Angajati mai sanatosi si mai productivi cu 7card, serviciul revolutionar extra-salarial de care sunt atrase firmele din Timisoara

TIMISOARA. Companiile din Timisoara care vor sa le ofere angajatilor diferite beneficii extra-salariale au la dispozitie abonamentul 7card, instrumentul prin care salariatii se pot bucura de intrari la salile de sport din oras, dar si de o varietate de alte activitati sportive.

Peste 4.000 de angajati ai unor companii din domenii precum IT&C, pharma, retail, banci, FMCG, telefonie mobila, asigurari folosesc deja abonamentul 7 card, ceea ce plaseaza Timisoara pe locul 2 in topul oraselor cu cei mai multi utilizatori, dupa Bucuresti.

Dupa 3 ani de prezenta la Timisoara si 5 ani de la aparitie, cu un numar de 23.000 de abonati activi si o retea de peste 400 de sali de sport, centre spa, cluburi sportive, la nivel national, 7card a devenit cel mai mare fun-club sportiv din Romania.

Despre ce inseamna 7card, cum se foloseste si ce avantaje ofera, ne-a vorbit Andrei Cretu, unul dintre initiatorii acestui serviciu.

Cum a luat nastere ideea 7card? De la ce a plecat?

Andrei Cretu: In 2011 lucram in consultanta impreuna cu asociatul meu, Iulian Circiumaru, si ne gandeam la un produs care ar consolida o industrie foarte fragmentata. Vedeam oportunitatea in directia asta si, mai mult decat atat, in calitate de angajati ne-am dat seama ca e o mare problema modul in care serviciile sportive ajung la salariati, in sensul in care ori era o varianta scumpa la momentul respectiv, ori isi faceau abonament undeva aproape de casa si calatoreau, ori voiau langa birou si se plictiseau. Am trecut si eu prin asta. Faceam abonament la o sala si ma plictiseam de aceeasi activitate si nu mai continuam. Mai mult, vedeam frustrarile, daca e sa zic asa, ale HR-ului sa obtina ceva pentru angajati in directia asta. Ei trebuiau sa investeasca foarte multa munca identificand sali, negociind cu acestea, si, cum aveau angajati peste tot raspanditi in Bucuresti, le era foarte greu. Ar fi trebuit sa negocieze cu 1-2 sali din fiecare sector, ceea ce e o munca destul de mare pe care trebuie sa o faci extra, nu e cineva dedicat. Si atunci a luat nastere ideea unui serviciu care sa uneasca cele doua lumi, a fitness-ului cu cea a beneficiilor extra-salariale, lumea corporate. Astfel incat am semnat contracte individuale cu din ce in ce mai multe sali de sport, dar nu sali de sport in sensul clasic fitness-aerobic, ci si cu sali de dans, studiouri de yoga, pilates, inot, escalada, squash. Foarte multe activitati, dar si cu o acoperire geografica buna. Le-am unit pe toate sub umbrela acestui produs, 7card si l-am oferit mai departe companiilor, sub forma unui abonament lunar, care sa ofere angajatilor accesul in toata aceasta retea, astfel incat astazi se pot duce langa birou la o ora de salsa, maine langa casa la o sala de fitness. Posibilitatile sunt multiple si fiecare isi poate personaliza programul cum vrea. Trebuie doar sa deschida aplicatia mobila, sa vada ce sali are pe langa el, sa filtreze eventual dupa activitati, si sa mearga, sa prezinte cardul, sa-l scaneze la receptie si sa intre. Foarte simplu, si toate astea cu un cost, zicem noi, foarte accesibil pentru angajator.

Care sunt costurile?

Andrei Cretu: Acum o sa incep cu nivelul pietei. In Romania, valoarea medie a unui abonament full time in sala de fitness e undeva pe la 160 de lei. Valoarea medie a abonamentului 7card este undeva pe la 105 lei, si asta iti da acces in toate aceste sali, adica ai si varietatea si flexibilitatea in plus fata de economia de pret. Dar media asta este data de o pondere foarte mare a Bucurestiului in portofoliul nostru, pentru ca in afara Bucurestiului si in Timisoara in mod special, tariful mediu 7card este de 75 de lei pe luna, ceea ce, zicem noi, e accesibil, mai ales daca acest costl este suportat, cel putin partial, de angajator. Ca asta este ideea noastra, ceea ce incercam noi zi de zi sa facem: sa convingem companii sa indrume angajatii catre o viata mai activa si sa-si completeze pachetul de beneficii extra-salariale cu ceva mai mult in afara de lucrurile care se ofera in mod obisnuit.

Intelegem ca 7card se adreseaza exclusiv companiilor…

Andrei Cretu: Nu este un produs retail, dar sunt cazuri frecvente in care compania nu are buget, nu se poate implica financiar, si atunci agreem un tarif special pentru angajati. Avem o platforma de inscriere dedicata, 7card.ro/numele companiei si o parola. Doar asta se comunica in companie, si atunci persoanele interesate vad oferta agreata, 70-80 de lei pe luna, sau in scris, si atunci noi le trimitem direct lor facturi cu recurenta lunara si avem relatia direct cu utilizatorii.

Ce avantaje are un detinator de 7card?

