Anual, 100.000 de romani renunta la apartamentele la bloc si se muta la tara. Ce avantaje are traiul la casa?

In fiecare an, aproximativ 100.000 de romani decid sa renunte la aglomeratia din marile orase si se muta in localitatile de la periferie sau chiar la tara, unde fie isi construiesc, fie isi achizitioneaza casa visurilor lor.

Indiferent ca vorbim despre zone de langa Bucuresti, Constanta, Brasov, Iasi, Cluj Timisoara sau Craiova, toti au un avantaj major: curtea casei lor, unde nu ii deranjeaza nimeni, scrie digi24.ro.

„Casa pe pamant ramane unul dintre cele mai cautate produse imobiliare, este mirajul imobiliar, putem sa ii spunem astfel, este dorinta oricarei familii cu cel putin un copil, este visul imobiliar al multora dintre bucuresteni, mai ales al celor care au anumite posibilitati”, este de parere Vlad Vlasceanu, expert in imobiliare.

Asa ceva cauta multi romani. Ceea ce si explica aparitia unei adevarate centuri de cartiere noi aparute in jurul marilor orase ale Romaniei, incepand din anii 2000.

„Prima categorie ar fi omul de afaceri cu succes caruia ii place sa isi exteriorizeze succesul social printr-o locuinta care sa exprime „standing-ul”, ca sa spun asa. Cealalta categorie as zice ca sunt tineri dinamici carora le-a fost greu sa isi cumpere o casa care sa le acopere nevoile, in centrul orasului”, explica sociologul Mircea Kivu.

„Ne schimba natura, pentru ca chiar daca nu mai ai timp, intr-o jumatate de ora pe care o petreci la tara, calitatea timpului este alta”, spune Adela Parvu, blogger casa si gradina.

Multe case de la periferia marilor orase sunt racordate la un sistem centralizat de canalizare sau duc dorul unui drum de acces cu asfalt si iluminat public, insa cu toate acestea, cererea depaseste oferta, astfel incat, numarul celor care vor face pasul de la apartament la casa va continua sa creasca.

Sursa: digi24.ro

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.