TIMISOARA. Prima zi a lunii octombrie a adus si inceputul cursurilor la Scoala de Arte din Timisoara, la toate cele 24 de specializari. Timisorenii care vor sa isi valorifice talentul artistic inca se mai pot inscrie in cercurile de muzica si dansuri populare.
Centrul de Cultura si Arta al Judetului Timis organizeaza doua grupe de dansuri populare adresate copiilor si tinerilor. Incepand cu 1 octombrie in fiecare sambata, intre orele 10:00 – 12:00 are loc cercul de dansuri populare – Banatul junior, coordonat de maestrii coregrafi Brandusa si Nicolae Stanescu. Cercul se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 10 – 15 ani. Taxa este de 30 de lei pe luna.
Cercul de dansuri populare Ansamblul Banatul Tineret se desfasoara la sediul Centrului de Cultura si Arta al Judetului Timis, str. E. Ungureanu, nr.1 din Timisoara in fiecare zi de marti si joi, orele 18:00 – 20:00. Sunt acceptati tinerii cu varste cuprinse intre 18 – 20 de ani. Cercul de dansuri este coordonat de coregrafii Brandusa si Nicolae Stanescu. Cercul de dansuri populare pentru tineret este gratuit.
Copii talentati cu varste cuprinse intre 3 – 14 ani sunt asteptati la Centrul de Cultura si Arta al Judetului Timis sa invete tainele dansului si ale muzicii. Cercul de muzica usoara “Next Star” , coordonat de prof. Georgiana Necsa, tanara absolventa a Facultatii de Muzica din Timisoara, se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 5 – 14 ani iar taxa de participare este de 30 de lei pe luna. Cursurile au loc in fiecare joi de la ora 18: 00.
Cercul de muzica populara pentru copii “Stelute banatene” este coordonat de prof. Iasmina Iova, tanara, talentata si recunoscuta interpreta de muzica populara. Se pot inscrie copii cu varste cuprinse intre 3 – 14 ani. Taxa de participare este de 30 de lei pe luna, iar cursurile au loc in fiecare marti, de la ora: 17: 00.
Daca dorinta si pasiunea va indeamna spre dansuri populare, aveti mai multe posibilitati. Formatia de dansuri “Flori banatene”, coordonata de coregraful Rif Menuta, dansator profesionist in cadrul Ansamblului Banatul se adreseaza copiilor cu varsta cuprinsa intre 6 – 14 ani. Taxa este de 30 lei pe luna, iar cursul va avea loc in fiecare vineri, intre orele 17: 00 – 19: 00
Formatia de dansuri “Mladite banatene” este coordonat de coregrafa Manuela Dumbrava, dansatoare profesionista in cadrul Ansamblului Banatul, se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 6 – 14 ani, taxa de participare este de 30 lei pe luna iar cursurile au loc in fiecare Sambata, intre orele: 09:30 – 12:00.
CITESTE SI: Dupa noi potopul. Dezastrul lasat in urma de o firma de constructii, amendat la Timisoara
Scoala de Arte din Timisoara reprezinta un compartiment esential al Centrului de Cultura si Arta al judetului Timis, un incubator de arte care se adreseaza persoanelor dornice sa se perfectioneze in plan artistic, indiferent de varsta. Scoala Populara de Arta a fost infiintata sub aceasta denumire in 1962, iar primul director a fost prof. Ion Deatcu.
Dintre profesorii care au indrumat multe generatii de elevi ii amintim pe: Onut Danciu, Dumitru Palalau, Pavel Rosu, Gelu Stan, Costel Mihaescu, Ionel Marcu, Mara Caraus, Iosif Hellman. Cursurile Scolii de Arte sunt sustinute si astazi de profesori cu notorietate si bogata experienta in domeniu: Carmen Popovici Dumbrava, Carmen Biruescu, Iasmina Iova, Gabi Zaharia, Raluca Stanca, Vanana Ciolac, Georgiana Necsa, Marc Antoniu, Vasile Badescu, Adela Scorobete, Edmund Dandoti, Roxana Pirvu, Alecsandra Radu, Mihai Bizgan, Alexandru Faur, Boban Constantinovici, Daniel Iova, Silviu Dragan, Sorin Barca, Sorin Todor, Liliana Georgiades, Lucia Stoica, Marius Bacriu, Gabriela Muscan, Cosmin Danciu, Constantin Hutanu, Grigore Munteanu. In cursul anului scolar, cursantii sustin 4 – 5 evenimente artistice in fiecare luna, astfel Scoala ofera posibilitatea lansarii in lumea artistica a elevilor ei.
Scoala de Arte din Timisoara functioneaza la sediul Centrului de Cultura si Arta al Judetului Timis din str. E. Ungureanu, nr. 1.