Afla care ingredient secret iti mentine gingiile sanatoase

Ce folosesti atunci cand ai gingiile inflamate, cand acestea se retrag sau cand ai o rana? Daca pana acum nu ai aflat de proprietatile miraculoase pe care le poate avea salvia, acum e momentul sa stii. Afla ingredientul secret care are

Numele salviei provine din limba latina, de la cuvantul “salvere”, ce inseamna a salva. Romanii foloseau salvia cu mai multe scopuri, insa toate medicinale. Salvia contine uleiuri volatile, flavonoide si acizi fenolici.

Salvia are urmatoarele proprietati benefice:

Antiseptic
Datorita acizilor fenolici pe care ii contine, salvia poate trata numeroase probleme ale cavitatii bucale, precum abcesele dentare, gingiile inflamate sau ulcer bucal. De asemenea, daca faci gargara cu ceai de salvie poti trata infectiile la nivelul gatului si chiar este eficient impotriva stafilococului auriu.

Anti-oxidant
Salvia are proprietati antioxidante naturale si poate fi bauta ca ceai, luata ca tinctura sau pur si simplu mancata ca si condiment in mancare.

Anti-inflamator
Salvia este recomandata in special persoanelor care sufera de diferite boli inflamatorii precum artrita reumatica sau ateroscleroza. Chiar si pacientii cu astm bronsic pot consuma salvie, ca tratament alternativ.

Anti-spastic
Salvia este si un puternic relaxant pentru muschi prin reducerea tensiunii. Persoanele care sufera de anxietate sau vertij pot folosi salvia in tratamente, dupa cum au aratat unele studii.

Cum mentii gingiile sanatoase cu ajutorul salviei

In cazul in care ai gingii inflamate, care se retrag sau ai diferite leziuni in cavitatea bucala, te poti clati cu ceai de salvie zilnic, in fiecare dimineata, asa cum ai folosi si apa de gura. Datorita proprietatilor antiseptice ale salviei, bacteriile vor fi indepartate. In functie de starea gingiilor, poti clati gura cu ceai de salvie zilnic timp de o saptamana, de doua sau de o luna, insa apoi este recomandat sa faci si pauza.

Sursa: unica.ro

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.