Alin Nica, dupa intalnirea cu suporterii echipelor de fotbal din Timisoara: Am agreat sa solicit un stadion fara pista de atletism

TIMISOARA. Presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, s-a intalnit cu fanii echipelor de fotbal din Timisoara, pentru a discuta despre viitorul stadion al orasului.

CITESTE SI: Au plecat primele animale de la Gradina Zoo din Timisoara. Mai multe gaste, pisici salbatice, oi, un coati si un nandu vor merge la Ploiesti 

Arena ar urma sa deserveasca atat echipele de fotbal din oras, cat si pe cea de rugby, dar aici se vor organiza si concerte.

Certitudinea este ca vom avea un stadion multifunctional care sa fie sustenabil din punct de vedere al costurilor de functionare. Am cazut de acord ca acest lucru inseamna acces pentru echipele de fotbal si rugby, organizari de evenimente si expozitii. Am agreat si varianta unei arene de aproximativ 32.000 de locuri, de categoria UEFA 4 avand in vedere ca vor fi folositi bani publici si nu putem cheltui cat ne-ar placea ci cat avem finantare de la Compania Nationala de Investitii. Locatia viitorului stadion a fost acceptata si chiar apreciata de catre interlocutorii mei, am primit recomandari foarte pertinente in ceea ce priveste organizarea transportului si a detaliilor care tin de confortul si facilitarea unei experiente placute pentru publicul larg„, a scris Alin Nica pe pagina sa de Facebook.

Seful Consiliului Judetean a discutat cu suporterii si despre posibilitatea ca noul Dan Paltinisanu sa fie fara pista de atletism.

Subiectul fierbinte a fost pista de atletism, daca si cum se poate renunta la ea. Ca presedinte CJ Timis, am preluat documentatia si demersurile facute in mandatul anterior. Dupa cum s-a vazut in repetate randuri, nu sunt genul de lider care neaga sau blocheaza proiectele incepute de administratia precedenta. In cadrul ultimei discutii de la Bucuresti, raspunsul privind finantarea stadionului a fost scurt si la obiect: va fi cu pista, situatie in care am considerat oportun sa o valorific ca atare si daca s-a hotarat sa fie pista, macar sa fie una la standarde care sa permita evenimente europene si mondiale. Am aflat astazi ca suporterii nu stiau aceasta veste si ca a fost pentru prima data cand s-au intalnit cu vreun reprezentant al autoritatilor, ca nu a existat un proces de consultare si nu si-au exprimat parerea oficial pe aceasta tema. Ma bucur ca am fost primul deschis catre dialog dar imi pare rau ca dialogul se intampla atat de tarziu, stadionul fiind deja catre finalul studiului de fezabilitate. Cu toate acestea, sustinut de comunitatea suporterilor de fotbal si de argumentele lor pertinente, am agreat sa solicit un stadion fara pista de atletism„, spune Alin Nica.

Seful CJT afirma ca ramane un sustinator si al atletismului, insa a transmis o provocare si pentru Primaria Timisoara.

Interesul si sprijinul meu pentru atletism raman in picioare. Cred ca se impune asigurarea infrastructurii pentru aceasta disciplina sportiva si sper sa vad o actiune concreta din partea Primariei Timisoara, desigur cu sprijinul CJ Timis„, spune Alin Nica.

Va reamintim, saptamana trecuta Alin Nica, a avut si o intalnire cu presedintele Federatiei Romane de Atletism, Florin Florea cu care a discutat despre noul stadion ce va fi construit, la Timisoara, de Compania Nationala de Investitii si care va avea inclusiv o pista de atletism. Presedintele Consiliului Judetean vorbea la acea vreme chiar de organizarea de competitii de atletism de mare anvergura la Timisoara.