Andrei Cretu: Suntem flexibili, atat din punct de vedere al brandului, cat si al ofertei. Aceasta flexibilitate este cel mai mare avantaj. Am vorbit putin mai devreme de partea de accesibilitate din punct de vedere financiar, care e un punct extrem de valid, dar totusi cred ca sunt mult mai importante flexibilitatea si varietatea de activitati, pentru ca lumea nu vrea sa fie legata de o anumita sala si suntem cu totii oameni si ne plictisim de ceea ce facem. Si, atunci, un pic de varietate este binevenita si ne ajuta sa avem o adoptie mult mai buna si o retentie mai mare a abonatilor, in sensul in care ei stau mai multe luni in program consecutiv fata de o sala de sport normala, pentru ca tot timpul ai ceva nou de facut. Esti permanent in miscare, gasesti tot timpul langa tine o locatie.

Dupa primul an de existenta, numarul clientilor s-a dublat. Pentru anul acesta la ce va asteptati?

Andrei Cretu: Noi ne-am dublat din punct de vedere al indicatorilor, si operationali si financiari, inclusiv la numarul de abonati, in fiecare an din cei 5 ai nostri. Acum am ajuns sa avem 23.000 de abonati activi, in sensul de platitori care si merg la sala. Iar tinta noastra, realizabila pentru final de an, este una rotunda si frumoasa, 30.000 de abonati activi. Ianuarie, februarie si martie au fost cele mai bune luni din toata istoria noastra. Am avut foarte multi abonati noi. Pentru acesta an vizam si o dublare a cifrei de afaceri, la 5,4 milioane de euro, de la 2,7 milioane de euro, inregistrata anul trecut.

In Timisoara cate sali intra in acest program?

Andrei Cretu: In Timisoara avem 45 de sali, ceea ce inseamna in jur de 90% din oferta relevanta. Cam tot ce exista avem in oferta.

Va ganditi sa mai mergeti si la alte sali din oras, care nu fac parte din reteaua 7card deocamdata?

Andrei Cretu: Mai sunt cateva. Colegii mei din departamentul operational sunt in discutii in permanenta cu sali noi, si adevarul e ca in industria asta mai apar sali si activitati noi. Mai si dispar, dar asta e viata. E un proces continuu, dinamic, tot timpul incercam sa consolidam oferta din orasul respectiv, si ca numar, dar, foarte important, ca varietate. Cautam si alte lucruri nou aparute si vrem sa le includem.

Legat de clientii care sunt sau care urmeaza sa vina la dumnevoastra, la ce sa se astepte in Timisoara? Ce le puteti oferi?

Andrei Cretu: In Timisoara noi am avut surpriza placuta sa fie extraordinar de bine primit serviciul nostru. Avem acum undeva aproape de 4.000 de abonati activi in Timisoara, ceea ce situeaza orasul, in reteaua noastra, pe locul 2 dupa Bucuresti. Si este un lucru normal, din moment ce noi, in Bucuresti, in primii doi ani nu am facut nimic altceva. Ulterior am iesit in tara si iata ca Timisoara e intr-o pozitie fruntasa. Dupa cum spuneam, reteaua avand 45 de locatii, oferta e una variata. Daca te intereseaza zona sportiva, de agrement, e imposibil sa nu gasesti ceva ce poti practica.

Ce planuri aveti pentru 2017, in Timisoara?

Andrei Cretu: Avem in plan sa intetim eforturile noastre in zona comerciala, pentru ca nu am fost extraordinar de prezenti cu vanzari si marketing in Timisoara, si cu toate acestea adoptia a fost una foarte buna. Ceea ce ne incurajeaza sa fim si mai activi, pentru ca suntem departe de a ajunge intr-o zona de plafonare, de temperare a cresterii. E foarte dinamica povestea si avem in permanenta oameni noi. Acum sunt 4.000 de oameni din 91 de companii. Sunt tot timpul companii noi care ne solicita sa discutam. Din punct de vedere comercial, vrem sa alocam mai multa energie in Timisoara, iar din punct de vedere al ofertei, retea de parteneri, mizam foarte mult pe varietate, sa cautam sa adaugam din ce in ce mai multe optiuni pentru utilizatori.

Care sunt obiceiurile sportive ale timisorenilor? Ce prefera sa faca?

Andrei Cretu: In continuare raman in frunte fitness-ul si aerobicul. Acum vreo doi ani ocupau o pondere covarsitoare. Acum, majoritatea consumului e tot in zona aia, a salii de fitness clasica, dar sunt activitati care au pornit asa, oarecum de nisa: yoga, pilates, spinning, chiar si dansul e o nisa, si capata din ce in ce mai multi adepti, si e foarte frumos sa vezi ca infloreste oferta de servicii sportive si recreative, si capata teren. E o piata dinamica si ii indeamna pe furnizori in permanenta sa simta trendurile, sa identifice activitati noi, sa experimenteze. Pana la urma, daca nu intri intr-o activitate noua, nici tu ca furnizor nu ai cum sa te diferentiezi de alta sala din capatul strazii.

Din totalul utilizatorilor 7card în Timișoara 59% sunt femei. De altfel, femeile sunt cele care ajung la sală cel mai des, având în medie 30% mai multe intrări pe lună față de bărbați. Iar cele mai aglomerate zile la sălile din Timișoara sunt marți și miercuri.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.