Accident provocat pe contrasens de o soferita beata, la intrarea in Timisoara. Masina femeii s-a rasturnat

Foto: Info Trafic Timisoara

TIMISOARA. Doua masini s-au izbit joi dupa-amiaza pe drumul care face legatura intre Sacalaz si Timisoara, iar una dintre acestea a ajuns cu rotile in sus in santul de pe marginea soselei.

CITESTE SI: VIDEO. Râs filmat in centrul orasului Lugoj. Animalul schiopateaza si e posibil sa fi fost tinut in captivitate 

Accidentul a avut loc dupa ce soferita care venea dinspre Sacalaz a patruns pe contrasens si s-a ciocnit cu autoturismul condus de o alta femeie, care circula dinspre Timisoara spre comuna.

Masina femeii care a produs accidentul s-a rasturnat si a ajuns in afara soselei. La fata locului au ajuns echipaje ale pompierilor si ambulantei. Soferita ranita a fost scoasa din masina si dusa la spital. Inainte de a fi preluata de medici, aceasta a fost verificata cu aparatul alcooltest, care a aratat ca aceasta bause inainte sa urce la volan.

O femeie de 48 de ani a condus un autoturism pe DN 59 A dinspre Sacalaz spre Timisoara, iar la un moment dat a patruns pe sensul opus de mers si a intrat in coliziune cu un autoturism condus de o alta femeie in varsta de 37 de ani, ulterior cel dintai autovehicul rasturnandu-se în afara parții carosabile.

In urma impactului, conducatoarea auto de 48 de ani a fost ranita si transportata la spital. De asemenea, aceasta a fost testata cu aparatul etilotest rezultand o valoare de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Politistii au întocmit un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de vatamare corporala din culpa si conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului„, au transmis reprezentantii IPJ Timis.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Pentru așa ceva ar trebui să i se anuleze permisul pe câțiva ani buni. Cu astfel de persoane în trafic nu e de mirare ca tot cresc prețurile la asigurări.

    • pisatu ala de 25 de ani de acuma cateva zile nu avea permisul suspendat? si era la volan drogat/beat.. parnaie sau taiat o mana ar fi mai eficace

      • Mai bine trimis la muncă la autostrada din Moldova.

  2. …, venea de la „socializare! Si probabil nu e pentru prima data! 😉

  3. Femeile la volan îs beate și când nu consuma alcool, dar mai după ce consuma……

  4. Fara legatura cu acest accident, dar dupa ce un comentator a spus ca e in neregula, am zis ca ma duc si am si fost sa vad semaforizarea de la tragicul accident de pe Stan Vidrighin. Comentatorul a avut dreptate, e o ineptie de semaforizare, semafor de stanga peste banda din mijloc. Desi pe lampile luminoase sunt sageti conform cu directia de circulatie pentru care se aplica, in caz ca bate soarele in ele (ceea ce probabil a fost cazul si la momentul accidentului, soarele e jos in perioada asta a anului) sunt sanse mari sa nu le vezi sa stii cui se aplica. Conform Regulamentului de aplicare al OUG195, la articolul 48 aliniatul (2) scrie asa: „[…] Pe drumurile cu două sau mai multe benzi pe sens, pentru direcţii diferite, delimitate prin marcaje longitudinale, semafoarele se pot instala deasupra uneia sau unora dintre benzi, caz în care semnificaţia semnalelor luminoase se limitează la banda sau benzile astfel semnalizate.”

    Asadar: soferita care a trecut pe rosu si cu viteza va plati pentru ce a gresit, dar eu cred ca ar mai trebui sa plateasca cineva…

    Cat despre cum sunt montate semafoarele pentru biciclisti adica doua pentru un singur sens(am uitat sa ma uit daca sunt cumva si sageti pe pista, sper ca macar sunt in directia corecta)… daca n-as fi fost la locul unei tragedii as fi ras in hohote pe langa injuratura spusa cu voce tare cand am vazut asa imbecilitate. Mie mi-e clar ca cei care au proiectat semaforizarea n-au nicio treaba cu nimic in domeniu.

