Angajatii din Primaria Timisoara cer dezbatere pe organigrama lui Dominic Fritz, iar primarul a anuntat ca n-o va face. Liderul de sindicat: Daca nu retrage proiectul, mergem in instanta. Are consilieri foarte slabi

TIMISOARA. Sindicalistii din Primaria Timisoara cer o dezbatere publica in privinta organigramei anuntata vineri de edilul sef in privinta careia nu a gasit de cuviinta sa ii consulte.

Reprezentantii salariatilor din cadrul municipalitatii ii cer lui Dominic Fritz printr-o adresa sa retraga de pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local de marti proiectul de hotarare prin care sa reorganizeze activitatea in Primaria Timisoara.

Referitor la proiectul de hotatare privind organigrama de la Primaria Timisoara, am inregistrat astazi la Primarie, o adresa prin care Sindicatul solicita, in numele membrilor de sindicat, o dezbatere publica cu privire la acest proiect de hotarare. Avand in vedere termenul extrem de scurt de la momentul postarii pe site-ul primariei, adica vineri 11 iunie, si sedinta de plen a consiliului local de maine, marti, cand domnul primar doreste aprobarea acestui proiect.
Mentionam ca sindicatul nu a fost consultat cu privire la acest proiect de hotarare si domnul primar are posibilitatea, de fapt obligatia, ca urmare a solicitarii noastre, sa retraga acest proiect de hotarare de pe ordinea de zi a sedintei de consiliu local de maine si sa organizeze o dezbatere unde sa participe toti cei interesati de acest proiect de hotarare„, spune Tiberiu Negrei, sef Sindicatul Liber al Salariatilor din Primaria Timisoara.

Reprezentantii Primariei nu vor insa sa organizeze o dezbatere publica asa cum cer sindicalistii, sustinand ca o astfel de procedura se aplica in cazul in care ar fi vorba de acte normative cu caracter general, cu impact asupra intregului oras, pe cand „hotararea legata de organigrama este o acceptare a propunerii de organizare a aparatului functional al primarului. Si are aplicabilitate doar asupra personalului din primarie„.

De altfel, intrebat vineri, la prezentarea noii organigrame, daca s-a consultat si cu sindicatele din primarie, atunci cand a luat decizia de a face modificarile, Dominic Fritz a spus ca nu a avut discutii cu liderii sindicali si ca ‘este prerogativul primarului si cred ca este important sa avansam pe aceasta tema si sa mergem mai departe cu cei care vor sa se implice in acest proces‘.

Va reamintim, marti, proiectul de hotarare privind schimbarea organigramei Primariei Timisoara va fi supus aprobarii consilierilor locali in plen. Aceasta prevede tot atatea posturi cate sunt si acum in cadrul municipalitatii (644), insa din 27 de directii vor ramane 17. Se vor desfiinta 80 de posturi si se vor face 100 de angajari, a spus vineri primarul Dominic Fritz. Vor aparea 9 manageri de cartier si un post de gradinar sef.

CITESTE SI: Dominic Fritz nu da pe nimeni afara din Primaria Timisoara, pleaca doar cine vrea. Noua organigrama are la fel de multe posturi ca cea veche. Apar 9 manageri de cartier si gradinarul sef. Se vor face 100 de angajari

UPDATE: Tiberiu Negrei: Primarul nu ne-a consultat niciodata de cand e in functie. Mergem in instanta. Trebuie sa faca dezbaterea, potrivit legii. Are consilieri slabi

Liderul de sindicat din Primaria Timisoara a reactionat la aflarea vestii ca primarul Dominic Fritz nu are in intentie sa organizeze o dezbatere publica pe tema noii organigrame si aduce drept argument ca poate face asta legal. Tiberiu Negrei atrage atentia ca edilul este in eroare si se va adresa instantei.

Am auzit ca nu vrea sa faca o dezbatere, dar mai e timp pana maine, mai poate sa se razgandeasca. Poate are consilieri mai priceputi, cei care il consiliaza nu par sa il consilieze foarte bine.

Trebuie sa faca o dezbatere. Eu o sa fiu prezent la sedinta si, daca primarul nu retrage proiectul pentru o dezbatere, o sa rog Consiliul Local sa nu-l voteze, sa-l respinga. Varianta a treia, daca trece, o sa-l contestam, pe contecios, cu plangere la emitent, mergem in instanta.

Tocmai incercam sa blocam aceasta organigrama. Sunt si alte argumente. Exista acele comisii paritare de la nivelul institutiilor, care pot sa dea un aviz consultativ pe aceasta organigrama. Pe noi nu ne-au consultat de cand acest primar e in functie. N-are treaba cu dialogul. Exista aceasta prevedere in legea privind transparenta decizionala, ca atunci cand o organizatie legal constituita cere dialog, institutia este obligata. E un stat de functii, de posturi, nu-i cu nume si prenume. Vorbim de o anexa care e regulamentul, ROF-ul, orice cetatean are dreptul sa stie structura primariei.

