Administratia Fritz merge inainte cu aceeasi firma. A semnat contractul de peste 16 milioane de euro ca sa starpeasca tantarii, soarecii si sobolanii, capusele si viespile din Timisoara

TIMISOARA. Dupa ce vara trecuta i-a lasat prada tantarilor pe timisoreni, in conditiile in care vechiul contract de dezinsectie si deratizare a expirat inca din luna mai, iar primaria n-a reusit sa organizeze in timp util licitatia pentru a incredinta acest serviciu, si a facut doar cateva stropiri anemice, majoritatea de la sol, abia in 22 octombrie 2023 administratia Fritz a lansat procedura in SEAP.

CITESTE SI: Doar ca sa schimbe aspectul la 2 fatade, Dominic Fritz a oprit de un an lucrarile la noul campus Lenau din Timisoara. Acum a lansat licitatia sa gaseasca o firma care sa faca modificarile, cu peste 4 milioane de euro 

La licitatie s-a inscris o singura firma, si anume Coral Impex, aceeasi care s-a ocupat de dezinsectie si deratizare si pana anul trecut.

Primariei i-a luat 6 luni sa analizeze oferta singurului doritor, iar acum a incheiat contractul cu Coral Impex pe 5 ani ca sa se ocupe de starpirea tantarilor, capuselor si viespilor, dar si a soarecilor si sobolanilor in urmatorii 5 ani la Timisoara.

Dezinsectie si deratizare de peste  16 milioane de euro

Pentru serviciile sale, Coral Impex va incasa in urmatorii cinci ani de la Primaria Timisoara 67.709.726 lei fara TVA, adica peste 16 milioane de euro cu TVA.

Pe vremuri, aceste operatiuni, cu aceeasi firma, erau cu mult mai ieftine.
Valoarea activitatilor de deratizare, dezinsectie si dezinfectie in Timisoara ale Coral Impex, in perioada 2019 – 2022, a fost:
a) Primul contract subsecvent -3.737.052,33 lei
b) Al doilea contract subsecvent – 3.954.109,86 lei
c) Al treilea contract subsecvent – 4.129.212,20 lei
d) Ultimul contract subsecvent din acordul cadru – 4.608.231,06 lei.
Adica aproape 3 milioane si jumtate de euro cu TVA.

Acestora li s-au adaugat cele trei stropiri de la sol din iunie, iulie, august si octombrie 2023, comandate de administratia Fritz dupa expirarea contractului cu Coral Impex, respectiv una din avion in final de septembrie. Aceasta intrucat, potrivit unei clauze, se puteau prelungi serviciile cu inca 90 de zile, daca nu a fost iscalit un contract nou.

Cum se vor face dezinsectia si deratizarea

In documentatia intocmita de asta data de Primaria Timisoara si aprobata in Consiliul Local inca din luna mai 2023, pe langa conformitatea substantelor folosite de firma declarata castigatoare a licitatiei si asigurarea utilajelor si a angajatilor de care este nevoie, este prevazuta frecventa cu care vor trebui sa se faca operatiunile de dezinsectie si deratizare, respectiv cel putin o data pe luna vreme de 7 luni prin oras, dar si la sediul primariei si punctele sale de lucru, in parcuri, scuaruri, spatii verzi, la Padurea Verde, perdelele forestiere, canalul Bega, in locurile de joaca.

Dincolo de tantari si muste, este prevazuta desinsectia pentru combaterea capuselor care se va face punctual in sezonul specific de aparitie a acestora (lunile aprilie – mai, respectiv septembrie – octombrie) sau in cazul focarelor aparute, dar si o actiune impotriva viespilor (identificare cuiburi, combatere infestare), care se va face punctual in functie de necesitati, in urma sesizarilor.

Dezinsectia cu avionul se va face de cel putin 2 ori pe an, iar toate actiunile, fie de la sol, fie din aer, vor trebui realizate noaptea, in intervalul orar 22.30 – 4.30.

Potrivit calculelor primariei, firma trebuie sa aiba minim 52 de operatori care sa asigure operatiunile in teren, toti agenti DDD, calificati si atestati.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Problema cu sobolanii (dar nu numai) este una actuala, foarte serioasa.
    La ora aceasta , dupa lasarea serii, chiar si in vecinatatea centrului, poti intalni sobolani, care se pot aventura in blocuri, subsoluri, …..

  2. Atatea calcule, atatea negocieri … !? Progresistii astia cu ale lor contracte perfecte „rezolva” problema cand deja e prea tarziu !!!
    Plin si cartierul Lipovei de sobolani, am avut deja 2ua capuse de la padurea verde, si eram doar in tranzit, alergare sau bicicleta …
    Ei au „pretentii” sa fie amendati proprietarii care nu fac dezinsectii odata cu cele facute de firma agreata de ei .., dar pe ei cine ii ia la raspundere ca nu au facut ce trebuia facut cand trebuia facut !?

  3. si cu sobolanii umani care au inceput da populeze calea martirilor? Sunt cate 4-5 cersetori in fiecare intersectie
    dorm in propria voma si te agreseaza la magazine

  4. Din toamnă dupa fiecare dezinsecție mor păsările.
    Carnagiul de anul trecut a ramas fără explicație.
    Imi amintesc si acum dimineața in care era liniște si apoi păsările moarte din parcuri.
    Se tot vorbește de soluții eco dar in final tot chimic ucidem.
    Dar se schimba clima, vin paraziții din sud si cele 16Meur vor trebui suplimentate.
    PS suma pt caini vagabonzi mi s-a parut mare, imi recunosc incompetenta.

  5. Înainte erau 3 milioane de lei pe an acum sunt 3 milioane de euro, nu degeaba s-au mărit taxele locale. Servicii de calitate, vorba vine, pentru firme că se apropie alegerile.

  6. Important este sa verificati si vremea cand faceti aceste proceduri de dezinsectie , ca anul trecut nu a fost asa si tantarii si au facut de cap , a fost dezastru. Faceti din timp si as avea o rugaminte, faceti sesizari pe portalul primariei pt cersetori si alte nereguli , masini parcate si nemiscate cu lunile.

  7. 16 mil de euro ?
    De unde scoatem sumele astea astronomice ?
    E program nasa ? Prindem sobolanii si îi trimitem in spatiu ?
    Inteleg ca avem in sange „furatul” din buget dar nici chiar asa

  8. 16 milioane euro, flitz ce tun ai dat , ii bagi in buzunar pe toti romanasii nostri de la revolutie in coace, is pistol cu apa pe langa tine