Mi-am asumat sa fac demeresurile necesare pentru adaptarea documentatiei astfel incat, in 2028 sau in 2030, Timisoara sa aiba infrastructura necesara gazduirii Campionatului European de Atletism Seniori. Aceste candidaturi se pregatesc cu 8-10 ani inainte si de aceea trebuie incepute demersurile inca de pe acum”, a anuntat Alin Nica.

Pana la ridicarea noului Dan Paltinisanu, Timisoara ar putea avea intr-un an de zile o baza sportiva ridicata de Federatia Romana de Fotbal, prin Compania Nationala de Investitii, in vecinatatea bazei 2 Politehnica. Aici urmeaza sa fie amenajat va avea un teren de dimensiuni normale, cu iarba artificiala, instalatie de nocturna si tribune pentru 500 de spectatori. Langa acest prim teren urmeaza sa fie amenajat un altul, de dimensiuni mai mici, unde sa se poata juca minifotbal, baschet si handbal. Tot in aceasta zona va fi construita si o cladire administrativa si vor fi facute si locuri de parcare.

O alta baza sportiva de tip1 ar putea fi construita in zona Mircea cel Batran, din Timisoara, una asemanatoare cu aceasta de pe strada Costica Radulescu. Este posibil ca si acest complex sportiv sa fie construit cu bani de la Compania Nationala de Investitii.

Situatia actuala a infrastructurii sportive din oras

Pana la realizarea acestor proiecte, Timisoara sta catastrofal la capitolul stadioane, cu toate ca pe unele dintre ele inca se mai joaca.

Stadionul Stiinta este cel pe care evolueaza ASU Politehnica in liga secunda. Exista si pentru aceasta arena un plan de modernizare, al Universitatii Politehnica, insa deocamdata nu au inceput lucrarile.

Stadionul CFR este ocupat in prezent de spitalul de campanie ce ingrijeste bolnavi de coronavirus. Avand in vedere lucrarile de infrastructura medicala facute in zona, nu se stie cand, sau daca, se va mai putea juca fotbal pe acest gazon. Aici au evoluat pana in urma cu cativa ani echipele de baieti si fete ale clubului CFR.

Stadionul Electrica este casa celor de la Ripensia si ACS Poli Timisoara. Aici au fost facute mici lucrari de modernizare in 2020. Au fost instalate scaune noi in tribuna de deasupra vestiarelor. Pe stadion este instalata si o tabela de marcaj.

Stadionul Gheorghe Rascanu este casa rugbystilor de la SCM Timisoara, insa aici nu s-a mai jucat de mai bine de un an. Intre timp, gazonul a fost refacut, dar si tribuna metalica a fost modernizata. Echipa de rugby va relua in acest an meciurile de acasa pe acest stadion.

Revenind la sportul rege, la doi pasi de stadionul Electrica se afla ruinele fostului stadion UMT, care in zilele noastre este doar un teren plin de buruieni. Au mai ramas doar putine lucruri care amintesc ca in urma cu doua decenii aici veneau Rapid, Steaua sau Universitatea Craiova.

Fotbal se mai poate juca in Timisoara si pe stadioanele Ciarda Rosie, pe care a evoluat o vreme si Ripensia Timisoara, si Colterm, acesta din urma fiind rezervat insa juniorilor.

 

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Chiar daca sunt in afara subiectului ma intreb si astept pe cineva competent sa informeze citi bolnavi sunt internati in spitalul de pe Stadionul CFR

  2. Nica s-a gandit numai pe termen scurt sa se puna bine cu suporterii si sa-si faca capital politic. Pentru oras e clar ca stadionul cu pista are o deschidere mai mare pentru alte competitii si duce la cresterea renumelui orasului. Pacat ca iara politicul isi baga nasul si nu conteaza viitorul orasului.

  3. Fără pista ….mulțumesc

  4. Gazda, îmi poți spune ce evenimente asa importante sau ținut în Timișoara ce necesitau pistă? Acele vremuri comuniste nu mai sunt, sportul s a mai modernizat, pt fotbal este nevoie de un stadion fără pistă,Punct!!

