Vanatoarea de la Balc s-a incheiat, duminica, in jurul pranzului, urmand ca invitatii omului de afaceri Ion Tiriac, gonacii si vanatorii sa manance de pranz si sa faca traditionala fotografie de grup cu mistretii impuscati, inainte ca participantii sa plece spre aeroportul din Debrecen (Ungaria).
Duminica, vanatoarea a inceput in jurul orei 9.00, ca si cu o zi in urma, si a cuprins o singura goana, pentru ca invitatii sa poata pleca apoi spre case.
Vanatoarea de la Balc s-a incheiat in jurul pranzului, iar invitatii, gonacii si vanatorii din randul localnicilor urmeaza sa manance de pranz, dupa care vor face traditionala fotografie de grup, alaturi de mistretii impuscati.
Ulterior, invitatii vor pleca cu masinile spre aeroportul din Debrecen (Ungaria), de unde se vor imbarca in avioane.
Miliardarii invitati la partida de vanatoare de la Balc s-au trezit dis de dimineata si au alergat din nou dupa mistreti, dupa ce sambata au impuscat peste 100 de porci. Sambata seara, musafirii s-au delectat cu sorici si jumari, pe langa multe alte bunatati oferite de Ion Tiriac.
Prima zi a vanatorii de la Balc s-a incheiat dupa ora 18.00. Cu ranitele pline, vanatorii s-au retras la vila de pe domeniul omului de afaceri. Ion Tiriac le-a pregatit invitatilor sai o petrecere surpriza, cu mancaruri alese si muzica traditionala.
Bilantul primei zile de vanatoare a fost bun: au fost impuscati peste 100 de mistreti.
Iar cu totii spera ca si in a doua zi prada sa fie la fel de mare. Invitatii lui Tiriac sunt ajutati de localnici.
150 de gonaci au fost angajati si alti 50 de vanatori. Pentru ei, fiecare partida de vanatoare e mana cereasca. Potrivit unor surse, anul acesta un gonaci va primi pentru o zi de vanatoare 50 de lei, un vanator – 75 de lei, iar cei care transporta animalele cu masinile – 130 de lei.
Peste 700 de mistreti se afla in padurile de pe domeniul de la Balc.
Potrivit Mediafax, trei medici de la Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bihor, supravegheati de seful institutiei, Sorin Hodisan, s-au aflat, sambata, pe domeniul de vanatoare de la Balc, pentru a face analize tuturor mistretilor impuscati. in final, la fel ca in fiecare an, carnea mistretilor va fi donata unor orfelinate si camine de batrani.
Prima zi a vanatorii de la Balc, organizata de omul de afaceri Ion Tiriac, s-a incheiat dupa ora 18.00, fiind impuscati aproximativ o suta de mistreti. In jurul orei 18.00, mai multe masini in care se aflau gonacii si vanatorii din randul localnicilor, dar si invitatii la vanatoare, au iesit pe poarta domeniului.
Sambata seara, oaspetii lui Ion Tiriac se pregatesc pentru o petrecere surpriza pe care omul de afaceri le-ar fi pregatit-o cu mancaruri alese si muzica.
Prima zi de vanatoare la Balc a adunat in acelasi tarc 30 de afaceristi celebri, sute de gonaci si multi, multi mistreti. Vanatoarea organizata de Ion Tiriac e laudata de toata lumea: pentru invitatii romani e chiar un prilej de mandrie in fata oaspetilor straini. Vanatoarea de la Balc s-a desfasurat din nou in tarcul de 1500 de hectare, imprejmuit cu gard electric.
Invitatii au spus ca zapada e perfecta pentru vanatoare, pentru ca animalele pot fi gasite mult mai usor. Ca si anul trecut, la pranz s-a facut pauza, apoi a urmat inca o repriza de impuscaturi.
Duminica este ultima zi a vanatorii de la Balc si va avea loc o singura goana, oaspetii urmand sa plece in cursul dupa-amiezii.
