TIMISOARA. Preturile apartamentelor scoase la vanzare in marile orase din tara au crescut usor, arata o noua analiza facuta de specialistii in imobiliare.
Acestia spun insa ca prima luna de primavara a adus o usoara ieftinire pe segmentul apartamentelor vechi.
In Timisoara, evolutia preturilor in martie n-a adus vreo surpriza. Pretul mediu solicitat de vanzatori este de 1.228 de euro pe metru patrat util.
Locuintele vechi au cunoscut o usoara scadere de pret, cu doar 0,2%, de la 1.240 la 1.238 de euro pe metru patrat.
Apartamentele noi din ansamlurile rezidentiale insa s-au scumpit, insa, cu 0,8%, de la 1.189 la 1.198 de euro pe metru patrat, se arata in analiza celor de la imobiliare.ro.
Pareri
De fapt, nu prea mai cumpara nimeni
Nu prea mai cumpara nimeni ca au rate la QLED, IPhone 10, masina, frigider si stau in chirie sau cate 5 intr-un apartament cu 2 camere.
Cine isi permite cumpara, preturile oricum tot in sus o sa mearga indiferent daca mai sunt si scaderi de preturi.Trendul este crescator, tot mai multi oameni vin in Timisoara din toate zonele tarii atrasi de locurile de munca.Daca te uiti in jur vezi plin de masini cu numere de CS,GJ,DJ,MH.Oricum rata la un credit imobiliar este mai mica sau egala cu chiria pe luna indiferent de cate camere ai.
Mai bine platesti o rata de 350 euro pt un apartament cu 2 camere decat sa stai in chirie la acelasi cost.
Parerea mea!!
De acord cu tine, Radu, dar sa nu uitam ca cei din judetele CS, MH, GJ, DJ contribuie in mare masura la dezoltarea economica a Timisoarei. De asemenea, din cauza faptului ca stau in chirii, timisorenii si-au permis sa-fi faca case prin Giroc, Dumbravita, etc..
radu nu gandeste mai departe de ziua de maine si dincolo de propria gura
Calculul ar fi corect daca:
– nu se tripleaza dobanda;
– nu treci printr-un divort;
– nu te loveste vreo boala;
– nu vine vreo recesiune si ramai fara slujba.
Vreau eu sa il vad pe ala care baga mana in foc ca nu se intampla in 30 de ani treburile astea nasoale.
Solutia? Mai usor cu distractiile si puneti ban pe ban si mai usor cu creditele.
La vest se vede un nor mare de praf. Occidentul e pe marginea recesiunii
da, radule, inhama-te cu un credit de pe acum, sa vezi cand vine criza cum o sa platesti dublu, de fapt, pe apartamente de doi lei.
Pai si daca stai cu chirie cum ii?Stai cumva gratis?Cand vine criza oricum toti suntem afectati.
Nu uita ca exista si darea in plata daca nu mai poti sa platesti ratele sau refinantare.
Solutii exista doar sa vrei, daca doar te plangi nu rezolvi nimic in viata.
Trebuie sa iti asumi unele lucruri in viata, la noi din pacate nimeni nu isi asuma nimic.
Voi sunteti chiar incompetenti sau traiti in lumea viselor cu preturile astea atat de mari , in Romania sunt salarii de Romania si preturi de UE , Oricum nu o sa le cumpere nimeni ca doar nu e prost sa imprumute de la banca sume atat de mari …..!!!!!
Mda, in Austria/Germania un apartament cu 2-3 camere nu gasesti sub 120.000 euro constructie veche.Mai usor cu preturile ca in UE.
Salarile in TM sunt in crestere, se construieste intr-un ritm alert.
Toate firmele care construiesc au un studiu de piata in prealabil si stiu ca apartamentele/ casele construite se vor vinde pentru ca exista cerere.Repet Timisoara este un pol de dezvoltare in regiunea de vest preturile nu vor scadea.
