Ai o firma in Banat? CCIAT te ajuta sa obtii marca ‘Made in Banat’. Ce conditii trebuie sa indeplinesti?

TIMISOARA. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis invita firmele care realizeaza produse si / sau ofera servicii regionale, interesate sa obtina marca inregistrata „Made in Banat”, la sediul din P-ta Victoriei nr.3, pentru a intra in posesia Ghidului, in vederea depunerii dosarelor de candidatura.

Ghidul „Made in Banat” contine procedurile, cerintele si documentatia privind acordarea marcii. Cerintele obligatorii vizeaza urmatoarele:

– Sediul social / punctul de lucru trebuie sa fie in regiunea transfrontaliera România-Serbia;
– Provenienta / costul resurselor materiale / umane utilizate in realizarea produsului alimentar / serviciului sa fie din regiunea vizata de proiect in procent de minim 51%;
– Produsele nealimentare trebuie insotite de o declaratie de calitate / performanta;
– Producatorul / prestatorul de servicii trebuie sa indeplineasca conditiile legale de functionare din punct de vedere sanitar-veterinar, sanatate publica, protectia mediului, protectia consumatorului etc.;
– Producatorul / prestatorul de servicii sa aiba implemantat sau in curs de implementare un sistem de management al calitatii (ISO 22000:2005, pentru produse alimentare; ISO 9001:2008, pentru produse nealimentare), precum si sistemul de management de mediu conform 14001:2005.

Criteriile sunt valabile pentru fiecare din cele 14 clase de produse si servicii pentru care s-a abtinut protectia marcii, conform Clasificarii internationale a produselor si serviciilor pentru inregistrarea marcilor a WIPO (Organizatia Internationala a Proprietatii Intelectuale).

Cresterea competitivitatii producatorilor si furnizorilor de servicii din regiunea Banatului istoric, sporirea volumului vanzarilor, gasirea de noi piete de desfacere, cresterea increderii consumatorilor in produsele regionale ca o garantie a autenticitatii, originii banatene si calitatii la standarde europene, imbunatatirea calitatii vietii – sunt cateva dintre beneficiile firmelor care obtin marca „Made in Banat”.

CCIAT asigura in acest mod sustenabilitatea proiectului prin promovarea marcii „Made in Banat” ca factor de crestere a competitivitatii IMM-urilor si resursa pentru dezvoltarea durabila si inteligenta a regiunii transfrontaliere.

Reamintim ca proiectul MADE IN BANAT a fost finantat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania–Republica Serbia si derulat de CCIA Timis in parteneriat cu Agentia de Dezvoltare Economico-Sociala Timis si camerele de comert din Pancevo, Zrenjanin si Kikinda.

In cadrul proiectului, un numar de 13 firme – 5 din Romania si 8 din Serbia, din regiunile vizate de proiect, au obtinut marca „Made in Banat”.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.