Adio grasime, prin lipoaspiratie! Ce stii despre operatia care iti infrumuseteaza silueta?

TIMISOARA. Lipoaspiratia sau liposuctia a devenit una dintre cele mai cautate tehnici de remodelare corporala chirurgicala la ora actuala in intreaga lume. Ea corecteaza deformarile trupului aparute din pricina depunerilor de grasime in diferite zone si n-au putut fi ‘alungate’ prin diete ori exercitii fizice.

Aceasta interventie este cautata in special de femei, chiar daca in ultimul timp a crescut simtitor numarul barbatilor care apeleaza la bisturiu pentru a corecta micile imperfectiuni din zona abdomenului sau a coapselor.

Pentru a afla mai multe despre aceasta interventie chirurgicala am vorbit cu prof. dr. Bratu Tiberiu, medic specialist in chirurgie plastica, dar si cel care a infiintat prima clinica privata de chirurgie estetica din Timisoara, “Brol Medical Center”.

Concret, ce este lipoaspiratia?

Lipoaspitaria este o metoda simpla de rezolvare a unor depozite de grasime care sunt inestetice. Operatia in sine este minim invaziva, se introduce adrenalina si ser fiziologic in zona unde se face interventia, pentru a nu sangera, si se aspira surplusul de grasime din zona respectiva. Trebuie retinut ca lipoaspiratia NU este o metoda de slabire. De altfel, nici nu o facem la persoane obeze. Nu se scot mai mult de 3, maximum 5 litri de grasime, evident depinde si de masa corporala. Am avut o pacienta aici la clinica Brol, de 120 de kg, careia i-am explicat ca scoaterea celor 5 litri de grasime, presupune si pierdere de sange, ori asta poate duce o anemie severa. De exemplu, la o pacienta de 60 de kilograme nu scoatem mai mult de 2, maximum 3 litri. Deci, intrventia nu este sub nicio forma un inlocuitor pentru o cura de slabire. Urmareste strict remodelarea corpului. Ma refer la zone inestetice, de exemplu aripioarele laterale sau un pic de burtica.

Beneficiile sunt clare, ce complicatii, ce riscuri comporta aceasta interventie pentru pacient?

liposuctie_01-680x420

Una din complicatiile lipoaspiratiei o reprezinta asa-zisele denivelari, care pot ramane o vreme dupa  operatie, dar ele se pot rezolva fara probleme cu masaj. Noi, insa, la clinica Brol, folosim o tehnica ce reduce astfel de denivelari. De fapt, aceasta este cea mai frecventa urmare neplacuta a interventiei si la care noi suntem cel mai atenti. Trebuie sa o spunem, exista riscuri vitale, dar si riscuri estetice, dar numai daca aceasta operatie nu este facuta corect. Poate aparea embolia. Din cauza pozitiei pe masa de operatie, se poate forma un cheag de sange care sa puna probleme serioase. Tocmai de aceea, noi, la Brol, in sala de operatie punem accent pe tratamentul anticoagulant, iar in timpul interventiei folosim niste dispozitive pneumatice care maseaza fara oprire gamba si, in acest fel, impiedicam formarea cheagurilor de sange. O alta chestiune in care suntem extrem de rigurosi la clinica noastra o reprezinta conditiile sterile. Totul se face respectand la centima regulile si de aceea interventiile noastre sunt un succes. Aud de tot felul de clinici improvizate care efectueaza asemenea operatii, iar oamenii trebuie sa fie constienti ca riscul de infectie este foarte mare si ca isi pot pune viata in pericol.

Ce urmeaza pentru pacient dupa aceasta operatie?

Noi, medicii de la Clinica Brol, recomandam, dupa 10 zile de la operatie, masajul. Fie facut acasa, fie profesional. Noi il socotim important, ne desavarseste munca. Apoi, pacientul mai trebuie sa poarte un pansament compresiv pentru 3 luni. Acesta ajuta la reducerea surplusului de piele si previne denivelarile. In rest, pacientul poate sa duca o viata normala chiar de a doua zi dupa operatie, doar cu un minimum de efort.

Care sunt cele mai frecvente probleme care apar dupa interventia de lipoaspiratie?

Stilul de viata al pacientilor din perioada de dupa operatie poate fi o problema. Daca ai facut lipoaspiratie si daca apoi mananci ciocolata si paine in exces, daca in esenta duci o viata dezordonata, atunci interventia noastra nu are niciun efect. Noi, la Brol, discutam cu pacientii inca din prima faza si, doar daca suntem incredintati ca dupa interventie pot sa tina un regim alimentar, recomandam operatia, altfel nu. Este pacat, pentru ca ajungem sa-i facem rau. Adica ii scoatem grasimea dintr-o zona, acolo nu se va mai depune atat, insa se va aseza compensatoriu in alte zone si va arata foarte urat. Pacientul trebuie sa stie toate aceste lucruri.

Pentru a afla mai multe informatii, dar si pentru a va face o programare, accesati pagina clinicii www.brol.ro!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Si eu m am gandit sa imi fac o liposuctie la burta pentru ca niciodata nu am avut un abdomen plat de vedeta, asa cu patratele. Am o prietena care si a facut la solduri si la burta si arata sensational, mai bine decat fata ei care are 16 ani, si zicea ca a fost putin dureros dar suportabil. Prietena asta a mea s-a operta la dr Kasem si doctorul i-a exlicat mai multe chestii. A fost ceva d elucru la ea, dar daca se tine de regim si poarta bustiera, nu o sa fie nicio problema, asa i-a spus dr Kasem.