Gonacii, aproximativ 150, si cateva zeci de de vanatori din randul localnicilor au inceput sa soseasca la Balc in jurul orei 7.00, cu trei tractoare si cu mai multe autovehicule. Gonacii si vanatorii s-au adunat apoi la o cabana aflata la intrarea pe fondul de vanatoare, unde li s-a facut instructajul si li s-au impartit veste reflectorizante. Potrivit unor surse, anul acesta un gonaci va primi pentru o zi de vanatoare 50 de lei, un vanator – 75 de lei, iar cei care transporta cu masinile mistretii – 130 de lei.
Dupa ora 8.00, au sosit la Balc si aproximativ zece masini cu numere de Bucuresti, dar si din strainatate, care i-au adus pe invitatii omului de afaceri Ion Tiriac.
Printre acestia s-a aflat si printul Dimitrie Sturdza, acesta fiind singurul care a stat de vorba cu jurnalistii aflati la intrarea pe domeniul de vanatoare.
„Invitatii sunt oameni foarte bine vazuti in toata Europa, care sunt aici si au venit sa se intalneasca. Domnul Tiriac face un PR foarte bun prin organizarea acestui eveniment”, a declarat printul. Invitatii la partida de vanatoare care se va incheia duminica au sosit la Balc vineri seara, cand au participat la o masa traditional romaneasca, in timpul careia Gheorghe Zamfir a sustinut un recital.
La vanatoarea de la Balc participa si omul de afaceri Elan Schwartzenberg, care a spus ca invitatii la partida din acest an sunt cei de anul trecut. „Nu este niciunul in plus, niciunul in minus”, a precizat Elan Schwartzenberg. Printre invitatii de anul trecut de la Balc s-au aflat George Marsan, primarul orasului Monte Carlo, Erich Hampel, manager Unicredit Bank Austria, Alfred Baumhauer, fabricant Cartier, Wolfgang Porsche, mostenitorul imperiului cu acelasi nume, Klaus Mangold, fostul presedinte al grupului DaimlerChrysler, Franz Rauch, cel mai mare producator de sucuri naturale din Europa, Rudolf Streicher, politician austriac, fost ministru in mai multe guverne, Inigo Herrera, fost memru al Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei.
Vanatoarea a inceput in jurul orei 9.00 la Balc, unde ninge si s-a depus zapada. In mod traditional, vanatoarea de la Balc se desfasoara la sfarsitul celei de-a treia saptamani a lunii ianuarie. Partidele de vanatoare de la Balc au devenit cunoscute din 2005, cand au fost impuscati 185 de mistreti, dintre care 23 de catre fostul premier Adrian Nastase. Participantii la partidele de vanatoare organizate de Ion Tiriac in ultimii cinci ani la Balc au fost persoane influente din lumea afacerilor si a politicii, intre care Wolfgang Porsche, mostenitorul imperiului cu acelasi nume, Klaus Mangold, fostul presedinte al grupului DaimlerChrysler, Franz Rauch (cel mai mare producator de sucuri naturale din Europa), Rudolf Streicher (politician austriac, fost ministru in mai multe guverne), fostii tenismani Boris Becker si Goran Ivanisevici. Printre oaspetii romani s-au numarat, de-a lungul anilor, si fostii premieri Petre Roman si Adrian Nastase, dar si printul Dimitrie Sturdza.
Pareri
Inseamna ca in acest an s-a batut recordul de mistreti doboriti…Tipic vinatoresc…Interesant totusi ar fi faptul ca se va dona la camine sau aziluri de batrini…Din cei 164 de mistreti au fost oare toti sanatosi neinfectati de pesta??!!La acest numar ar rezulta in jur de 9 TONE de carne de vinat…La unele aziluri de batrini sint si oameni la regim,cite din cele 9 TONE se vor consuma??!!