ACS Poli Timisoara primeste 4 milioane de lei, anual, din bugetul Timisoarei, a decis Consiliul Local

TIMISOARA. Dupa nenumarate discutii si un mic scandal in sedinta extraordinara a Consiliului Local, s-a decis ca ACS Poli Timisoara sa primeasca 4 milioane de lei pe an din bugetul Timisoarei.

Consiliul Local a aderat intr-o noua asociatie care decide soarta echipei de fotbal, impreuna cu Consiliul Judetean si cu Universitatea Politehnica din Timisoara.

Anul acesta, pentru ca suntem deja in a doua jumatate, ACS Poli Timisoara primeste doar 2 milioane de lei, insa de anul viitor va primi aproape 1 milion de euro pe an, bani publici.

Inainte de votare, insa au avut loc discutii aprinse despre legalitatea alocarii sumelor care sa acopere salariile jucatorilor de la noua echipa si diferite aspecte legate de cea actuala.

Consilierul local Flavius Boncea (UPT) a facut un amendament prin care sa dea echipei doar 1 milion de lei pe an, si nu 4 cum a dorit primarul Nicolae Robu, insa acesta a picat cu doar 2 voturi pro.

Replici aprinse au avut viceprimarul Adrian Orza si primarul Timisoarei, Orza sustinand ca aceasta noua echipa de fotbal nu reprezinta adevarata Poli Timisoara.

Cea mai vocala a fost avocata Carmen Obarsanu care, prezenta la sedinta Consiliului Local, si-a aratat nemultumirea ca 4 milioane de lei vor merge anual din bugetul Timisoarei la echipa de fotbal.

Din punct de vedere juridic, acest contract nu difera cu nimic de contractul incheiat cu Iancu. Aici arata ca banii se vireaza in contul asociatiei anticipat, iar faptul ca acesti bani vor fi risipiti, raspunderea se atrage asupra membrilor. Acestia sunt insolvabili. Ce faceti, dati 4 milioane de lei si dupa aceasta perioada nu aveti cum sa recuperati banii? In acelasi proiect este stabilita sanctionarea drastica a celor care va dau informatii despre mersul asociatiei. Cea mai buna solutie este sa se poata acorda niste recompense atunci cand sportivii fac munca de calitatea. Dvs vreti sa dati bani dinainte, banii publici nu pot fi dati ca sponsorizare.. Este interzis prin lege.. Acel contract, la 500 de lei participare = 0. nu avem nicio posibilitate sa ne aparam veniturile.  Banii pe care dvs ii gestionati sunt obtinuti din taxe si impozite, din amenzi platite… „, a declarat indignata avocata Carmen Obarsanu de la Baorul Timis.

Replica lui Nicolae Robu nu s-a lasat asteptata.

Doamna Obarsanu n-a inteles absolut nimic. Greseste. Ce bani sa recuperam? Spuneti ca aici este o constructie ca si cu Iancu. Acolo e o societate comerciala. Aici este o asociatie asupra careia tot controlul este tinut de catre consilii.. Totul va fi public. Sunteti de o eroare totala. Sanctionarea drastica a celor ce dau informatii despre pregatirea mersurilor, despre lucrurile confidentiale din interior, si nu informatii de interes public. Am luat atitudine in permanenta si am spus ca trebuie raport de activitate. Universitatea Politehnica n-a dat niciun leu, eu n-am fost implicat sub nicio forma cu Marian Iancu. Am recunoscut ca dincolo de toate greselile lui, in momentul de fata exista o constructie sportiva pe care eu o apreciez, s-au obtinut niste rezultate de care eu si alti timisoreni ne-am bucurat„, a spus primarul Timisoarei, Nicolae Robu.

Pe de alta parte, reprezentantul suporterilor timisoreni, Cristi Brancovan, a acuzat Consiliul Local ca ia decizii politice si ca s-a consultat cu suporterii atunci cand a luat decizia infiintarii noii structuri. „Din pacate, acea constructie politica din 2002 s-a dus in cap si daca nu erau suporterii acel club disparea. In aceasta noua constructie, suporterii nu au fost consultati. A fost o intalnire. Atunci cand s-au spus niste lucruri care s-au schimbat radical, nimeni nu ne-a intrebat nimic. Noi putem sa atragem mult mai multi oameni. Se doreste doar o chestie politica si nimeni nu mai este consultat...”, a spus Cristi Brancovan.

Robu da asigurari ca echipa va avea drept de promovare inca din primul an

Am purtat discutii si cu Baia Mare, nu va ascund asta, dar eu cred ca era normal sa facem cu AC Recas, o constructie timiseana, nu una cu o echipa de la sute de kilometri”, a explicat Nicolae Robu cand a fost intrebat de Cristi Brancovan, unul dintre liderii galeriei alb-violete de ce s-a luat tocmai decizia fuzionarii dintre Poli si Recas si nu s-au discutat si alte variante. Robu i-a mai promis lui Brancovan si ca in perioada urmatoare autoritatile vor primi din partea FRF o hartie care sa ateste faptul ca noua structura fotbalistica va avea drept de promovare, iar mai apoi de a evolua in cupele europene. „Noi facem aceasta fuziune si suntem de acord cu ea. Eu voi sustine echipa, ca am sustinut si AEK-ul, dar ce ne facem ca dupa o luna de zile ne spune Federatia ca trei ani nu avem drept de promovare. Ce facem atunci? In aceasta situatie ader la ce spun colegii mei din galerie cum ca daca o luam incet din liga a cincea avem sanse mai mari sa ajunge in liga 1  decat aceasta echipa fara drept de promovare”, a epxlicat Sefu Clasei.

In cele din urma, Consiliul Local Timisoara a aprobat aderarea la Asociatia Atletic Club Sportiv Recas, care se va transforma in ACS Poli Timisoara. Noua echipa de fotbal a orasului, care va activa in Liga a II-a, va primi 4.000.000 de lei pe an, deci aproape 1 milion de euro, de la bugetul local.

Sediul central al asociatiei va fi la Casa Politehnicii nr. 1, acesta va avea o sucursala la Recas, iar jocurile echipei de acasa se vor desfasura pe Stadionul Dan Paltinisanu si la Baza Sportiva nr. 1 a Universitatii Politehnica.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.