TIMISOARA. Localul de legenda al Timisoarei, aflat intr-unul dintre cele mai cochete cartiere ale orasului, scos la vanzare de proprietari, ajunge in proprietatea Primariei. Aceasta dupa ce, in plenul de vineri, consilierii locali au decis ca municipalitatea sa-si exercite dreptul de preemptiune si sa-l cumpere.
Astfel, cladirea monument istoric din Elisabetin care a adapostit candva faimosul Sari Neni, va fi achizitionata la pretul cerut de proprietari, si anume 120.000 de euro.
In prima faza, cladirea de pe strada Romulus, la nr 32, cu o poveste zbuciumata, ce razbate pana la noi, parea sa nu prezinte prea mult interes pentru municipalitate, intrucat reprezentantii de la mai multe birouri si directii sustinusera ca nu le-ar fi necesara. A fost insa trimisa o comisie sa faca verificari la fata locului si iata ca lucrurile s-au schimbat, iar alesii locali au votat prentru preluare.
Imobilul aflat pe lista Monumentelor Istorice are 4 sali de mese, o sala de protocol, un bar, hol de intrare, grup sanitar, dus, magazii, gradina de vara, terasa, alte 3 sali de mese la subsol, inca un bar, cordoare, garderobe, si o gradina generoasa.
Cladirea are nevoie de reparatii la acoperis, la fatada degradata, dar si la instalatia electrica si la cea de climatizare, precum si la nivelul tamplariei, iar apoi ramane de vazut ce destinatie ii va da Primaria Timisoara. Una dintre propuneri ar fi aceea de a muta in acel spatiu Gradinita cu program prelungit 21, care in acest moment functioneaza intr-un imobil retrocedat pentru care se platesc aproape 10.000 de lei chirie in fiecare luna, de la bugetul local.
Sari Neni, bordelul din povestirile bunicilor
La inceputul secolului trecut, Sari Neni era un bordel faimos, pe care il detinea o femeie apriga, Charlotta Földessy. Stabilimentul era insa mascat de un restaurant cochet, in care domnii din acele vremuri se intorceau tot timpul.
Dupa al doilea razboi mondial, noul regim nu a mai tolerat bordelul de la intersectia strazilor Romulus si Odobescu. In timpul regimului comunist, acolo a functionat un bufet, iar mai apoi un restaurant, Intim.
Pareri
Si care va avea aceiasi soarta ca fabrica de pantofi, nesemnalata de nici una din ziarele sau radiouri aservite onoratei conduceri a primariei lui robu. Votatil Timisoreni.
Grădiniță da…locuințe ba. Sa nu uitam câte terenuri goale are Primăria pe care poate demara construcții de blocuri fără a fi necesare avize de la monumente, demolări și plata unei construcții degradate
Ar fi interesant de aflat cine sunt vanzatorii caci banii de achizitie sunt publici si cred , e posibil sa ma insel , ca s-a facut un serviciu acestora .Cladirea nu poate fi demolata , monument istoric , necesita investitii masive tot din bani publici nu inteleg importanta istorica a casei de curve !!!!