TIMISOARA. Construita in urma cu mai bine de un secol, cladirea Colegiului Ion C. Bratianu din Timisoara a revenit la frumusetea de altadata.
Dupa aproape un an si jumatate de munca, au fost date jos schelele, iar fatada renovata se infatiseaza timisorenilor in straiele noi ce o inscriu in zestrea de bijuterii arhitecturale reabilitate in plin centrul orasului.
Muncitorii au decopertat vechea tencuiala exterioara, au curatat rosturile, dupa care au fost puse straturile noi, iar culoarea din prezent a imobilului de adaposteste colegiul se apropie de cea originala.
De asemenea acoperisul a fost reabilitat integral, fiind schimbate grinzile si repusa tigla, s-a lucrat si la cosuri, insa au fost instalate si noi burlane de scurgere.
A fost schimbata si tamplaria la ferestre, iar spre deosebire de vechea fatada, deasupra intrarii a fost amplasat un cap de leu alb, pierdut in perioada in care ornamentele si tencuiala s-au degradat.
Lucrarile la liceul din centrul Timisoarei nu sunt inca finalizate complet. Mai sunt o serie de interventii de facut la corpul mai mic al cladirii, aflat la intersectia bulevardului Ion C. Bratianu cu strada Carol Telbisz.
Va reamintim, lucrarile de reabilitare la Liceul Ion C. Bratianu au inceput la finele anului 2019 si costa peste 2 milioane de euro, bani de la bugetul local. Lucrarea este executata de firma Constructim.
Prima cladire, cea mai scunda de pe colt, a fost ridicata in anul 1746 pentru a oferi locuinte pentru functionarii Oficiului Sarii, apoi a fost sediul Oficiul Cameral al Sarii.
Corpul din Piata Huniade a fost ridicat incepand cu 1746 si a functionat ca Depozit de sare si Oficiul Cameral al Sarii.
A fost demolat in anul 1876 si reconstruit in 1900 si a fost utilizat ca Scoala Oraseneasca de Fete, iar din 1905 ca Scoala de Fete a ordinului Notre Dame, si ulterior ca liceul de Industrie Usoara, Liceul MIU.
Pareri
>>Lucrarile la liceul din centrul Timisoarei nu sunt inca finalizate complet.<< Un bun prilej pentru a scrie ceva "de bine" despre "Administratzia Fritz". Sau ati primit ordin sa o lasati mai moale? Nu va recunosc…
“Construită în urmă cu mai bine de un secol de către maghiari, clădirea Colegiului Ion C. Bratianu din Timișoara a recăpătat un pic din frumusețea de altădată.”
Nicu Ceaușescu dixit:
-Voi nu sunteți în stare să zugrăviți ceea ce tatăl meu a construit!
De timisoreni a fost construit, care acum sunt pe cale de disparitie.
Domne, unde pune Fritz mana se vede. Atzi vazut s-a ingrasat vreo 15 kile de la inceputul mandatului dar si face ceva pentru comunitate
Cand se va termina si corpul mic, nefinalizat?!
Acolo in aceasta cladire este orice doriti dar activitati specifice unui liceu nici vorba .
Citi elevi au promovat la bacalaureat in ultimii ani de la,acest ,, liceu ,, ?
Poate doar salariile celor de acolo sint de liceu .
Activitatea acestui ,, liceu ,, ar trebui mutata in alt loc,sint destule spatii unde nu arul de elevi a scazut total sau partial iar cladirea renovata pe bani grei sa devina ceva util societatii.gen muzeu,biblioteca,etc.
Este foarte bine că o clădire din centrul Timișoarei a fost reabilitată. Bine că nu au fost oprite lucrările din lipsă de bani sau din cauza altor lipsuri. Sper să se finalizeze complet lucrarea. Aștept renovarea clădirii primăriei. Poate la următoarea legislatură.
OOOOO. In ultima poza se vad palmierii lui Robu.
Ce frumooos 🙂
Imaginea aia imi aminteste de Havana, Cuba…
da, ce vremuri faine cand aveam palmierii aia. eram ca in bahamas.
Și râdea toată țara de noi!
Iar astăzi toată țara te apreciază pentru ornamentele de Paști cu ouă în culorile LGB și festvalul călăuzelor și a migrantilor în locul festivalului Timfloralis !
asa e, timfloralis e o minunatie de festival.
cat de ipocrit sa fii sa expui flori in ghivece intr-o piata din care ai scos orice urma de verdeata, cand in oras ai 2 parcuri destinate florilor si botanicii (rozelor si botanic), si cu toate astea sa zici ca timfloralis e un festival frumos.
Glumesti?
Doar nu voiai sa faca expozitie si targ de flori in parc. Oricare parc.
Ce dumnezeu, veneau multime de oameni si calcau tot iar pe urma plangeam ca au distrus parcul. Pietele pentru asta sunt facute, sa faci in ele diferite manifestatii gen spectacole stradale, expozitii, targuri si alte manifestari de scurta durata. Asa este peste tot, nu trebuie sa inventam noi apa calda.
Si inca o chestie, nu e obligatoriu ca o piata sa fie plina de vegetatie. Poate avea vegetatie, dar poate si sa nu aibe. Pentru vegetatie sunt parcurile (inclusiv alea in care propui tu sa se tina Timfloralis 😕).
Nu sunt de acord cu ce ai spus, dar eu respect toate parerile (rezonabile) chiar si cele cu care nu sunt de acord. Uneori o actiune poate avea un aspect pozitiv dar mai multe negative. Trebuie cumpanite si gasita o solutie optima (perfecta nu prea exista). Mai gandestete la ce am spus, poate ca-ti vei reconsidera opinia.
Asa ar trebui sa arate toata Timisoara. Cu bun gust e facut!
Doua milioane de euro.Nu mai aveti ceva de renovat?Vreau si eu la banii astia.In 2 ani o fac cu pensula si acuarele
Prietene te inteleg, dar sa sti ca nu esti la curent cu preturile. Am de facut o lucrare si am dat in palpitatii cand am primit un pret estimativ de la mesteri.
Exemplu: anul trecut am dat aprox 45 lei pe o teava de 6 m patrata 40x40x2. Acum cel mai ieftin o gasesti la 100 lei. Sigur cunosti pe cineva in domeniu. Ia intreaba.
Mai intreaba de preturile la plasa de Buzau, multibat sau la cabluri de cupru. Cupru este regina scumpirilor, dar toate sunt spre dublu, aprox.
Si, surpriza, ce crezi despre manopera?
Cel mai interesant e ca presa nici „miau” nu spune de aceasta inflatie catastrofala de peste 100%. Aici nu este nici o conspiratie?
MIiiUuuuu… Așa mormăiam când treceam cu colegii de liceu pe acolo.
Școala și mănăstirea călugăriţelor aparţinând ordinului Notre Dame din cartierul Cetate – arh. Székely László