Amenda de 15.000 de lei pentru un timisorean care a predat deseurile unei persoane neautorizate. Sanctiuni pe banda rulanta si pentru nesimtire

TIMISOARA. Un alt timisorean care voia sa scape de deseurile din gospodarie s-a ales cu o amenda record de la Politia Locala.

CITESTE SI: Motociclist ranit dupa ce a fost izbit de masina la Timisoara. Surpriza pentru politisti 

Omul a strans mai multe resturi pe care care apoi le-a predat unui alt barbat. Acesta urma sa le preia si apoi sa scape de ele, insa nu era autorizat pentru astfel de operatiuni. Politistii locali l-au sanctionat pe cel care a predat deseurile cu 15.000 de lei.

Nu au fost insa singurele sanctiuni date de politistii locali in ultima saptamana. Agentii au prins sase timisoreni care au abandonat deseuri pe spatiul verde sau langa pubele in zonele Soarelui sau Cristalului. Suma totala a acestor amenzi a fost de 10.300 de lei.

Politistii au dat si 10 avertismente unor timisoreni care nu au incheiat contracte de salubrizare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Deci, cu alte cuvinte, daca doeesc sa apelez la serviciile unei firme de debarasari va trebui intai sa citesc legislatia si sa cer acestei firme toate autorizatiile cerute de legislatie?… Ca altfel pot plati amenda? Nu cumva se exagereaza, pe subiect?

  2. Cu alte cuvinte esti responsabil de deseurile care le produci. Cand le dai unora de genul, nu le vinzi, ci ti le transporta. Sunt convins ca a cerut si bon/factura.

  3. Sunt 100 % de acord cu ideea de a gestiona corect deșeurile produse. Totuși, responsabilitatea trebuie împărțită cu autoritățile. „Au fost aplicate amenzi de … ” nu este suficient. Aplicat și încasat nu este același lucru. Și dacă sunt încasate amenzile, banii merg la buget (știm toți ce se face cu aceștia), nu la activități de salubrizare. Sunt zeci, sute de anunțuri lipite de avizierele blocurilor „ Debarasăm, asigurăm transportul deșeurilor …”. Mergeți, stimați protectori ai mediului, la adresele specificate în anunțuri și vedeți dacă cei care își fac reclamă au autorizații. Apropo, ați încercat vreodată să duceți deșeuri la punctele oficiale de colectare? Eu am încercat. Nu este posibil. Sunt condiții aproape imposibil de respectat. Deci, aceeași concluzie: administrația urbei nu se implică aproape deloc. E mai simplu să aplice amenzi.

  4. Stie cineva unde se pot preda in Timisoara deseuri de lacuri, vopseluri, etc. extrem de nocive daca ajung in panza freatica?

  5. O mare tampenie ! In Publitim. in scarile de bloc sunt anunturi pude de firme care debaraseaza boxe,poduri, garaje. Ce vina are omul de rand ca derbedeii astia nu sunt autorizati? Da fara gunoaie si deseuri aruncate anapoda. Amendatii pe cei ce isi ofera sericiile ! Ia bani de la om si tot pe el il sanctionati ! Ia sa mearga comunitarii sa-i verifice pe cei care -si ofera serviciile sa vedeti cum dispar .

  6. gardienii astia publici sunt chiar cretini

  7. Cei care cumpără diverse, prin prețul achitat, achită și resturile posibile, chiar și la PET-urile pentru apa și sucuri, plătește și firma producătoare și clientul. Eu am avut cândva ceva gunoi și m-am plimbat 2 săptămâni cu el în portbagaj. Niciun centru de colectare nu a acceptat să îl primească. În final a rezolvat-o Dumnezeu.

  8. Pentru toti ghiolbanii care cred ca exista firme de debarari gunoaie si ca daca au dat 100 de lei, si-au facut treaba: tot gunoiul acesta este dus la marginea orasului si aruncat pe camp. Exista legislatie care spune clar cine poate ridica gunoiul si nu este vorba de „olx: ridicam moloz 100 lei”. Existe puncte de reciclare si colectare. Trebuie sa fi mai responsabil pentru ca acel gunoi ESTE TREABA TA!

  9. stie undeva unde se pot preda deseurile analfabete mafioate din politica ?

  10. Publicati lista cu firmele autorizate!De unde sa stie omul ce firme sunt sau nu sunt autorizate?Amenzile sigur se vor anula,degeaba fac parada cu ele cei ce le dau…

  11. Problema nu e daca cineva e autorizat sau nu sa duca deseurile la centrele de colectare. Problema e ca ala nu le duvce ci le aruncxa undeva pe camp.
    Si eu pot sa zic vecinului cxa ii debarasez pivnita, curtea, etc. Ma plateste si eu duc frumos cu ce am, roaba, dubitza, remorca, ce iau de la vecinu si le predau la centrul de colectare. Nu ma intreaba nimeni acolo daca am autiuzatie ca sa duc salteaua veche a vecinului acolo.
    Nu e interzis niciunde ca sa duci gunoiul cuiva la centrul de colectare.
    Treaba e ca daca dai gunoiuzl cuiva si ala pe bani putini, o duce pe camp, tu esti vinovat. Este cumva o factura cu omul ca tu dai gunoiul si el se obliga sa il duca la centrul de colectare? Nu, pai atunci ce vreti? Este de fapt munca la negru a aluia de il tocmesti. Daca nu, tu esti raspunzator pentruz gunoiul de pe camp.
    Practic tu tocmesti numai omul ca ajutior al tau, Vreti sa fiti sigur ca nu-l arunca pe camp, verificati daca l-a dus la centru. Spunerti ca el sa incarce gunoiul si apoi spuneti, ne intalmim la poarta centrului de colectare. Ai descarcat gunoiul, primesti banii. Daca nu, nu! Simplu. Ce e asa de complicat?