    • La fel poti spune ca pentru atletism trebuie pista, fara teren de fotbal. Deci, hai sa facem doar pista fara teren. Cum suna? Uita-te tu la stadioane olimpice, sa vezi ca (poate cu f mici exceptii), toate au pista de atletism.
      Exemplu: stationul olimpic din Tokyo. Si, nu-mi spune ca japonezii sunt comunisti….

      • Plus, ce evenimente asa importante fotbalistice s-au desfasurat la Timisoara in ultimul deceniu de am necesita un stadion nou? Pentru fotbal nu stadionul e important, ia exemplu Otelul Galati ce a castigat campionatul acum ani buni, Unirea Urziceni, de asemenea a casigat campionatul acum ceva ani. Pentru fotbal ai nevoie de echipa, nu de gazon.

  5. Băi N(e)ica Nimeni tu ești la fel de bătut in cap ca păcaliciul Dobra, Laie Lăutarul, Hampelmann Fritz Witz Figur sau argatul lui AliBabadeTeleormankistan, pechinezul Grindeanu !!
    Oare cu ce a greșit acest oraș și județ să fie condus de asemenea creaturi ???
    Băi cap de fontă, dacă pe timpul când erai tu văcar in Dudesti ai fi vrut să faci stadion in centrul cătunului te scoteau babele din cătun cu făcălețul !!!
    Acest stadion cu sala polivalentă trebuiau construite inafara orașului intre AEROPORT, ȘOSEAUA de CENTURĂ și AUTOSTRADĂ !! Atunci puteai să spui că ai făcut ceva, nu numai pentru timișoreni, pe care îi scuteai de calvarele care vor veni odată cu construcția, dar și cu poluarea aerului, poluarea fonică și dezasastrul care va fi in trafic, dar și ușurarea posibilităţii de a ajunge la orice eveniment al viitorilor spectatori din tot vestul țării pe autostradă.
    Iar in locul unde ați planuit voi trebuia făcut spitalul care îl visează Kasperl Fritz Witz Figur legat de SPITALUL JUDEȚEAN, MATERNITATE și CASA AUSTRIA !!
    ATUNCI ,,PUTEAŢI” SĂ SPUNEŢI CĂ AŢI FĂCUT CEVA PENTRU VIITORUL ACESTUI ORAȘ
    AȘA DOAR ,,PUŢIŢI” DE IDIOTI CE SUNTEȚI !!
    Cat de idiot poate fi un om să facă stadion in centru lângă cel mai mare spital din vestul țării și alt idiot să vrea să facă spital MUNICIPAL la cinci km de oraș și la 20 km de locuitorii din zona de est al orașului !!🤔🤮🤮🤮🤮🤮
    Bă voi sunteți toți defecți !!
    A, și mai ceva dacă aveai măcar doi neuroni functionli inafară de construirea stadionului și sălii polivalente unde am spus, in primii doi ani trebuia să fie gata și parcarea de pe str Sfântul Ioan, iar peste patru ani puteai să candidezi pentru orice funcție in Timiș pentru că erai votat de 90% dintre alegatori !!
    Așa ai demonstrat că nu te duce mintea nici cât o duce pe o văduvă din Crasnacadâlca !!

  6. Care echipe de fotbal ?
    Care suporteri ?
    ASU Poli are 300 de suporteri , ACS Poli 50 de suporteri , Ripensia 150 de suporteri .
    Fotbalul e o rusine in Timisoara .
    Iar impactul actual dpdv al interesului este aproape zero .

    S-au adunat mai multi protestatari la mitingul anti masca , decat la un meci al ASU Poli …

    • Fraiere coclit un investitor cum a fost Iancu care vrea să-și bage banii într-o echipă de fotbal pentru a atrage spectatori are nevoie de infrastructură și stadion unde poate băga 20, 30 de mii de spectatori, nu-și pierde banii să joace in noroie la Ciarda sau știu eu unde !!
      Mars in kkt !!