A venit raspunsul de la Guinness Book la Timisoara! A intrat sau nu podul de PET-uri de pe Bega in Cartea Recordurilor?

TIMISOARA. Vesti proaste pentru timisoreni. Podul de PET-uri care a fost amplasat pe Bega in aceasta vara nu a reusit sa intre in Cartea Recordurilor. Motivul? Organizatorii nu le-au explicat clar celor de la Guinness Book cum au numarat sticlele de plastic, iar structura nu a fost realizata dintr-o singura bucata.

Potrivit Asociatiei EcoStuff, documentatia trimisa a fost completa, aratand clar si modalitatea de numarare si punand la dispozitia Guinness World Records sute de fotografii din timpul construirii modulelor, inclusiv fotografii cu fiecare dintre cele 75 de gabioane in parte, cu fiecare strat de pet-uri separat, la rezolutie mare, tocmai pentru a putea fi verificate.

Mai mult, voluntarii sustin ca pe parcursul celor trei luni de realizare a proiectului, reprezentantii Guinness au schimbat de doua ori sectiunea in care organizatorii ar fi trebuit sa doboare recordul, prima fiind „Largest plastic bottle sculpture„, iar a doua „Largest plastic bottle structure„, cele doua fiind considerate… categorii diferite.

Recordul actual la prima categorie este detinut de Lituania, cu un brad de Craciun realizat din 42.000 de sticle de plastic, „record incorect, deoarece pentru construirea bradului au fost folosite doar fundurile sticlelor de plastic, nu sticlele intregi”. Recordul pentru cea de-a doua categorie este detinut de Italia, cu un pod plutitor realizat din 43.296 de pet-uri.

„Incadrarea proiectului cu.podu in cea de-a doua categorie a fost facuta in 4 iulie, cu doar trei saptamani inainte ca podul sa fie montat pe Bega. Inainte de a face aceasta noua incadrare, reprezentantii GWR au primit plansele cu proiectul, planse din care reiesea clar ca podul are o deschidere la mijloc. Cu.podu a fost realizat folosind peste 100.000 de pet-uri si, spre deosebire de podul plutitor din Italia, a putut fi folosit de vizitatori in deplina siguranta”, spune Radu Rusu, presedinte EcoStuff Romania.

Organizatorii sunt nemultumiti si de lipsa de profesionalism a celor de la Guinness World Records, care ar fi trebuit sa dea raspunsul la mijlocul lunii septembrie, nu abia in noiembrie.

„EcoStuff nu a platit cei 6.000 de euro pentru a aduce un reprezentant GWR in Timisoara, poate de aici si lipsa de interes manifestata de GWR. Voluntarii EcoStuff au intentionat sa construiasca cel mai mare pod din pet-uri din lume si, in opinia lor, au reusit”, concluzioneaza reprezentantii asociatiei.

In cele din urma, succesul proiectului de fost garantat. Timisoara a avut o vizibilitate deosebita peste hotare, publicatii renumite din lume publicand materiale despre incercarea orasului de a intra in Cartea Recordurilor.
CITESTE SI: Timisorenii pot traversa Bega pe podul din PET-uri care duce Timisoara in Cartea Recordurilor. FOTO!

CITESTE SI: Timisorenii au spus adio podului din PET-uri, in ritmuri de tobe. Intra sau nu Timisoara in Cartea Recordurilor?

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Pacat dar care este a 2 categorie?
    Va rog sa corectati cele 2 categorii deoarece numele „Largest plastic bottle sculpture” apare de 2 ori.
    Multumesc

    • nu este la fel Robert … odata este „sculpture”, odata „structure”!