Apa, canalizare, retele de gaz si electricitate pentru cele peste 100 de terenuri gratuite acordate tinerilor de catre Primaria Timisoara, dupa 4 ani de la inceperea procedurilor de atribuire. Se aproba SF-ul pentru utilitati

TIMISOARA. A fost intocmit Studiul de Fezabilitate pentru introducerea de utilitati pe Ovidiu Balea in Mehala, in zona in care s-au atribuit cele 128 de parcele gratuite pentru tineri, la Timisoara, la mai bine de 4 ani de cand au inceput procedurile pentru acordarea acestor parcele de catre primarie.

CITESTE SI: Timisul se prezinta in Dubai. Oportunitatile de afaceri si studiu, cultura si turismul aratate lumii intregi la o expozitie eveniment

Documentatia va fi supusa aprobarii consilierilor locali la urmatoarea sedinta in plen.

Primaria Timisoara trebuie sa asigure infrastructura utilitara (apa, canalizare, retele electrice, gaz, telefonie) pentru viitoarea zona rezidentiala Ovidiu Balea, care include si terenurile puse la dispozitie gratuit tinerilor cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani, pentru construirea de locuinte proprietate personala.

Terenul este situat in cartierul Mehala, fiind delimitat de strazile Lt. Ovidiu Balea, Grigore Alexandrescu si linia ferata.
Lucrarile propuse pentru viabilizarea zonei corespunzatoare celor 128 de parcele includ: introducerea si asigurarea retelelor de utilitati, amenajarea carosabilului si a trotuarelor, precum si amenajarea de zone verzi, piste pentru biciclete si parcaje, acolo unde situatia din teren permite.

Valoarea totala estimata a viitoarei investitii „Viabilizare Zona de Locuinte Ovidiu Balea” este de 22.775.259,79 lei (TVA inclus). Sursa de finantare este bugetul local. Lucrarile ar trebui sa dureze cel mult 20 de luni. Licitatia pentru realizarea lor va fi lansata abia dupa aprobarea documentatiei.

Va reamintim, in toamna anului trecut s-au impartit efectiv terenurile pentru tineri, la mai bine de 4 ani de la demararea procedurilor pentru acordarea lor de catre Primaria Timisoara conform legii 15/2003.

Pe lista initiala, aprobata in 2019, se aflau 128 de tineri eligibili sa primeasca aceste terenuri. Intre timp, 10 dintre ei s-au retras ori si-au cumparat locuinte, astfel ca nu mai indeplineau cerintele pentru a primi o parcela gratuita, iar pe lista finala aprobata de Consiliul Local s-au regasit 118 beneficiari.

Pentru a intra in posesia terenurilor, tinerii aveau de depus documentele necesare (declaratia autentificata la un notar public ca nu au avut sau nu detin in proprietate o locuinta ori un teren destinat construirii unei locuinte proprietate personala si dovada detinerii sumei de minim 40.000 de lei sau echivalentul in valuta) pentru incheierea contractului de folosinta gratuita a terenului si a procesului verbal de atribuire a terenului.

Ca sa poata primi un teren din partea primariei, solicitantii trebuiau sa aiba cel pana in 35 de de ani, sa aiba domiciliul in Timisoara si sa depuna o garantie pentru a demonstra ca pot incepe lucrarile de construire a caselor.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.