Acte criminale in padurile Banatului! Varsare de sange nevinovat. VIDEO!

Ucise fara mila de braconieri insetati de glorie! Animale pretioase din padurile Banatului cad prada vanatorilor de ocazie dornici sa-si adjudece trofee valoroase, iar acestia raman nepedepsiti.

CITESTE SI: Braconieri surprinsi la vanatoare LIVE pe camerele de supraveghere, in Muntii Tarcu! Ce surpriza au avut anchetatorii cand au vazut imaginile? VIDEO!

WWF- Romania, a adresat o scrisoare deschisa primului-ministru, Dacian Ciolos, prin care ii solicita sa se implice in pedepsirea si descurajarea braconajului. Aceasta, cu atat mai mult cu cat, din datele culese de organizatia WWF, exista cazuri in care autoritatile sunt suspectate de complicitate in musamalizarea braconajului. Scrisoarea deschisa (din data de 23 august 2016) cuprinde si doua cazuri concrete de braconaj, documentate de WWF-Romania, cu acte de braconaj comise cu ani in urma, cauze nesolutionate pana azi. Unul din cazurile de braconaj prezentate primului-ministru este din padurile Banatului, de pe raza Ocolului Silvic Otelu Rosu, noteaza argument-cs.ro.

In scrisoarea deschisa adresata primului-ministru Dacian Ciolos se precizeaza printre altele:

In septembrie 2015, WWF-Romania a constatat un caz de braconaj la cerb in Situl Natura 2000 Muntii tarcu, pe raza Ocolului Silvic Otelu Rosu. Fapta este demonstrata de inregistrarile de pe camerele video instalate de WWF in zona, care arata clar ca pe 11 si 12 septembrie 2015, un grup de cinci persoane intra in padure si se intorc cu un trofeu de cerb. in urma sesizarii autoritatilor competente, am primit confirmarea ca nu a fost emisa o autorizatie de vanatoare la cerb pe fondul cinegetic respectiv. in plus, una dintre persoanele din imagini era la acea vreme angajata a Ocolului Silvic Otelu Rosu, care gestioneaza fondul de vanatoare.
 
WWF a solicitat autoritatilor in doua randuri (23 noiembrie 2015, respectiv 19 iulie 2016) detalii despre stadiul actual al cercetarilor. In urma primei solicitari am fost informati ca „in cauza a fost constituit un dosar penal, in care se desfasoara cercetari, sub supravegherea parchetului de pe langa Judecatoria Caransebes, pentru savarsirea infractiunilor de braconaj, uz de arma letala fara drept si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, fata de cele 5 persoane implicate cu domiciliul in comuna Obreja, jud. Caras-Severin”. Pentru cea de-a doua solicitare, am  primit in data de 9.08.2016 informatia ca „in cauza se desfasoara cercetari sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Caransebes” si ca, potrivit Codului Penal, „procedura din cursul urmaririi penale este nepublica”, asta desi a trecut aproape un an si era cazul ca dosarul sa se fi finalizat, iar acesta sa fie trimis catre instanta de judecata pentru a se incepe cercetarea judecatoreasca”, se arata in scrisoarea celor de la organizatia pentru protectia animalelor.

WWF-Romania mai precizeaza astfel de cazuri de braconaj nesolutionat de autoritati au fost documentate si de alte organizatii de conservare, care au constatat de-a lungul ultimilor ani si in mai multe zone din tara, diverse acte criminale de acest gen la specii ca ursul, rasul, capra neagra sau diverse specii de pasari.

Infiintata in anul 1961, WWF este una dintre cele mai importante organizatii internationale care deruleaza proiecte pentru conservarea naturii, in peste 100 de tari.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.