Amenajarea de spatii verzi si a unui teren de sport, intinerirea Complexului Studentesc si kituri de reparat biciclete, cele mai votate proiecte de cartier propuse de cetateni la Timisoara sa primeasca bani din bugetul participativ 2023

TIMISOARA. Duminica, 2 iulie, este ultima zi in care timisorenii mai pot vota pentru unul sau mai multe dintre cele 41 de proiecte de cartier ramase in cursa pentru a fi finantate din Bugetul Participativ din acest an al primariei.

CITESTE SI: ‘Prim-biciclistii orasului’ pun cruce transportului gratuit cu bicicleta prin VeloTM, la Timisoara. Directorul pus de administratia Fritz la conducerea STPT anunta ca vrea sa desfiinteze sistemul 

Cele mai multe dintre voturi au fost stranse pana acum de propuneri de reamenajare de spatii verzi in Dambovita, urmate de imbunatatiri in Complexul Studentesc, un teren de sport multifunctional in Ciarda Rosie si instalarea in oras de kituri de reparatii pentru biciclete.

Iata cum arata duminica dimineata clasamentul!

Amenajare spatiu recreere Balta Lacului (amenajarea terenului cu vegetatie din Dambovita) – 1401 voturi

Restaurare EchoPeisajgistica Lunca Aurora – Lacul Balaurul (amenajare unui spatiu verde cu protejarea faunei, pasari si broaste testoase)- 1226 voturi

Intinerirea Complexului Studentesc (instalarea de mobilier urban si sistem de iluminat) – 1181 voturi

Amenajare teren multisport si zona de relaxare Ciarda Rosie – 1089 voturi

Facilitarea mersului cu bicicleta in Timisoara (instalarea de kituri pentru reparatii) – 1019 voturi

Restul proiectelor au intrunit pana acum simtitor sub 1000 de voturi.

La polul opus sunt cele doua proiecte care propun instalarea unui sistem de supraveghere video pe strazile din zonele Kuncz si Polona, precum si repararea trotuarelor in zona Polona, care au adunat sub 100 de voturi.

Pana la sfarsitul acestei zile de 2 iulie puteti decide unde vor merge 4,2 milioane de lei din bugetul local, alocate celui participativ in 2023 – ‘Timisoara decide!’. Puteti vota AICI pentru cele 41 de propuneri ale comunitatii.
Puteti alege mai multe proiecte, perioada de implementare a acestora fiind de pana la doi ani.

Dintre acestea, 10 sunt dedicate zonelor defavorizate Kuncz, Polona, Ronat si Fratelia, alocarea bugetara speciala fiind o noutate a programului.

Proiectele pe care le puteti vota sunt:

Orasul mobil

Parcari de cartier pentru biciclete
Sens giratoriu Bujorilor – Cercului – Chisodei, studiu de fezabilitate si documentatie de proiectare
Facilitarea mersului cu bicicleta in Timisoara
Reparatii trotuar pe str. I. Slavici – partea stanga, directia catre Comtim
Reparatii trotuar strada Polona
Treceri de pietoni suprainaltate in zona Fratelia
Reparatii trotuar strada Izlaz

Orasul verde

Parc de joaca si loc de recreere pentru varstnici, Taborului
Delimitam verde omul de masina la principalele porti de intrare ale orasului
Echipamente de work out in Parcul Padurice
Seniori activi – str. Simion Barnutiu
Amenajare spatiu recreere Balta Lacului
Restaurare eco-peisagistica Lunca Aurora – Lacul Balaurul
Reamenajare spatiu Piata Sarmisegetusa
Zona verde – parc in cartierul Mehala
Zona Lunei vrea parc verde
Amenajare teren multisport si zona relaxare Ciarda Rosie
Loc de joaca – zona Steaua – Fratelia
Ecogradina 13 – Sagului – Steaua – Fratelia
inlocuire gazon cu plante perene pe spatiul verde ingust de la marginea strazilor
Sensuri giratorii si aliniamente impadurite

Orasul relaxat

Revitalizarea spatiilor verzi – str. Lugojului
Amenajarea spatiu de joaca si relationare in zona Virgil Economu
Siguranta in cartier – str. Lugojului
Iluminat stradal
Renovarea parcului „Fratii Constantin”
Delimitare teren de baschet din parcul de langa scoala Gimnaziala 2
Acoperis pentru scena si amfiteatru, Parcul Copiilor
Revitalizarea terenului de sport
intinerirea Complexului Studentesc

Orasul comunitatilor

Echipamente fitness in aer liber
Teren multifunctional cu acces liber – Parcul Poporului
Upgrade statii de asteptare pentru mijloacele de transport in comun
Teren de sport acoperit pentru scoala din Ronat
Fantani publice, opere de arta
Cartier Plopi: reabilitare corp de cladire Scoala Mica (expertize si DALI)
Dotari parc pentru persoanele cu dizabilitati
Parc Kuncz – dezvoltarea unei zone recreative

Orasul digital

Kuncz – supraveghere video toate strazile
Sistem de supraveghere pentru toata zona Polona

