Ajung la 16.000 de lei amenda la Timisoara! Zeci de timisoreni vor scoate din buzunar sume uriase

TIMISOARA. Vor afla ca nu e de glumit cu respectarea legii. Este vorba de zeci de timisoreni care o ignora de prea multa vreme.

CITESTE SI: O hala a unei vechi fabrici din Timisoara se transforma total! Cate variante are primaria pentru un proiect spectaculos? 

Pentru ca locuiesc in imobile istorice din categoria monumentelor si refuza sa se apuce de treaba sa-si renoveze fatadele si sa faca reparatii si lucrari de intretinere, vor primi iarasi amenzi usturatoare.

Dupa ce in urma cu mai multe luni zeci de asociatii de proprietari au fost amendate cu cate 8000 de lei, dupa somatii peste somatii date de politistii locali, acum vor fi din nou sanctionate.

Cand au fost amendate prima data, asociatiilor li s-a pus in vedere ca au un termen de 12 luni sa porneasca lucrarile, iar acest termen se apropie de final, iar in cazul a 33 de cladiri nu s-a miscat un deget.

CITESTE SI: Esti angajat in Timisoara sau in judet si vrei sa afli daca iti este platita asigurarea medicala? Iata unde poti sa verifici cu un click! 

Politistii locali de la Serviciul Disciplina in Constructii au inaintat procesele verbale arhitectului sef al Timisoarei care urmeaza sa decida o noua sanctionare a asociatiilor cu maximul de amenda prevazut. Adica inca 8000 de lei pentru fiecare. Cu alte cuvinte, vor ajunge la 16.000 de lei amenda per asociatie.

Tuturor proprietarilor de cladiri din zona istorica a orasului le-au fost inmanate notificari privind programul de finantare cu ajutorul Primariei Timisoara pentru reabilitarea imobilelor.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Dupa mine ar trebui si convinsa primaria in anii urmatorii sa aloce macar 5 milioane de euro pe an pentru cladiri istorice din toate cartierele , convinsi proprietarii sa accepte reabilitarea pentru ca la urma urmei e imobilul lor si care ar trebui sa aibe grija in primul rand de fatada si acoperis (patrimoniu istoric) si daca refuza sa se mute sau sa le ia primaria cu forta proprietatea. Plus programul de Expose Architecure unde se vor alege de catre Conti si alte firme mari vreo 30 de cladiri din Centru , Iosefin si Traian astfel incat saii convinga si pe restul sa inceapa reabilitarile.

  2. In cladirile istorice majoritatea locatarilor sunt fosti coiosi ai regimului trecut doar nu sunt prosti sa contribuie caci ei stiu ce este pomana.