Aparatul care poate face diferenta intre viata si moarte, la Spitalul de Copii Louis Turcanu din Timisoara. Foto

TIMSIOARA O sansa in plus pentru mii de copii care ajung anual la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Louis Turcanu din Timisoara cu probleme respiratorii grave. Spitalul a primit aparatura importanta.

CITESTE SI: Autostrada Liliecilor, tot mai aproape de ‘punctul fierbinte’ al tronsonului. Cum merg lucrarile pe Lotul 4 Lugoj – Deva si cand vom intra cu masina pe soseaua de mare viteza 

Un capnograf este un aparat medical ce indica daca un copil, care are insuficienta respiratorie, trebuie sau nu sa fie intubat. La Urgente, orice secunda conteaza, asa ca un astfel de aparat este necesar medicilor care incearca sa faca tot posibilul ca micutii care ajung in mainile lor sa se faca bine.

In sprijinul doctorilor au venit, inca o data, membrii Asociatiei Scoala Mamei Junior, care s-au implicat in strangerea banilor necesari pentru aparatura ce nu se afla in dotarea Urgentelor de la Spitalul Louis Turcanu.

‘Continuam proiectul ‘Recladim Speranta’, prin care renovam si dotam sectiile de pediatrie din oras. Este un proiect care a inceput in anul 2006 (…) iar anul acesta am reusit sa facem rost de nebulizatoare si in mod special de doua capnografe extrem de importante pentru pacientii cu insuficienta resiratorie. Sumele necesare au provenit, in fiecare an, din sponsorizari directe de la companii, acel mecanism de 20% din impozitul pe profit functioneaza si de aceasta data vine cu un sprijin real catre sectia de pediatrie de la Louis Turcanu’, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, Ioana Vartosu, presedintele Asociatiei Scoala Mamei Junior.

Aparatura medicala donata joi spitalului – intre care capnografele, 6 nebulizatoare, 4 tensiometre si 2 calculatoare – a costat aproximativ 50.000 de lei, iar sprijinul a venit din partea tuturor celor implicati, inclusiv a firmelor ce produc aparatele. Acestea din urma, spun medicii, sunt necesare intr-o sectie in care fiecare secunda este pretioasa.

‘Capnograful pe care l-am primit este extrem de util in primul rand pentru ca este primul de acest fel din sectie, in al doilea rand este mic, portabil, astfel ca vom putea transporta usor pacientii din sectia de urgenta in sectia de terapie intensiva, este usor de utilizat pentru intreg personalul sectiei, ne arata o serie de parametrii legati de functiile vitale ale pacientilor si mai ales si cel mai important concentratia de dioxid de carbon din aerul expirat, care este un indicator fidel in ceea ce priveste managementul insuficientiei respiratorii la copil, mai ales ca ne arata la pacientii neintubati, spre doebire de monitoarele pe care le avem in sectie la care putem masura acest parametru doar la pacientul intubat’, a spus medicul Alina Babeu, coordonator la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului de Copii Louis Turcanu din Timisoara.

30.000 de micuti au ajuns anul trecut la Urgente, la Spitalul Louis Turcanu din Timisoara. Asta inseamna aproximativ 80 de copii in fiecare zi.

CITESTE SI: Cautata in toata lumea, capturata in Timis. Pentru ce era data in urmarire internationala o tanara de 23 de ani 

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.