din piatra seaca!

  4. @Cosmin ai dreptate ca dincolo e mai ieftin si ai mai multe de vazut !!
    Mai tragic este ca daca esti o familie de 3 persoane cat te costa 3 bilete (2 adulti + 1 elev) 255 LEI, cu banii astia mai pui maxim 45 lei (daca ai o masina cu consum sub 6% nici nu mai pui nimic) si te duci pana la Targu Jiu si vezi coloana infinitului, masa tacerii si alte opere ale sale…
    Insa la noi toti cauta sa faca bani cu orice pret ! Nu cultura e importanta (pret mai mic sa atraga cat mai multi) ci castigul (banii) !

  5. Pe banii astia fac ceva pe expozitia voastra.

  6. De ce este discriminare si la pensionari este doar 55 lei biletul? Li s-au tot dat foarte multe de cativa ani incoace, ar trebuie sa fie 200 ron biletul iar la mediul privat 55 ron.

  7. Dupa atatia ani, Romania tot incearca sa profite de pe urma acestui OM.

    Preturile ar trebui sa fie la 50% din valoarea unui bilet din FR nu dublu, asta ca sa nu zic ca ar trebui sa fie intrare libera intre anumite ore…

  8. Sa fim seriosi. Eu as fi f dat si mai mult de 50 de euro pt ce vom vedea acum…

  9. Căutați „Brâncuși studio” Pompidou, în Paris. Recreere atelierului sculptorului, care găzduiește cele mai multe lucrări de arta, scule, machete ale artistului, prezentate într-o colecție permanenta publicului, donata de către artist statului francez ( pt ca cel roman, l-a refuzat, virulent). Prețul de întrare este: ZERO, ați citit bine, ZERO. Faptul ca statul roman este din nou mercantil, pe spatele celui mai mare artist roman care a trăit vreodată, este jenant, balcanic. Cu toate ca au fost cheltuieli enorme pt aducerea lucrărilor, nu scuza faptul ca prețul este o bătaie de joc și o insulta romanilor care vreau ( și nu-și permit) să-i vadă expoziția. Credeți ca artistul ar fi fost deacord cu monetizarea asta diferențiată între Franța și România, sau dezgustat?

  10. @cosmin La Pompidou este 15 eur, unde se afla doar o mana de lucrări de ale lui. La atelierul lui este gratuit. Un loc special, unde stai în tihna, cu foarte putini vizitatori, și o imensitatea de lucrări. Superb. Bilet Timisoara = 18 eur, Paris = gratuit. Mi se pare corect!

  11. scump! Frit e de vina sigur !

  12. Parca eram capitală culturală, nu speculativa?

  13. vezi ca se da drumu la doza 7

  14. Eu aș fi mai îngăduitor: nu știu ce opere vor fi în expoziție însă îmi imaginez că câteva (multe/majoritatea?) provin din colecții publice sau private din Occident. Alea se obțin fie pe o căruță de bani fie pe opere împrumutate la schimb. (Avem ce împrumuta la schimb?) Banii pentru ele probabil provin din bugetul general (de la UE și de la București, nu cred că bugetul local are mărimea necesară) alocați anului de capitală culturală. Dacă banii ăia sunt ficși, de unde alții ca să se subvenționeze biletul? Mă gândesc că fac și organizatorii ce pot. Apoi (poate sunt naiv) mă gândesc că conturile publice sunt accesibile, putem să ne uităm toți la sfârșitul anului/expoziției în contabilitatea primăriei/muzeului/anului cultural și să vedem dacă au făcut un profit așa de formidabil din expoziția asta și au fost așa de hrăpăreți precum sunt acuzați.

    Că la Paris sunt 15 euro… Cât consum de artă e la Paris, cât de lungi sunt cozile, cât de mulți sunt turiști străini la coada aia, aducând bani în țară, cât de mari subvențiile pentru cultură, cât de bogat statul comparat cu noi? La câți vizitatori se așteaptă Timișoara în 4 luni de expoziție și cam în câte zile/săptămâni Centrul Pompidou ar avea același număr de vizitatori? (Google zice 25 de mii de vizitatori pe zi, adică populația Timișoarei în 12 zile.)

  15. Și-am uitat să spun: mai costă mult asigurarea operelor, a transportului lor și probabil a fost necesară o anumită întărire a măsurilor de securitate.

  16. Brâncuși?! Fleacuri oltenești!… No apăi aduceți valori d-ale noastre, bănățenești! Îl vrem pe Dan Negru în spectacolul ”Maimuța urlătoare din cocotierul bănățan”, că-i d-al nostru, un agevărat! O vrem pe Monica Țațoiu, că-i bănățancă dășceaptă și le șcie pe tăti!