TIMISOARA. Adaposturile civile din Timisoara sunt in continuare inutilizabile, in marea lor majoritate si sunt in curs de intabulare, insa in viitorr acestea vor fi marcate cu un insemn special.
Conform legii, pentru aceste adaposturi aflate in proprietatea municipalitatii trebuie aplicate marcaje speciale, operatiune care va demara in perioada urmatoare cu ajutorul voluntarilor de la Salvo, dar si a angajatilor de la Biroul Situatii de Urgenta al primariei.
Mai mult, pe indicatoarele ce vor fi aplicate a fost pus si un cod QR, care odata scanat cu camera telefonului, arata o harta a adaposturilor civile din tot orasul.
„Marcarea acestor adaposturi civile este obligatorie. Pana nu de mult, aceasta identificare se facea cu un A incadrat intr-un cerc, semn care, din pacate, nu se mai regaseste. Indiferenta a spalat si ultimele urme ale acestora. Prin noile reglementari, triunghiul albastru intr-un patrat portocaliu este semnul care defineste locul unde exista adapost civil. In coltul din dreapta sus exista un semn QR care, odata accesat prin intermediul camerei foto a unui telefon smart, indica locatia tuturor adaposturilor civile din oras„, spune viceprimarul Timisoarei, Cosmin Tabara.
In paralel cu aceasta operatiune continua si cea de intabulare a acestor buncare.
„Spuneam la inceput de an ca situatia juridica a celor 92 adaposturi civile aflate in “proprietatea PMT” este una dezastruoasa, doar unul fiind intabulat. Am dispus imediat inceperea procedurilor pentru intabularea lor, 50 dintre ele fiind rezolvabile in perioada imediat urmatoare. Astazi(n.r miercuri), am primit extrasele CF de la primele doua astfel de adaposturi avand inscriere in CF. Procesul de intabulare continua. Am solicitat si linie bugetara pentru readucerea lor la starea de functionare si de a putea garanta siguranta cetatenilor la nevoie, iar dupa intabulare voi susține aceasta investitie. Nu renuntam nici la reglementarea juridica a celorlalte adaposturi, care in cursul anului viitor sper sa fie solutionata„, a completat Cosmin Tabara.
Pe langa adaposturile publice, in Timisoara mai sunt si altele private, aflate in evidenta Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.
Va reamintim, la Timisoara exista 92 de adaposturi civile, majoritatea amenajate inainte de Revolutie, in blocuri si imobile vechi. Lor li se adauga alte cateva zeci construite in cladiri noi, private, care au ca destinatari doar angajatii si proprietarii.
Pareri
Bicolorul ukranilor? Apropo, câte persoane pot adăposti aceste buncăre? Nu de altceva, ci doar de curiozitate. Că, oricum, nu încăpem cu toții. Cu Robu aveam o șansă: ne-am fi adăpostit în metrou.
@Dl. Frectie, in adaposturi vor fi femeile, copii si batranii, daca inca esti in stare pentru o frectie probabil vei fi scos la inaintare, asta daca nu ai vre-o invaliditate :))
da, il si vad pe robu la masa negocierilor cu atacatorii, mai asteptati un pic cu invadarea aia, inca n-am terminat metroul :)))))
Dar cine ne ataca? Si cine ne invadeaza?