Alte 7 milioane de euro din bugetul local in gaura Colterm. Primaria acopera inca pierderi ale companiei de termoficare din Timisoara pe 2022

TIMISOARA. Dupa alte transe deja aprobate, consilierii locali au votat, luni, alocarea unei noi sume consistente din banii timisorenilor pentru acoperirea pierderilor Colterm pentru anul 2022.

CITESTE SI: Jale pe sectia de Cimitire. Roxana Iliescu: Echipa de incompetenti de la USR da o noua lovitura Horticultura

Municipalitatea aloca inca 35 de milioane lei pentru pierderile tehnologice ale companiei de termoficare pe retelele de transport, distributie si consum tehnologic de apa de adaos.

In 2023, Primaria Timisoara anunta ca a inlocuit 29 kmi de rețea secundara si primara si a modernizat 25 de puncte termice din oras, dar si ca a platit ultima transa a datoriei istorice a Colterm catre E.ON.

Intr-o a treia etapa de retehnologizare a sistemului centralizat de termoficare, ar urma sa se reabiliteze inca 13 km de conducte pe traseele: CET Sud – Fratelia, Sagului – Elisabetin, Girocului, Complex, Circumvalațiunii, Fabric – Modern, Bucovina.

Inca nu au fost platite amenzile de 35 de milioane de euro pentru necumpararea certificatelor de poluare pe doi ani si se apropie scadenta pentru achizitia aferenta anului 2023. Conducerea Colterm da asigurari ca banii primiti de la Primaria Timisoara acum vor ajuta la cumpararea de certificate verzi pentru anul trecut.

În acest moment avem achiziționate 65.000 certificate de poluare și odată cu încasarea celor 35.000.000 lei din pierderile induse, aferente anului 2022, estimările noastre arată că vom putea conforma în integralitate cele două centrale„, transmit reprezentantii Colterm.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Aici s-au dus banii din maririle de taxe plus in studii si consultanta. Probabil ca asta este solutia gasita de Latcau 3 noaptea.

  2. Dominic si Ruben continua sa rezolve problemele Colterm-ului pe care le-au creat cei dinainte.

    • Cu banii timisorenilor platitori de taxe si impozite crescute…

      • Deci pana in 2022, deci pana sa vina Fritz, Colterm bubia, functiona perfect, totul era in parametrii…
        Nu mai incercati sa manipulati lumea, ca nu suntem prosti, Colterm in gaura de pe timpul lui Ciuhandu, deci despre ce vorbim…
        Va platesc bine cei de la PNL si PSD, cele doua partide care conduc de la revolutie pana acum si care mai nou au dat mana ca c…. !

      • Voiai sa plateasca din banii lui Robu? Nu se poate!

      • Din ce stiu ,taxele sunt crescute datorita inflatiei.Este OBLIGATORIU.In toata tara este la fel.Fritz nu-i perfect darr fata de Ciuhandu si Robu ,este maistru.

  3. Pacaleala de 1 aprilie speram….

  4. Nu e bine, dar 35 milioane in 2024 e mai putin decat 100 milioane in 2015, 2016, 2017, 2018, etc…
    Poate ne explica sustinatorii lui Robu cum s-au luat bani imprumut pentru Colterm cu dobanda exagerat de mare si prin intermediari (600.000 lei comision), sau de ce Colterm avea 5 contracte cu firma din Gorj apartinand mamei lui Dan Vîlceanu (secretar general al PNL, ministru, deputat, etc.).
    Sau poate chiar Ultracinstitul insusi ne spune de ce a fost „uitat in sertare” proiectul de incinerator de deseuri la Colterm, facut de administratia Ciuhandu, cu finantare asigurata de 66 milioane (Euro, nu lei), in 2013. Incineratorul ar fi putut aduce Colterm-ul de la pierdere la linie de plutire, sau chiar la profit. Robu s-a justificat ca cica „polueaza”. I-as recomanda o vizita la Viena, incineratorul Spitelau functioneaza de mai bine de 20 de ani cu succes.

    • Și atunci de ce nu a făcut aceste lucruri maestrul Fritz? Sigur că rezolvă el cumva finanțarea dacă era viabil așa un proiect. UE vrea să interzică arderile de lemne și acum vii tu să spune-i că e OK un incinerator. Probabil că era când a fost construit cel de la Viena dar acum posibil să nu te mai lase din moment ce e interzis să arzi câmpul arabil.

      • Nu stiu, de aceea astept explicatii. Poate e cum zici si acum legislatia e alta, poate s-a pierdut finantarea din 2013, banii nu stau si asteapta. Cu tarlaua n-are legatura, dar daca ardem carbune si platim certificate verzi, putem arde si deseuri. Se mai economiseste si ceva motorina, in loc sa caram gunoiul la multi km, il ducem pana la Colterm, iar deponeurile au costuri mari si polueaza si eco si prin miros.

  5. 1. Se pare ca problemele de fond (grele si urgente) nu prea au solutie in mana „jucatorilor de ocazie”. Doar doua:
    a. Alimentarea cu energie (sub toate formele) ale orasului, in aiureala introdusa si dictata de Br-Eu
    b. Parcarile. Aici o simpla excursie in cateva orase cu cca 300.000 lucuitori din D (exemplificare si invatare) ar deschide ochii.
    2. In rest, pentru alte 3 foarte urgente, urmati caile dialectice ale cunoasterii. Exista insa restrictii dictaze de ….
    Altfel, ne vedem peste 4 ani cu … greaua mostenire a unui secol, cantand internationala:…
    Furati voi oropsiti ai vietii
    Voi osanditi la goame sus, …