Alt domeniu

Cosuri de gunoi, opere de arta

Va reamintim, anul trecut, in urma votului, 8 proiecte au fost selectate pentru a fi finantate prin bugetul participativ al Primariei Timisoara. Intre acestea se numara instalarea de toalete publice in parcuri, piste de biciclete imbunatatite, localizarea prin GPS a mijloacelor de transport in comun pentru o mai buna vizibilitate pe traseu, un laborator digital la liceul Moisil, paduri urbane miniaturale, un hub educational comunitar incluziv, dotarea unor scoli cu dulapioare pentru elevi si treceri de pietoni mai sigure.
Oficial, doar unul dintre proiecte a fost deja implementat, respectiv un hub educational la scoala generala 30, constand intr-un laborator de robotica. S-a mai lucrat si la proiectul privind trecerile de pietoni mai sigure pe strada Musicescu, dar si la amenajarea de paduri urbane.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Propun pe aceasta cale ca toti banii sa fie folositi doar pe studii de fezabilitate. Astfel vom fi „toti” fericiti.

  2. Eventual ca sa nu fi batator la ochi ati putea ca o parte din bani sa ii folositi pentru cateva parade Pride pentru promovarea gay-lor sub egida usr.

  3. Eu propun ca la anul sa depuneti un proiect care sa fie eligibil si pe urma sa luptati o luna de zile sa il promovati ca sa termine in top 8 pt a putea fi apoi implementat.
    E asa usor sa scrieti mesaje de HATE, fara a avea habar de program

  4. Ca biciclist, cred ca instalarea de kit-uri pentru reparat biciclete in oras nu e potrivita. E util sa ai cateva scule si pompa de-a lungul traseelor din afara, cum e pista de pe langa Bega. In oras, daca ai o defectiune minora, te duci pana acasa incet-incet. Daca e o defectiune majora mergi pe jos, ia ceva timp dar timisoara nu e mare. E foarte posibil ca o defectiune majora sa nu poata fi reparata cu cele cateva scule de la „statie”. Am mers cu roata sparta chiar si 5km, e posibil. Am mers 3km cu lantul rupt, ca pe trotineta, se poate. Nu in ultimul rand, mioritici cum suntem, vor aparea cativa intreprinzatori care vor acapara statiile de reparat si/sau vor sustrage scule.

  5. singurul scop al acestei administratii: distrugerea totala…sa speram ca nu mai are tupeu sa candideze fritzz cel mic

  6. 4 proiecte in cartiere marginase – din care parc nou in Ronat, parc nou in Kunz, o curte de scoala spatiu de joaca in Fratelia
    _
    Minim 7 proiecte pe Timisoara – din care doua spatii verzi in Dambovita(un parc) , un parc cu teren de sport in Ciarda Rosie, teren de sport refacut in parcul poporului si posibil plantare de copaci in sensuri giratorii.

    Se pare ca Timisoara vrea spatii verzi si relaxare. Felicitari celor care au depus proiectele.

  7. desi a fost aprobat in CL avand TERENUL si,,studiile de fezabilitate aprobate cand s-a ajuns la punerea in practica a lucrarii la complexul sportiv din c. LIPOVEI din spusele viceprimarului au intervenit,,scumpirile”la materialele de constructie si nimeni din primarie nu are curaj sa inceapa lucrarea ca vin peste ei controale.,dar ma intreb si eu ca un locuitor din zona LIPOVEI ,complexul sportiv din MIRCEA cel BATRAN care nici nu era pe hartie cand a fost aprobat cel din LIPOVEi cum s-au gasit ,,fonduri” [acolo nu s-au scumpit materialele????] cand s-au facut,,studiile de fezabilitate” pentru aceasta lucrare cu materialele scumpite?? acum au curaj nu au probleme cu controalele sau cineva din conducerea primariei domiciliaza in zona si se gandeste ca vin alegerileIIII
    Dupa cate observ Calea LIPOVEI nu apartine de Timisoara locuitorii din cartier sant buni numai la plata taxelor catre primarie.

  8. Fritz, drum bun. Nu convingi pe nimeni cu aberatiile astea de proiecte. Orasul va fi mutilat pentru foarte mult timp dupa aceste interventii stupide. Oricine stie ceva despre Timisoara stie ca proiectele vor aduce o inrautatire a traficului. Dar noi nu avem nevoi de masini, avem nevoie doar de biciclete si marsuri LGBT. Nu mai trebuie nimic altceva. Viitorul Timisoarei cu Fritz este viitorul unui oras distrus. E clar pentru toti cu ce sa ocupa acest personaj sinistru care s-a casatorit DOAR DUPA CE A AJUNS PRIMAR. Inainte de a fi primar nu a fost suficiet de bun pentru partenera de viata.

  9. Pentru mini-complexul din LIPOVEI cu teren de fotbal si bazin semiolimpic de inot au fost realizate nu doar studiile de fezabilitate .., ci si toate proiectele de EXECUTIE .! Si nu doar atat .., sa facut licitatie , a fost aleasa firma care sa construieasca !! si chiar sa semnat contractul de EXECUTIE !!! .., dar cand sa se dea ordinul de incepere a lucrarilor, sa se plateasca avansul lucrarilor ce sa vezi …, PAUZA !!. nu sunt bani, avem atatea si atatea studii de prefazabilitate/oportunitate/fezabilitate/etc .., si atatia bani de sifonat, ca timpul e scurt si nu mai prindem ciolanul …, incat nu ne permitem sa mai si construim ceva !!!