Amenajarea Centrului Multifunctional de pe Marasesti, la Timisoara, intr-o noua etapa. Doua oferte pentru contractul de aproape 5 milioane de euro

TIMISOARA. In 2016, an electoral, primarul Nicolae Robu venea cu promisiunea unui nou spatiu cultural, in buricul targului, pentru timisoreni. Un Centru Multifunctional, care sa gazduiasca centre culturale si reprezentante diplomatice, urma sa fie amenajat in cladirea in care a functionat Clinica de Dermatologie a Spitalului Municipal.

CITESTE SI: Dispare, in sfarsit, ruina de pe Eugeniu de Savoya, la Timisoara. In loc va ‘rasari’ o constructie eleganta, cu restaurant, apartamente si spatii comerciale. Timisorenii, chemati sa-si spuna parerea despre proiect 

Totul insa, urma sa fie realizat din fonduri europene, dar proiectul nu a fost eligibil, intrucat intr-o aripa a cladirii sunt ingrijiti bolnavii de cancer care au nevoie de radioterapie. Asa ca, primii bani europeni pe care se baza proiectul, n-au mai venit.

In toamna anului trecut, Nicolae Robu relua ideea de a transforma vechea Dermatologie in Centru Multifunctional, unde sa fie mutate rand pe rand Institutele culturale ale orasului, aceasta dupa ce s-a gasit o solutie pentru transferul bolnavilor in vechea cladire a STPT de pe Intrarea Doinei, unde pana nu demult au invatat elevii de gimnaziu de la Lenau.

Lucrarile pentru amenajarea Centrului Multifunctional de pe Marasesti au fost scoase la licitatie in Sistemul Electronic de Achizitii Publice in urma cu 2 luni.

Suma estimata pentru ‘REFUNCTIONALIZARE CLADIRE DIN FUNCTIUNE DE SPITAL DE DERMATOLOGIE IN CLADIRE CU FUNCTIUNE DE SPATIU MULTICULTURAL, Timisoara, str. Marasesti nr.5”, era de 18.926.875 lei, fara TVA, adica aproape 5 milioane de euro.

La termenul limita pentru depunerea ofertelor, care a expirat in aceasta saptamana, s-au inscris o asociere de firme si o companie de constructii cunoscuta. Este vorba de Constructim si de Hantig Electricservice, cu doi subcontractori.

Constructim este o firma mare, care a executat mai multe lucrari de anvergura in Timisoara, de-a lungul timpului, iar in acest moment se ocupa de reabilitarea Palatului Administrativ, ce adaposteste Consiliul Judetean Timis si Prefectura, dar si de ridicarea primul campus scolar din oras, cel al Liceului Nikolaus Lenau.

Cel de-al doilea ofertant, lider de asociere, Hantig Electricservice, e o firma inregistrata in Sannicolau Mare, in 2009, cu o cifra de afaceri de putin peste 4 milioane de lei in 2018 si 21 de angajati, conform datelor totalfirme.ro.

Ofertele intra acum in procedura de evaluare, iar in cateva luni e asteptata anuntarea unui castigator.

Cladirea de pe strada Marasesti a fost construita intre anii 1754 si 1757, avand destinatia de spital, si este pe lista Monumentelor Istorice de clasa A din Timisoara. Aici a functionat primul spital orasenesc civil din Romania, iar Timisoara a avut o unitate spitaliceasca aici cu 24 de ani inaintea Vienei si cu 34 de ani inaintea Budapestei.

Pana in anul 2013, in imobil au functionat Clinica de Dermatovenerologie si Clinica de Radioterapie Medicala, insa in urma cu 5 ani, prima dintre clinici a fost mutata in cladirea renovata de pe strada Daliei din Complexul Studentesc.

Batrana cladire de pe Marasesti a avut parte de lucrari ample de reabilitare in secolul al XIX-lea, apoi doar reparatii izolate, iar in perioada 2005-2010 si 2012-2013 s-au refacut acoperisurile si fatadele. Imobilul are nevoie de o reabilitare capitala la interioare si subsoluri.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.