Din punctul meu de vedere are nsite consilieri foarte slabi„, a spus pentru opiniatimisoarei.ro liderul de sindicat Tiberiu Negrei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. SInecuristi!

    • Putorilor, toată ziua sunteți la țigări și cafele pe holuri, iar la 4 se înghesuie pe ușile de ieșire ca la gogoși calde… Așteaptă cetățenii cu lunile un răspuns scris de la Primărie, mii de dosare NESOLUȚIONATE de ani de zile și mai aveti TUPEU SA DESCHIDEȚI GURA? În timp ce noi angajații de la privat VA TINEM ÎN Spate.

  2. sunt nemultumiti ca incet incet se schimba sintagma cu lucratul la stat.
    nu va convine? puteti merge la corporatii, dar aviz amatorilor, si acolo se lucreaza.

  3. 8 ani sub Robu n-am auzit de sindicatul asta. Probabil totul a fost perfect si n-au fost motive de nemultumire.

    • Si 16 ani cu Ciuhandu. Clar ca politica nu e pentru toti, si nimeni n-ar trebui sa aiba voie sa intre in ea decat cu invitatie de la „cei vechi”.

  4. Deci fritz mai angajează 100 de oameni în primărie ….probabil usr-iști de-ai lui …..dar vrea reorganizarea ……adică să aducă oameni ….de fapt tot piloși…..dar usr-iști……oricum fritz e un pămpălau……e slab de tot acest individ …..usr-iștii din organizația timișoara sunt disperați deja să pună mâna pe tot ce se poate….

    • nu MAI angajeaza 100, da afara aproape 100 si angajeaza altii 100. numarul va fi acelasi, doar ca mai putini incompetenti si spagari.

  5. Aoleu! Se desființează direcții? Adică dispar șefi? Pericol!

  6. Oameni buni, Timișoara nu are nevoie de genul acesta de situații, conflicte, dispute, sau neînțelegeri.
    Nu este un context absolut deloc potrivit și normal pentru astfel de dispute, deoarece timpurile și vremurile nu mai ne permit acest lucru.
    Ne pregătim pentru marele eveniment din marele an 2023 și ne dorim să îl pregătim, pentru al putea traversa cu o foarte bună seriozitate și impresie la toate nivelurile, garantat.
    Suntem contra timp oricum, sunt deja multe lucruri nerealizate și care numai suportă amânare. prea multe priorități pentru acest oraș mult mai esențiale care necesită energie, timp, resurse, soluții și acțiune. Numai face sens să numărăm proiectele în așteptare/derulare care trebuie duse spre concretizare. Nu ne ajută cu absolut nimic starea asta generalizată de a compara tot timpul lucrurile într-un mod diferit și tot timpul subiectiv.
    Toată lumea trebuie să fie în acord cu toată lumea atâta timp cât există respect, rațiune, profesionalism, competență și capacitatea de a duce prin deciziile luate, lucrurile la un nivel superior, vizibil și perceptibil.
    Recunoșterea. statutul și capitalul de imagine al orașului la nivel regional, național, cât și internațional, dobândit cu greu și binemeritat în ultimii 150 de ani, are de suferit și implicit noi cetățenii/comunitatea, întreaga comunitate de business, educațională, culturală, turiștii, în concluzie toată lumea pierde, deoarece acest bulgăr de conflicte se răsfrânge asupra tuturor acestor domenii interconectate și dependente unele de altele.
    Reflectați un pic asupra acestui lucru, lăsați orgoliile și ego-urile, găsiți cele mai bune decizii și acționați asumat în interesul întregii societăți.
    Numai bine tuturor.

  7. Inca o dovada ca salariatii sunt considerati doar sclavi.

    • Daca si astia sunt sclavi, atunci cum putem fi catalogati noi, cei care interactionam cu ei si de care isi bat joc?

  8. Este dreptul administratiei de a organiza si conduce asa cum doreste institutia pentru realizarea obiectivelor! In ultimii 10 ani nu a auzit nimeni de acest sindicat sau de vreo actiune publica a acestuia, de unde acum asa vizibilitate? E cumva Robu in spate? Sau ceva sefi din primarie la care le-a cazut scaunele?

  9. Cum?! D-nu sindicalist!! Deci noi votam schimbarea si tu zici ca ai dreptul sa pastrezi sistemul de care suntem noi nemultumiti?!?

  10. Poate nu este clar pt sindicat: peste 53% dintre cei care au votat (adica dintre cei care conteaza in democratie 😉 ) au votat cu Dominic. Deci raman 47% care se impart intre cei care vor acceai administratie sau o alta decat cea condusa de Dominic. Daca adunam nr celor care au votat pt schimbare si implicit pt o altfel de organizare a primariei, ajungem undeva intre 2/3 si 3/4 din cei care au votat.

  11. De cand sindicatul aproba organigrama unei institutii?

    • nu aproba, dar mai trag de timp sa mai primeasca 1-2 salarii.

  12. Multumesc pentru articol, mi-a lamurit identitatea unui postac foarte vocal si buruienos la comentarea publicatiilor de interes local. Numele folosite sunt diverse variatiuni pe tema „tibi”.