Ambulanta nu va mai ajunge la timp la bolnavii din Timis!? Angajatii pleaca pe capete, iar banii sunt tot mai putini

TIMISOARA. Angajatii Serviciului de Ambulanta din Timis nu vor mai fi asa de prompti ca si pana acum. Standardele serviciului scad si ele, deoarece angajatii sunt mai putini decat anul trecut si nu mai primesc aceleasi facilitati.

Serviciul timisean de ambulanta va primi putin peste 23 de milioane de lei de la Ministerul Sanatatii, bani acordati in functie de numarul de locuitori din Timis. Suma este una mult mai mica decat cea de anul trecut, de exemplu.

„Este o suma mult diminuata, ca ajung, ca nu ajung, tot trebuie sa ne incadram. Am mai taiat cheltuielile materiale, am lasat sa se mai diminueze numarul de personal in mod natural si pe cei care au plecat nu i-am mai inlocuit asa de repede. Am mai renuntat la jumatate din tichetele de masa, nu mai platim ore suplimentare, nu mai platim atatea ore de garda. Nu le pica nici lor bine, dar revoltati nu sunt, pentru ca masurile au fost luate treptat inca de anul trecut”, a declarat  pentru www.opiniatimisoarei.ro Iancu Leonida, directorul Serviciului de Ambulanta Timis.

Din 2010 si pana in prezent Serviciul de Ambulanta din cadrul Spitalului Judetean Timisoara a ramas fara 40 de angajati, majoritatea plecand in tari straine sau la clinici private. In acest moment, 515 lucratori salveaza vietile timisenilor la nevoie, ajutandu-se de 75 de ambulante.

Standardele serviciului timisean au fost intotdeauna ridicate, ne mai spune Leonida, insa acum vor trebui sa mai scada, din lipsa de bani. „Am facut intotdeauna un serviciu cu regim de asteptare. Acuma probabil ca nu vom mai fi atata in asteptare si va creste numarul de solicitati pe echipaj. Este posibil sa nu mai fim asa de prompti”, a mai spus Iancu Leonida pentru www.opiniatimisoarei.ro.
Serviciul de Ambulanta Timis este recunoscut la nivel national ca avand cea mai buna structura, dupa Bucuresti.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.