Aerul conditionat poate fi periculos pentru sanatate. Ce boli risti sa contactezi?

Aparatul de aerul conditionat are numeroase avantaje, insa daca nu este curatat cu regularitate si folosit corect, acest aparat se transforma intr-o bomba cu microbi si bacterii extrem de periculoase.

Aparatele de aer conditionat sunt la mare cautare in aceasta perioada. Utilizat abuziv, la temperaturi joase si fara a fi intretinut corespunzator, aerul conditionat poate declansa numeroase probleme de sanatate.

Boli respiratorii. Aparatele de aer conditionat daca nu sunt curatate periodic nu doar ca nu aduc aer proaspat, ci mentin concentratia de poluanti din incapere si imprastie bacterii, virusuri si mucegai. Pentru dezumidificare, aparatul depune particule de apa intr-un vaporizator, care, daca nu este golit, devine pepiniera de microbi. Astfel, apar virozele, bronsitele sau legioneloza (o forma severa de pneumonie), scrie doctorulzilei.ro.

Migrene si sinuzita. Inflamarea sinusurilor nazale este, de regula, provocata de infectii bacteriene sau virale, dar mai poate fi cauzata si de reactii alergice (la polen, la praf, poluanti), aerul uscat, sistemele de ventilatie etc. Alte afectiuni cauzate de aerul rece sunt rinitele, faringitele si raguseala.

Afectiuni oculare. Afectiuni oculare cum ar fi conjunctivita sau blefarita pot sa apara atunci cand aparatul de aerul conditionat este utilizat excesiv si cand filtrele aparatului nu sunt curatate cu regularitate. La persoanele sensibile, curentii de aer pot favoriza si aparitia infectiilor urechii- otita medie.

Obezitate. Oamenii care stau mult timp in incaperi cu temperaturi constante se ingrasa mai repede pentru ca organismul lor nu mai depune efort pentru a se incalzi sau raci. Aceasta lipsa de activitate poate favoriza obezitatea.

Infarct. Trecerea brusca de la o temperatura din interior cu 10, chiar 20 de grade mai mica decat cea din exterior poate aduce organismul in soc termic. La acest risc sunt mai predispusi cardiacii, dar si persoanele sanatoase pot avea dificultati de respiratie.

Citeste mai mult AICI!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.