Sa nu mai cumpere nimeni la preturile astea exagerate!!!
Nu stiu de unde se justifica preturile acestea foarte mari pentru apartamente de ex… cativa zeci de metri patrati…
Radule esti prea optimist. Uita-te la blocurile din fotografie. Sa stii ca acele blocuri au inceput sa fie construite prin 2006-2007. A venit criza din 2008 -2009 si pana in 2014 nu s-au mai miscat. Eu stau pe strada Felix si stiu foarte bine !!! Mai stiu si cativa care si-au cumparat acolo apartament. Prin 2010 erau numai 3 apartamente vandute intr-un bloc de 86 . Sa vezi ce frig au tras saracii ca ar fi trebuit sa incalzeasca nu un apartament ci vreo 5 pentru a avea confort.Daca se repeta istoria?
Mai stiu cateva cazuri si mai tragice. Si-au pierdut locul de munca, asa ca nu mai puteau plati ratele si dupa 6 luni au fost dati in judecata pentru credit. Prin intermediul unor SAMSARI carora li se zice EXECUTORI JUDECATORESTI s-a pus la cale o excrocherie (nu-i singura) sa li se vanda apartamentul la licitatie publica Unul dintre ei se imprumutase pentru doua camere cu 42 000 de euro in 2006. La licitatia care a avut loc in 2012, dupa 2 ani de procese, apartamentul s-a vandut la niste EXCROCI, mana in mana cu EXECUTORII JUDECATORESTI, cu 19 000 de euro. Banca cerea 63 000 de euro, pentru ca omul avea PENALITATI de intarzaiere (peste doi ani). Prin urmare pe capul lui a ramas o datorie mai mare decat imprumutul initial cu toate ca platise si rate cativa ani. Nu se mai putea imprumuta si oriunde ar fi lucrat Banca ii punea propire pe salariu. Stii ce-a facut? Si-a luat talpasita si dus a fost din tara asta… Nu toti au un tata, un socru, o mama sau o soacra care sa-i ajute pana se redreseaza situatia….
Poate nu stii unde sunt blocurile. Pe Calea Torontalului, partea dreapta cand mergi spre Sinicolau (Coca-Cola, Metro, Registru Auto, etc) Acum sunt in faza avansata cateva blocuri foarte mari ( se zice ca-s si foarte moderne) pe partea stanga. Au terase mari, numai ca nu stiu daca vrei sa dai 1300 euro/mp de terasa.
1. Ceea ce nu se distinge clar din poza este problema „locurilor de parcare” si nici latimea drumurilor interioare.
2. Sper ca „strazile” de acolo sa nu fie „private” si cand intri sa-ti sara cate o maimuta din geam ca acolo nu ai voie sa opresti/intri (vezi altele din zona). Apoi vine in „vizita in Centru” si parcheaza pe zona rosie cu 1.5 lei/zi (abonament anual). Si Primaria aplauda!
Da, sunt putin aiurea blocurile alea, le-am vizitat si eu.. cer un pret incredibil dar sunt foarte inghesuite, mai ales alea mai vechi, circa 10 ani, care abia acum se finiseaza. Sunt cateva din apartament in care vederea ta din sufragerie da direct in balconul lui vecinul. Nu inteleg cum au avut voie sa construiasca in halul ala. Preturile in Timisoara o sa tot creasca, pentru ca intradevar si salariile si economia a crescut. sunt anumite plafoane setate de UE la care trebuie sa aderam. Pe de alta parte, degeaba cresc salariile, pentru ca si preturile cresc..si uite asa, nu se simte mare lucru. Dar asa e peste tot, nu doar in Romania. Colega mea tocmai si-a luat un apartament cu 3 camere la marginea Londrei, @ £500,000 ..da, are salariu mare dar tot se chinuie sa isi plateasca ratele. In concluzie, conteaza cati bani faci, dar si cati cheltui.