Adormirea Maicii Domnului. Ce trebuie neaparat sa faci de Santamaria Mare si de ce trebuie sa te feresti – superstitii!

Adormirea Maicii Domnului este cea mai veche sarbatoare inchinata Sfintei Fecioare Maria. Ziua de 15 august marcheaza trecerea de la vara la toamna si este, totodata, si Ziua Marinei, Maica Domnului fiind ocrotitoarea marinarilor.

In aceasta zi se culeg flori si se pun la icoana Fecioarei Maria, considerandu-se ca apoi sunt pentru vindecarea bolilor. Munca in gospodarie sau tunsul parului fac parte din seria de superstitii de Sfanta Maria, care nu trebuie ignorate.

Intre cele doua sarbatori dedicate Sfintei Maria – 15 august si 8 septembrie, cand se sarbatoreste Nasterea Maicii Domnului – este timpul prielnic semanarii graului.

Sarbatoarea vine si cu o serie de superstitii de Sfanta Maria, care ar fi bine sa nu fie trecute cu vederea. De acum incolo, este interzis scaldatul in apele curgatoare, caci se crede ca raurile au fost spurcate de cerb. Tot odata cu 15 august si cu apropierea toamnei traditia populara ne invata ca este bine sa nu mai dormim afara sau pe prispa.

O superstitie din batrani ne spune ca este interzis a aprinde focul in soba sau in vatra cu doua zile inaintea sarbatorii caci astfel vei atrage intamplari nefericite asupra ta. Fiindca nu este bine sa faci treburi in gospodarie sau pe camp, cei care nu respecta aceasta regula nescrisa risca sa aiba paguba la recolte, iar vitele sa li se imbolnaveasca. In cazul in care se intampla ca in apropierea acestei sarbatori sa infloreasca trandafirii, acest lucru este interpretat in traditia populara drept semn ca ne asteapta o toamna lunga si frumoasa.

Citeste aici ce trebuie neaparat sa faci de Santamaria Mare si ce spune traditia!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.