A pornit vaccinarea anti COVID la Timisoara. Primii imunizati sunt medicii de la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes. Imagini LIVE

TIMISOARA. A inceput campania de vaccinare anti coronavirus si la Timisoara, duminica, 27 decembrie, ora 10.00.

Primii imunizati la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes doctorii Teodora Moisil, Ciprian Gandac, Virgil Musta si Cristian Oancea.

CITESTE SI: ‘E inceputul sfarsitului pandemiei de coronavirus’. Medicii Cristian Oancea, Teodora Moisil, Virgil Musta si Ciprian Gindac, dupa primele vaccinuri facute la Timisoara, la Spitalul Victor Babes. Video 

 

Prima transa de peste 3.000 de vaccinuri a fost repartizata de sambata la 10 spitale cheie din Bucuresti si din tara, primele persoane vaccinate urmand a fi cadre medicale din prima linie. Numai in Bucuresti la doua spitale au fost acum repartizate peste 1.000 de doze.

CITESTE SI: Prospectul vaccinului anti COVID a fost tradus in romana. Care sunt recomandarile si contraindicatiile 

 

Potrivit autoritatilor, alocarea a fost dupa cum urmeaza:

1. Brasov – Spitalul Clinic de Boli Infectioase- 100 de doze

2. Bucuresti – Institutul National de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals“- 600 de doze

3. Bucuresti – Spitalul Clinic de Boli Infectioase „Dr. Victor Babes“ – 530 de doze

4. Cluj – Spitalul Clinic de Boli Infectioase, Cluj-Napoca- 375 doze

5. Constanta- Spitalul Clinic de Boli Infectioase, Constanta- 170 doze

6. Dolj – Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie „Victor Babes“, Craiova- 90 doze

7. Iasi – Spitalul Clinic de Boli Infectioase- 260 doze

8. Maramures – Baia Mare- Spitalul de Urgenta- 210 doze

9. Suceava – Spitalul Judetean de Urgenta „Sfantul Ioan cel Nou“ Suceava- 250 doze

10. Timis – Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babes“, Timisoara- 500 doze.

In functie de necesarul solicitat de fiecare dintre spitale, alocarile pot fi oricand modificate in functie de cererea unitatilor.

Administrarea vaccinului antiCOVID-19 se face cu doua doze. Dupa transa de 10.000 primita vineri, autoritatile spera ca pana la sfarsitul anului, cel mai probabil in jurul datei de 28 decembrie, sa mai ajunga in Romania 140.000 – 150.000 de doze, aceasta fiind si estimarea sosirilor saptamanale de aici incolo.

Premierul Florin Citu anunta simbata ca de saptamana urmatoare in Romania vor ajunge circa 144.000 de doze de vaccin, iar, in total, Romania va avea in jur de 10 milioane de doze de vaccin, pe baza contractului semnat de Comisia Europeana cu BioNTtech/Pfizer.

Fiecare persoana care se vaccineaza va fi inregistrata in Registrul National al vaccinarilor si va primi o adeverinta in limbile romana si engleza. De asemenea, STS dezvolta o aplicatie pentru programarea la vaccinare.

CITESTE SI: Protectia incepe la 14 zile de la prima doza de vaccin anti COVID, dar beneficiul e maxim la 7 zile de la a doua doza. Anuntul medicului Valeriu Gheorghita 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. greul il duc asistentii si infirmierii din spital…medicul curant si rezidentul iti intra o data pe zi in salon, schimba 2-3 cuvinte si dus a fost…
    stiu pentru ca am stat ceva timp internat cu covid.
    asistentii si infirmierii intra de 6-7 ori pe zi in salon, stau de vorba cu tine, se chinuie sa-ti ia analize, iti fac tratamentul injectabil, etc…sunt cei mai expusi
    in schimb la ATi.. acolo se expun toti aceluias risc…dr. gandac este pe ATI….