Ai cardul de sanatate blocat? Vezi ce trebuie sa faci pentru a-l putea folosi din nou!

TIMISOARA. Mii de timiseni au batut drumul degeaba pana la Casa de Asigurari de Sanatate Timis, ca sa isi deblocheze cardurile de sanatate.

Reprezentantii CJAS au primit, pana acum, peste 5.000 de cereri de deblocare a cardurilor de asigurat din partea timisenilor, desi acestia ar fi putut sa isi reactiveze instrumentul la orice vizita la medicul de familie sau specialist.

Astfel, pentru ca asiguratii sa nu se mai plimbe de la o institutie la alta pentru a-si reactiva cardul, reprezentantii Casei de Asigurari de Sanatate au venit cu lamuriri. Cardurile nationale de asigurat se pot debloca in momentul in care se duc la medic, tocmai pentru a evita deplasarea, in prealabil la CJAS.

In plus, furnizorii de servicii medicale au la dispozitie mai multe numere de telefon la care pot suna pentru a care deblocarea cardului unui pacient. Cei de la spitala pot apela numarul 0736110006, medici de familie pot suna la 0736203666, iar medicii specialisti la 0736203646.

In plus, furnizorii de servicii medicale au la dispozitie pe site-ul CJAS o aplicatie pentru deblocarea cardului de asigurat.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. M-a bucur ca S-a rezolvat problema,presupunând ca S-a instruit personalul de lavCasa de Asigurări de Sănătate.
    Eu ca sa obțin atât cardul de sănătate cât si de a obține adeverința înlocuitoare am mers bolnav din cartierul Dacia de trei ori.Mijloace
    de transport greu.Nu mai prezint primul traseu deoarece la celelalte am folosit taxiul si majoritatea pensionarilor au procedat la
    fel.Dupa toate necazurile si cheltuielilor cu transportul am suportat de fiecare data si acel cozi pe culoarele casei care in medie au avut
    o durata de trei ore.

  2. nu stiu cat s-a instruit personalul… mama mea a fost nevoita sa intrerupa tratamentul de cancer pentru a bate drumul de 4 ori aiurea la CNAS…. la CNAS ii ziceau ca e cardul bun… dar nu isi putea face internarea, nici scoate medicamentele, nici la medicul de familie nu ii citea cardul…. mentionez ca toate institutiile au sunat in prealabil la Bucuresti pentru a debloca cardul… si tot la CNAS s-a ajuns… asta dupa ce a platit si o taxa de 13 lei pentru eliberarea unuia nou, i s-a zis ca s-a reparat cel vechi… banii nu i-a vazut inapoi, medicamentele le-a luat pe bani… etc.