    OBSERVATIE:
    Verificarea semnalelor în cazul accidentelor

    art 81 (2^1) din OUG 195/2002:
    „În cazul accidentelor de circulaţie din care a rezultat decesul sau, după caz, vătămarea corporală a uneia sau mai multor persoane, poliţistul învestit cu cercetarea la locul faptei este obligat:
    a)să menţioneze în actele de constatare existenţa ori inexistenţa modului de semnalizare rutieră şi calitatea acesteia;
    b)să înregistreze prin foto şi video existenţa sau inexistenţa semnalizării rutiere ori vicii ale acesteia.”

    Astept constatarile politiei in privinta semaforizarii acelei intersectii si concluziile, poate se impun ceva masuri? Poate nu, dar poate ca da.

    • Așa este, unele pedepse ar trebui directionate si spre alte surse. Unele intersecții sunt proiectate și realizate fără o viziune practică, ci doar de dragul construcției…

      • Sanctiuni ar fi, nu prea aud sa se aplice (exceptie politistul ala Kovacs care a fost zburat din politie de catre unu care-si tot face reclama in ultimul timp ce harnic e el cu constructiipe de drumuri🤡, ca prea sanctiona CNAIR-ul…). Despre penal nu ma pronunt, dar conf cod rutier:

        Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a V-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de către persoane juridice:

        1. nesemnalizarea sau semnalizarea necorespunzătoare a drumului public sau a trecerilor la nivel cu calea ferată, conform standardelor în vigoare; neînlăturarea obstacolelor care împiedică vizibilitatea conducătorilor de vehicule la trecerile la nivel cu calea ferată;

        2. neîndeplinirea obligaţiilor de instalare a mijloacelor de semnalizare rutieră, precum şi a dispozitivelor speciale de acest fel;

        3. nesemnalizarea sau semnalizarea necorespunzătoare, conform standardelor în vigoare, a obstacolelor sau lucrărilor aflate în zona drumului public;

        4. neasigurarea stării de viabilitate a părţii carosabile potrivit standardelor în vigoare, precum şi neluarea măsurilor de înlăturare a obstacolelor aflate pe partea carosabilă;

        5. amplasarea în zona drumului public de dispozitive care pot fi confundate cu indicatoarele ori instalaţiile care servesc la semnalizarea rutieră ori realizarea de construcţii sau instalaţii ori crearea de alte obstacole de natură să le limiteze vizibilitatea sau eficacitatea;

        6. instituirea de restricţii de circulaţie pe drumurile publice fără autorizaţia administratorului drumului şi avizul poliţiei rutiere;

        7. nerespectarea termenelor şi condiţiilor stabilite de administratorul drumului public şi de poliţia rutieră privind amplasarea şi executarea de lucrări în zona drumului public;

        8. nerespectarea obligaţiilor de către executant sau, după caz, beneficiar ca, după terminarea lucrărilor în partea carosabilă, acostament sau trotuar, să readucă drumul public cel puţin la starea iniţială;


        28. neîndeplinirea obligaţiei de întreţinere a drumului public pe timp de iarnă, potrivit reglementărilor în vigoare.

    • O observație complementară, sensul giratoriu de pe Calea Șagului în apropierea magazinului Auchan, înainte de Metro, are o semnalizare exterioară sub orice critică, nu este observabil, mai ales pe timp de noapte. Cred că săptămânal sunt accidente destul de urâte cu autoturisme care ajung în interiorul acestuia.

  5. 3 accidente grave produse de 3 femei in 3 zile.Care nu sunte-ti capabile lasati volanul.

    • Ioane, care sunte”-„ti misogini, poate inainte sa scrie”-„ti kkturi mai verifica”-„ti statisticile politiei referitoare la accidente si mai indemna”-„ti si pe masculii feroci ce fac accidente grave sa lase volanul.

      De ce ti-ai schimbat nickname-ul din „Nelu” in „Ion”, nelu esti doar cand te alinti?😉🤡😉 Ca vad ca tot prostii scrii, indiferent de nickname.