Administratia Fritz nu se lasa. Mai scoate inca o data la licitatie studiul de 81.000 de euro pentru banda rapida de troleibuze si autobuze din centru catre Spitalul Judetean Timisoara

TIMISOARA. Dupa ce la inceputul lunii iulie anunta ca intentioneaza sa dedice o banda transportului public din centrul orasului catre Spitalul Judetean, la scurt timp administratia Fritz a lansat si licitatia, care insa s-a dovedit un esec.

La termenul limita de depunere a ofertelor pentru realizarea, cu 81.000 de euro, a Studiului de Fezabilitate si Proiectului Tehnic, nu s-a prezentat nimeni.

CITESTE SI: Vom plati sa lasam masina si in parcarile din cartiere sau pe strazile dintre blocuri. In centru se va taxa la ora si vom avea Timpark pe toate bulevardele. E gata noul regulament si va intra in dezbatere publica la Timisoara

Aceasta si dupa ce in spatiul public s-au iscat vii reactii cu privire la necesitatea cheltuirii acestor bani de catre Primaria Timisoara, in conditiile in care o astfel de banda dedicata mijloacelor de transport in comun deja exista.

Asa cum a anuntat inca de la anularea licitatiei, administratia Fritz a relansat-o, insa la aceeasi suma si in aceleasi conditii.

Conform anuntului din Sistemul Electronic de Achizitii Publice, firma care are sa castige aceasta licitatie va avea de prestat urmatoarele servicii: „expertize tehnice asupra infrastructurii stradale, întocmirea studiului de fezabilitate conform H.G. nr. 907/29.11.2016 actualizata, (inclusiv studiu topografic, studiu geotehnic, documentatii cadastrale, studiu de trafic/de circulatie etc.) si a documentaţilor pentru obţinerea tuturor acordurilor si avizelor stabilite prin Certificatul de Urbanism, elaborarea proiectului pentru autorizarea lucrarilor si obtinerea Autorizatiei de construire, elaborarea proiectului tehnic si asigurarea asistenţei tehnice din partea proiectantului pe perioada desfasurarii procedurii de achizitie a lucrarilor de execuţie (pentru formularea de raspunsuri la clarificari si in calitate de expert cooptat) si pe parcursul executiei lucrarilor pana la finalizarea implementarii proiectului si predarea proiectului As Built pe specialitaţi, la receptia lucrarii„.

SF-ul si PT-ul trebuie realizate in 6 luni, iar suma prevazuta in anunt, de la bugetul local, pentru documentatii, este de 336.135 lei fara TVA, adica peste 81.000 de euro cu TVA.

Firmele interesate isi pot depune ofertele pana in 12 octombrie, iar conducerea primariei este convinsa ca de asta data are sa fie cu… noroc.

Am avut discutii cu mai multi proiectanti si am intrebat de ce nu au venit. Unii ca au fost in concedii, altii au vazut prea tarziu anuntul de licitatie, altii erau incarcati. Acum am primit asigurari ca vor veni. Suma nu este una chiar mica, avand in vedere ca nu facem lucrari la structura drumului, ci doar schimbam probabil geometrii. Nu refacem fundatii, nu intram in structura drumurilor.
In urma discutiilor purtate, am primit asigurari ca de data asta vor veni la licitatie„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro viceprimarul Timisoarei Ruben Latcau.

In Bugetul Timisoarei pe 2021, pentru asta administratia Fritz alocase doar 50.000 de euro.

***

Va reamintim, in acest moment, pe strada Cluj, de la Michelangelo si pana la Casa Tineretului, exista o banda dedicata mijloacelor de transport in comun si taximetrelor. Inainte ca aceasta artera sa devina cu sens unic, pentru o vreme, fosta administratie dedicase o banda troleibuzelor, taxiurilor si ambulantelor, in sensul catre centru. Ulterior, odata cu santierul de pe Aleea Ripenisa, a reconfigurat traficul, astfel incat din centru catre Spitalul Judetean se merge pe un singur sens, pe 4 benzi, iar cea dedicata mijloacelor de transport in comun e folosita si de ceilalti soferi. Cu totii spun ca pe acest sector de drum din Timisoara este poate cea mai buna ‘unda verde’, traficul fiind unul fluent chiar si in perioadele aglomerate.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Fritz, sa te pis in freza… e deja banda pentru autobuze acolo. Si voi incepeti tot ca Robu cu studii peste studii de fezabilitate. La alegerile urmatoare beliti cucu!

  2. Peste tot auzi de studii de fezabilitate! Pentru ce ? Sa scapati de bani mai usor in buzunarele altora care nu fac mare lucru si sa afle ce stim toti ? Inca o modalitate de a jecmani bani contribuabililor in interes obscur ! Voi credeti ca toti sunt prosti? Va inselati! Nu prea vedeti realitatea din fotoliile in care tot oamenii v au ales! Aveti mare grija ca vine timpul sa dati seama!

  3. BAIIIIIIIIIIIII asta e nebun, sa dea 80 000 de euro pentru ce? BAIIIIIIIIIIII, deci nu se contruieste nimic doar se schimba sensul de marcaj, si pentru asta? Asta cred ca e cel mai mare jaf din istoria recenta a timisoarei.

  4. Eu sunt un votant de-al tau, dar vad ca te-ai dat la obiceiuri romanesti: Scoateti la licitatii Studii de fezabilitate, studii cu care si-au facut averi cei din partide. Cu studii si parandarat. Ce fezabilitate iti mai trebuie? Coloreaza banda respectiva cu alta culoare ( caramiziu cum e in Londra) si gata. Cu cei 80 000 euro faci caramiziu toata Timisoara nu numai din centru pana la Spitalul judtean. Esti normal sau nu mai vrei sa candidezi? Pe mine m-ai pierdut.

  5. 1. Ion Minulescu: Romanţă fără muzică (Nu-i nimeni… nimeni să ne vadă şi să ne-auză…)

    Nu-i nimeni… nimeni să ne vadă şi să ne-auză ―
    Nu pleca!
    ….
    (sau totusi?)
    2. In urma discutiilor purtate, am primit asigurari (Ruben Latcau.) ca de data asta vor veni la licitatie„, a declarat … .
    PS. daca nu trebuie detalii ma inscriu si eu! (Toc-io ul (banii) Romaniei)

  6. „Stimata” administratie (de la A la Z),
    Cand desfiintati tarisii montati la margienea carosabilului (5 cm si la cate 1 m) de exemplu Splaiurile T.V si N.T. (vezi google-maps, satelite) ? Noul „chirurg sef” al muncipiului nu circula pe acolo si nu a realizat nimic anormal? Desi acolo este situat si sediul TIM-parcului!
    Fara sa doresc sa-l invat, in UE astfel de amenajari sun plasate la min 40 cm de carosabil si la distante de min. 1.5 m una de alta. Cu ocazia asta ar putea „regandi” si plasarea pistelor de biciclete. Nu aveti decat sa mergeti pe google-maps (max 2 minute) si apoi directia „orase EU. Nu astept explicatii contra ptc ele nu stau in picioare!
    Descoperim tot timpul ce a fost rau, acolo unde ne convine, unde nu, …. (Dumnezeu cu mila!)